KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΕΛΛΑΔΑ

Δωρέες σε παιδικούς σταθμούς και σχολεία από το ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”

03/09/2012 17:52
2 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

paidikoi stathmoiΔωρεές ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση παιδιών που πλήττονται από την κρίση και των οικογενειών τους, ανακοίνωσε ότι θα χορηγήσει το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». Στις δωρεές συγκαταλέγεται οικονομική ενίσχυση βρεφικών, βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών σε όλη τη χώρα, ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ, που θα χορηγηθεί σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Η δωρεά θα δώσει τη δυνατότητα εγγραφής σε σταθμούς επιπλέον 3.000 παιδιών, σε μία εποχή που η ζήτηση για υπηρεσίες φροντίδας του παιδιού είναι αισθητά αυξημένη σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Με αυτό τον τρόπο, το Ίδρυμα ευελπιστεί να βοηθήσει μητέρες, εργαζόμενες ή άνεργες, που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους σε δομές παροχής φροντίδας και φιλοξενίας.

Επίσης, το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» θα πραγματοποιήσει δωρεά, ύψους 5,3 εκατομμυρίων ευρώ προς τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Πρόληψις», με σκοπό να διευρυνθεί το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας και διατροφικής εκπαίδευσης στα σχολεία κατά το ερχόμενο σχολικό έτος. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα άρχισε να εφαρμόζεται από τον Απρίλιο ως τον Ιούνιο του 2012 και σε αυτό συμμετείχαν 34 δημόσια Δημοτικά και Γυμνάσια σε κοινωνικά ευπαθείς περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Μέσω του προγράμματος, που χρηματοδοτήθηκε και πέρυσι από το Ίδρυμα Νιάρχος οι 6.272 μαθητές των σχολείων λάμβαναν καθημερινά ένα δωρεάν μικρό γεύμα. Φέτος με την αυξημένη οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος Νιάρχος στόχος είναι να καλυφθούν οι διατροφικές ανάγκες τουλάχιστον 18.000 μαθητών δημόσιων σχολείων.

Τέλος, το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» θα διαθέσει προς τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Αποστολή Άνθρωπος» το ποσό των 200.000 ευρώ, για τον εμβολιασμό παιδιών Ελλήνων και μεταναστών που ζουν σε συνθήκες φτώχειας ή δεν έχουν ασφάλιση για υγειονομική περίθαλψη. Οι δωρεές αυτές, αποτελούν μέρος της πρωτοβουλίας του Ιδρύματος να διαθέσει 100 εκατομμύρια ευρώ σε κοινωφελείς σκοπούς στην Ελλάδα που πλήττεται από την κρίση. Από την αρχή του έτους έχουν ήδη διατεθεί 41 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: