11.4 C
Athens
20 Ιανουαρίου 2021
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΦΥΛΗ Λαϊκή Συσπείρωση Φυλής: Μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους του Δήμου Φυλής

Λαϊκή Συσπείρωση Φυλής: Μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους του Δήμου Φυλής

- Advertisement -
- Advertisement -

- Advertisement -
- Advertisement -

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η αντεργατική πολιτική ΕΕ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΕΔΕ οδηγούν σε ανεργία 85 εργαζόμενους του Δήμου Φυλής

Η νέα χρονιά του 2020 για αρκετούς από τους εργαζόμενους στο Δήμο μας ξεκινάει με το χειρότερο τρόπο. 85 από αυτούς, που από τον Μάρτιο του 2016, εργάζονται σε διάφορες υπηρεσίες του Δήμου καλύπτοντας πραγματικές, μόνιμες και πάγιες ανάγκες αυτών των υπηρεσιών, οδηγούνται σήμερα στην ανεργία.

Όλο το προηγούμενο διάστημα, από πάρα πολλά Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα πανελλαδικά, δόθηκε ένας μεγάλος αγώνας με αφορμή και την πρόσφατη αναθεώρηση του Συντάγματος, ώστε να απαλειφθεί από το άρθρο 103 και από το σύνολο του Συντάγματος κάθε διάταξη που εμποδίζει ή ακυρώνει τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε συμβάσεις αορίστου χρόνου και να επιβληθεί υποχρεωτικά σε όλες τις υπηρεσίες του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Τον αγώνα αυτό τον στήριξε με όλες τις δυνάμεις και η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ σε πανελλαδικό επίπεδο, για μόνιμη σταθερή δουλειά όλων των εργαζομένων.

Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις της Βουλής πλην του ΚΚΕ, στηρίζοντας την αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης στάθηκαν αρνητικά απέναντι στο δίκαιο αίτημα χιλιάδων εργαζομένων για: ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Την ίδια στάση κράτησε και η συντριπτική πλειοψηφία των Δημοτικών Αρχών, συναινώντας στη διατήρηση της πολιτικής και εργασιακής ομηρίας των συμβασιούχων.

Ο αγώνας όμως των εργαζομένων για μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις δεν σταμάτησε, παρά την αρνητική στάση των αστικών πολιτικών δυνάμεων και των συμβιβασμένων Δημοτικών Αρχών. Συνεχίζεται μέχρι και σήμερα απαιτώντας να παραμείνουν στην εργασία τους όλοι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι που κινδυνεύουν να βρεθούν στην ανεργία.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΦΥΛΗΣ και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο θα στηρίξει την πάγια θέση της για να έχουν όλοι οι εργαζόμενοι μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη πολιτικά, συνδικαλιστικά κι εργασιακά δικαιώματα. Για να συνεχίσουν οι 85 εργαζόμενοι τη δουλειά τους στο Δήμο μας, για να καταργηθεί η πολιτική ομηρία κι η εργασιακή ανασφάλεια.

Για το λόγο αυτό ζητάμε τη σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου, για να συζητηθεί το σοβαρό αυτό θέμα που αφορά το εργασιακό μέλλον αυτών των συμβασιούχων.

Άνω Λιόσια, 12-01-2020

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Φυλής Ζαπάντης Νίκος

Η Τοπική Σύμβουλος Άνω Λιοσίων Ζερβουδάκη Άννα-Μαρία

Ο Τοπικός Σύμβουλος Ζεφυρίου Χειράκης Αλέξανδρος

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 μμ, εντατικοί έλεγχοι και μείωση του ωραρίου στα σούπερ μάρκετ μεταξύ των μέτρων που επιβάλλονται στις Αχαρνές

Από το Σάββατο 16 Ιανουαρίου ο Δήμος Αχαρνών για μία εβδομάδα τίθεται σε καθεστώς αυστηρού lockdown, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής...

Σε lockdown οι Αχαρνές. 166 ενεργά κρούσματα

Την λήψη πρόσθετων περιοριστικών μέτρων στο δήμο Αχαρνών ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση για...

Meteoacharnes:Τι πρέπει να περιμένουμε για ξημερώματα Κυριακής και πρωί Δευτέρας. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή

Και μετά την πρόσκαιρη «βελτίωση» του καιρού για λίγες ώρες το απόγευμα του Σαββάτου, στο μεγαλύτερο μέρος της Αττικής, με μικρή...

Περαιτέρω ενημέρωση ζήτησε ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός για την απόφαση επιβολής lockdown

Τον έντονο προβληματισμό του, όπως πληροφορούμαστε, εξέφρασε ο δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός σχετικά με την απόφαση για τοπικό lockdown στις Αχαρνές,...
- Advertisment -