11.4 C
Athens
11 Ιουλίου 2020
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΦΥΛΗ Λαϊκή Συσπείρωση Φυλής: Μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους του Δήμου Φυλής

Λαϊκή Συσπείρωση Φυλής: Μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους του Δήμου Φυλής

- Advertisement -

- Advertisement -
- Advertisement -

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η αντεργατική πολιτική ΕΕ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΕΔΕ οδηγούν σε ανεργία 85 εργαζόμενους του Δήμου Φυλής

Η νέα χρονιά του 2020 για αρκετούς από τους εργαζόμενους στο Δήμο μας ξεκινάει με το χειρότερο τρόπο. 85 από αυτούς, που από τον Μάρτιο του 2016, εργάζονται σε διάφορες υπηρεσίες του Δήμου καλύπτοντας πραγματικές, μόνιμες και πάγιες ανάγκες αυτών των υπηρεσιών, οδηγούνται σήμερα στην ανεργία.

Όλο το προηγούμενο διάστημα, από πάρα πολλά Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα πανελλαδικά, δόθηκε ένας μεγάλος αγώνας με αφορμή και την πρόσφατη αναθεώρηση του Συντάγματος, ώστε να απαλειφθεί από το άρθρο 103 και από το σύνολο του Συντάγματος κάθε διάταξη που εμποδίζει ή ακυρώνει τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε συμβάσεις αορίστου χρόνου και να επιβληθεί υποχρεωτικά σε όλες τις υπηρεσίες του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Τον αγώνα αυτό τον στήριξε με όλες τις δυνάμεις και η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ σε πανελλαδικό επίπεδο, για μόνιμη σταθερή δουλειά όλων των εργαζομένων.

Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις της Βουλής πλην του ΚΚΕ, στηρίζοντας την αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης στάθηκαν αρνητικά απέναντι στο δίκαιο αίτημα χιλιάδων εργαζομένων για: ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Την ίδια στάση κράτησε και η συντριπτική πλειοψηφία των Δημοτικών Αρχών, συναινώντας στη διατήρηση της πολιτικής και εργασιακής ομηρίας των συμβασιούχων.

Ο αγώνας όμως των εργαζομένων για μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις δεν σταμάτησε, παρά την αρνητική στάση των αστικών πολιτικών δυνάμεων και των συμβιβασμένων Δημοτικών Αρχών. Συνεχίζεται μέχρι και σήμερα απαιτώντας να παραμείνουν στην εργασία τους όλοι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι που κινδυνεύουν να βρεθούν στην ανεργία.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΦΥΛΗΣ και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο θα στηρίξει την πάγια θέση της για να έχουν όλοι οι εργαζόμενοι μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη πολιτικά, συνδικαλιστικά κι εργασιακά δικαιώματα. Για να συνεχίσουν οι 85 εργαζόμενοι τη δουλειά τους στο Δήμο μας, για να καταργηθεί η πολιτική ομηρία κι η εργασιακή ανασφάλεια.

Για το λόγο αυτό ζητάμε τη σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου, για να συζητηθεί το σοβαρό αυτό θέμα που αφορά το εργασιακό μέλλον αυτών των συμβασιούχων.

Άνω Λιόσια, 12-01-2020

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Φυλής Ζαπάντης Νίκος

Η Τοπική Σύμβουλος Άνω Λιοσίων Ζερβουδάκη Άννα-Μαρία

Ο Τοπικός Σύμβουλος Ζεφυρίου Χειράκης Αλέξανδρος

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Του Αγίου… καρέκλα τη Δευτέρα μέχρι και το μεσημέρι. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή από το Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Και έρχεται η παροδική σημαντική αλλαγή του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις τη Δευτέρα, όπως ήδη σας έχουμε προϊδεάσει από την προηγούμενη βδομάδα. Η νέα...

Άγρια καταδίωξη της ΟΠΚΕ στις Αχαρνές για τη σύλληψη ληστών. Μεταξύ αυτών ένας 17χρονος

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές, ύστερα από καταδίωξη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, 3 άτομα ηλικίας 17, 21 και 23 ετών, μέλη σπείρας, που κατηγορούνται για τα...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τα δωρεάν μαθήματα στο Κέντρο Μάθησης Η/Υ Φυλής

Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς οι αιτήσεις συμμετοχής στα δωρεάν μαθήματα του Κέντρου Μάθησης Η/Υ Φυλής για το νέο σχολικό έτος 2019 -20 στα τμήματα...

Το πρόβλημα με το Σχέδιο Πόλης είναι εκρηκτικό στο Πανόραμα Αχαρνών!

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ο Σύλλογος «Πανόραμα εν Δράσει» , που εκπροσωπεί τους κατοίκους της περιοχής Πανοράματος, αναφορικά με τα προβλήματα που υπάρχουν...
- Advertisment -