11.4 C
Athens
28 Σεπτεμβρίου 2020
No menu items!
Αρχική HOT STORY Ένα μεγάλο Bravo! απέσπασαν 8 σχολεία του Δήμου Φυλής για το Walk...

Ένα μεγάλο Bravo! απέσπασαν 8 σχολεία του Δήμου Φυλής για το Walk the Global Walk

- Advertisement -

Σημαντική διάκριση πέτυχαν τα σχολεία του Δήμου Φυλής που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Walk the Global Walk στο θεσμό Bravo Sustain Ability Dialogue & Awards 2019.

- Advertisement -
- Advertisement -

Ο θεσμός είναι μία πρωτοβουλία του QualityNet Foundation, του Δικτύου Υπεύθυνων Οργανισμών και Ενεργών Πολιτών που αναδεικνύει και επιβραβεύει πρωτοβουλίες που υποστηρίζουν τη δημιουργία της Ελλάδας του Αύριο. Η πρωτοβουλία διακρίθηκε στην κατηγορία Διάλογος με τα ενδιαφερόμενα μέρη – Συμμετοχή πολιτών – Συμμετοχικές Διαδικασίες, του ευρωπαϊκού προγράμματος 11 χωρών  για την Βιώσιμη Ανάπτυξη, με την συμμετοχή των μαθητριών/των και εκπαιδευτικών, 8 γυμνασίων και λυκείων του Δήμου Φυλής.

Το πρόγραμμα Walk the Global Walk στοχεύει στο να ενισχύσει παγκόσμιες συμπράξεις μεταξύ της τοπικής αυτοδιοίκησης και των κοινοτήτων, δημιουργώντας ένα κοινό εκπαιδευτικό πλαίσιο μέσα στην επίσημη εκπαίδευση που μπορεί να υποστηρίξει και να προωθήσει την ευαισθητοποίηση για τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης. Ο Δήμος Φυλής σε συνεργασία με τα σχολεία, την Action Aid Hellas, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, άλλους ευρωπαϊκούς δήμους και μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού κατάφερε να υλοποιήσει με επιτυχία ένα πρόγραμμα ευρωπαϊκών προδιαγραφών και μεγάλης κοινωνικής σημασίας.

Οι πρώτοι εθελοντές που εργάστηκαν για το πρόγραμμα ήταν οι δεκάδες εκπαιδευτικοί των Γυμνασίων και των Λυκείων του Δήμου Φυλής, οι οποίοι αφιέρωσαν αρκετές ώρες προσωπικής απασχόλησης για το πρόγραμμα. Χωρίς αυτούς θα ήταν αδύνατη η υλοποίηση του προγράμματος. Επίσης, οι εργαζόμενοι του Δήμου Φυλής συμμετείχαν εθελοντικά σε όλες τις δράσεις του προγράμματος.

Και φυσικά οι μαθήτριες και οι μαθητές του Δήμου Φυλής που ήταν η ψυχή των εκδηλώσεων. Εκατοντάδες παιδιά συμμετείχαν ενεργά στην εβδομάδα των εκδηλώσεων.

Ο απολογισμός του προγράμματος για την πρώτη χρονιά υλοποίησης του ήταν:

  • Συμμετοχή 8 σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φυλής.
  • Επιμόρφωση εκπαιδευτικών από σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φυλής.
  • Εγγραφή  εκπαιδευτικών και μαθητών/τριων στην ψηφιακή πλατφόρμα του προγράμματος.
  • Εφαρμογές διδακτικών παρεμβάσεων από τους /τις εκπαιδευτικούς σε περισσότερους από 250 μαθητές/τριες στο σύνολο των σχολείων που συμμετείχαν.
  • Συμμετοχή 80 εκπροσώπων σχολείων /Youth Leaders σε 2 εργαστήρια για τη Νεανική Ηγεσία και τον προγραμματισμό των δράσεων της SDG εβδομάδας.
  • Ενημέρωση μαθητών από μαθητές/τριες (Peer education) στα σχολεία που συμμετείχαν.
  • SGD Εβδομάδα δράσεων για τον Στόχο 11 (Βιώσιμες πόλεις και κοινότητες). Διαγωνισμοί φωτογραφίας, θεατρική παράσταση, βίντεο για την πολιτιστική κληρονομιά από το Φρούριο της Φυλής, επισκέψεις στο Φρούριο της Φυλής, ανακύκλωση 16.000 τεμαχίων και μεταφορά τους στο πάρκο ανακύκλωσης, ενημέρωση πολιτών με διανομή φυλλαδίων, δεντροφυτεύσεις εντός και εκτός σχολείου ήταν μόνο μερικές από τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν από τους μαθητές/τριες.
  • Εκδήλωση με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 400 μαθητών/τριων και εκπαιδευτικών από τα σχολεία που συμμετείχαν  και συμβολική πορεία (Global Walk) υποστήριξης του 11ου στόχου Βιώσιμης Ανάπτυξης και τη δεντροφύτευση μίας ελιάς σύμβολο ειρήνης και βιωσιμότητας.
  • Συμμετοχή 10 μαθητών και μαθητριών και 2 εκπαιδευτικών στο πενθήμερο Θερινό Σχολείο στη Λισαβόνα (Πορτογαλία).

Το πρόγραμμα συνεχίζεται και για το 2019-2020 με τον στόχο 13: Δράση για την κλιματική αλλαγή.

Δείτε στιγμιότυπα από τη βράβευση εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=h636qZiF72g.

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Του Αγίου… καρέκλα τη Δευτέρα μέχρι και το μεσημέρι. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή από το Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Και έρχεται η παροδική σημαντική αλλαγή του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις τη Δευτέρα, όπως ήδη σας έχουμε προϊδεάσει από την προηγούμενη βδομάδα. Η νέα...

Άγρια καταδίωξη της ΟΠΚΕ στις Αχαρνές για τη σύλληψη ληστών. Μεταξύ αυτών ένας 17χρονος

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές, ύστερα από καταδίωξη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, 3 άτομα ηλικίας 17, 21 και 23 ετών, μέλη σπείρας, που κατηγορούνται για τα...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τα δωρεάν μαθήματα στο Κέντρο Μάθησης Η/Υ Φυλής

Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς οι αιτήσεις συμμετοχής στα δωρεάν μαθήματα του Κέντρου Μάθησης Η/Υ Φυλής για το νέο σχολικό έτος 2019 -20 στα τμήματα...

Το πρόβλημα με το Σχέδιο Πόλης είναι εκρηκτικό στο Πανόραμα Αχαρνών!

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ο Σύλλογος «Πανόραμα εν Δράσει» , που εκπροσωπεί τους κατοίκους της περιοχής Πανοράματος, αναφορικά με τα προβλήματα που υπάρχουν...
- Advertisment -