11.4 C
Athens
25 Νοεμβρίου 2020
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΧΑΡΝΕΣ Την άμεση σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου για την Παιδεία ζητά η Ένωση Γονέων...

Την άμεση σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου για την Παιδεία ζητά η Ένωση Γονέων Αχαρνών

- Advertisement -

Τον ορισμό Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την Παιδεία ζήτησε, δια της προέδρου της Ελένης Μότσια, η Ένωση Γονέων Δήμου Αχαρνών κατά τη συνεδρίαση του σώματος στις 17 Φεβρουαρίου. Με αίτημα προς το προεδρείο του Δ.Σ και τον Δήμαρχο Αχαρνών, η Ένωση Γονέων Αχαρνών ζητά να συζητηθούν διεξοδικά τα θέματα που απασχολούν το χώρο της εκπαίδευσης στις Αχαρνές, σημειώνοντας ότι το τελευταίο διάστημα γινόνται αποδέκτες μηνυμάτων ανησυχίας και αναβρασμού για διάφορα θέματα που το αφορούν π.χ εφαρμογή δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής, επιχορηγήσεις Υπουργείου, χωροταξικό, κτηριακά προβλήματα, ελλείψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθώς και πολλά άλλα.

- Advertisement -
- Advertisement -

Το αίτημα:

Προς: – κα Χριστίνα Κατσανδρή, Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου

Κοιν: – κο Σπύρο Βρεττό, Δήμαρχο Αχαρνών

        – Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμου Αχαρνών

Θέμα: Ορισμός Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την Παιδεία.

Κυρία Πρόεδρε, κύριε Δήμαρχε, κες και κοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Η Παιδεία ανέκαθεν αποτελούσε και αποτελεί το πιο νευραλγικό κομμάτι των τοπικών κοινωνιών και όχι μόνο.

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε αποδέκτες μηνυμάτων ανησυχίας και αναβρασμού για διάφορα θέματα που το αφορούν π.χ εφαρμογή δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής, επιχορηγήσεις Υπουργείου, χωροταξικό, κτηριακά προβλήματα, ελλείψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθώς και πολλά άλλα.

Κρίνουμε λοιπόν αναγκαία την σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου με αποκλειστικό ή τουλάχιστον πρώτο Θέμα την Παιδεία και παρακαλούμε δια της παρούσης όπως ορίσετε άμεσα ημερομηνία πραγματοποίησής του προκειμένου να ενημερωθούμε/ συζητήσουμε για τα κάτωθι:

Οικονομική κατάσταση των Σχολικών Επιτροπών

  • Αναμένουμε από το Δημοτικό Συμβούλιο της 31ns Οκτωβρίου 2019, όπου πραγματοποιήθηκε ενημέρωση και συζήτηση για την γενικότερη κατάσταση του Δήμου αλλά δεν ολοκληρώθηκε, λόγω της περασμένης ώρας, με την προοπτική της συνέχειας σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.
  • Ζητάμε μάλιστα, δεδομένου ότι οι αντιπρόσωποι μας στις Σχολικές Επιτροπές έχουν παρατηρήσει/διαπιστώσει δυσλειτουργία και αδυναμία λήψης αποφάσεων από τα Διοικητικά Συμβούλια αυτών εξαιτίας ελλιπών στοιχείων κλπ, διαχειριστικό έλεγχο από ιδρύσεως τους.
  • Κτιριακό – Ενέργειες Εφαρμογής δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής

 Στην κοπή της πίτας μας κε Δήμαρχε δηλώσατε όχι «Έχουμε ήδη εξασφαλίσει τη δημιουργία άλλων τριών σχολείων, ενώ είμαστε σε καλό δρόμο για την υλοποίηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης»

  • Γενικότερο Πλαίσιο Διεκδικήσεων της Ένωσης Γονέων, σας το επισυνάπτουμε εκ νέου.

Κλείνοντας θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι :

– το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο με θέματα Παιδείας πραγματοποιήθηκε στις 25/10/2016  κατόπιν αιτήματος της Ένωσης Γονέων.

– μετά την 25/10/2016 ζητήσαμε επανειλημμένα με επιστολές μας, σύγκλιση του και αγνοηθήκαμε.

– να επισημάνουμε ότι σε ένα Δήμο με τόσες σχολικές μονάδες, με τόσο μεγάλο δυναμικό μαθητών και μια Ένωση Γονέων που αποτελεί την 2η Ένωση της Αττικής σε δυναμική, εκπροσωπώντας περί τους 50 Συλλόγους Γονέων και τις 107 Σχολικές Μονάδες, είναι αδιανόητο να μη πραγματοποιούνται Δημοτικά Συμβούλια για την Παιδεία σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων και είμαστε στη διάθεση σας για κάθε διευκρίνιση.

Με Εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

Ελένη Μότσια                      Κυριακή Ασλανίδη

Πρόεδρος                             Γεν. Γραμματέας

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Του Αγίου… καρέκλα τη Δευτέρα μέχρι και το μεσημέρι. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή από το Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Και έρχεται η παροδική σημαντική αλλαγή του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις τη Δευτέρα, όπως ήδη σας έχουμε προϊδεάσει από την προηγούμενη βδομάδα. Η νέα...

Άγρια καταδίωξη της ΟΠΚΕ στις Αχαρνές για τη σύλληψη ληστών. Μεταξύ αυτών ένας 17χρονος

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές, ύστερα από καταδίωξη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, 3 άτομα ηλικίας 17, 21 και 23 ετών, μέλη σπείρας, που κατηγορούνται για τα...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τα δωρεάν μαθήματα στο Κέντρο Μάθησης Η/Υ Φυλής

Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς οι αιτήσεις συμμετοχής στα δωρεάν μαθήματα του Κέντρου Μάθησης Η/Υ Φυλής για το νέο σχολικό έτος 2019 -20 στα τμήματα...

Το πρόβλημα με το Σχέδιο Πόλης είναι εκρηκτικό στο Πανόραμα Αχαρνών!

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ο Σύλλογος «Πανόραμα εν Δράσει» , που εκπροσωπεί τους κατοίκους της περιοχής Πανοράματος, αναφορικά με τα προβλήματα που υπάρχουν...
- Advertisment -