11.4 C
Athens
28 Μαΐου 2020
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΦΥΛΗ Επιστολή για το κτιριακό θέμα από τον Σύλλογο Γονέων στο 3ο ΓΕΛ...

Επιστολή για το κτιριακό θέμα από τον Σύλλογο Γονέων στο 3ο ΓΕΛ Άνω Λιοσίων

- Advertisement -

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 3ΟΥ ΓΕΛ Α. ΛΙΟΣΙΩΝ 20-02-2020

- Advertisement -
- Advertisement -

ΠΡΟΣ:ΔΗΜΑΡΧΟ ΦΥΛΗΣ ΚΟΙΝ:ΠΡΟΕΔΡΟ Β ΕΣΕ ΑΝΤΙΔ .ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ:ΦΥΛΗ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ

Κύριοι,ο σύλλογος γονέων του 3ου ΓΕΛ.Α.Λιοσίων,αναγκάζεται για μια ακόμα φορά να επανέρθει με το γνωστό σε όλους θέμα του κτιρίου του σχολείου.

Το ΔΣ του συλλόγου πριν ένα χρόνο σας έστειλε το πρώτο υπόμνημά του για την κατάσταση του κτιρίου με αρ. πρωτ.10286\27-3-2019 Αφού σας περιγράψαμε λεπτομερώς την κατάσταση του κτιρίου (πράγμα που είχε ήδη κάνει και η διεύθυνση του σχολείου σε υπόμνημά με αρ΄πρωτ.443\26-11-2019),ζητήσαμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου να προχωρήσουν τις διαδικασίες που χρειάζονται ώστε να ξεκινήσει να προγραμματίζεται η ανέγερση σχολικού κτιρίου.

Επειδή γνωρίζουμε ότι η διαδικασία ανέγερσης είναι αρκετά χρονοβόρα ζητήσαμε να γίνουν στο σχολείο οι απαιτούμενες επισκευές και συντηρήσεις που είναι οι εξής: α) Επισκεύη και επαναλειτουργία των παλαιών τουαλετών που βρίσκονται στο προαύλιο(Εν έτη 2020 στο σχολείο μας υπάρχουν κοινές τουαλέτες αγοριών και κοριτσιών) β)Επισκεύη της σκάλας γ)¨Έλεγχο των κουφωμάτων που βάζουν νερά σε έντονη βροχόπτωση δ)Επισκεύη του προαυλίου χώρου, διότι κατά την διάρκεια έντονης βροχόπτωσης πλημμυρίζει ,με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η πρόσβαση των παιδιών στο κυλικείο ,ούτε και η αποχώρηση τους Σε κανένα από τα δύο υπομνήματα δεν δόθηκε επίσημη απάντηση.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, μετά από αίτημά μας,με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο υπεύθυνο για τα σχολεία της δευτεροβάθμιας του δήμου μας,πήραμε θετικές απαντήσεις με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα στα αιτήματα που αφορούν τις επισκευές. Μας δεσμεύτηκε ότι κατά την διάρκεια της περυσινής θερινής περιόδου όλες οι απαραίτητες επισκευές και συντηρήσεις θα είχαν πραγματοποιηθεί. Ενημερώνουμε πως οι επίσημες αυτές δεσμεύσεις έχουν καταγραφεί στο βιβλίο πρακτικών του συλλόγου μας και έχουν δημοσιευθεί με δελτίο τύπου που εκδώσαμε στον τοπικό τύπο. ΄Δυστυχώς όμως οι επισκευές δεν πραγματοποιήθηκαν,εκτός από μέρους της περίφραξης,και κάποιων υπόστεγων. Μηχανικοί της τεχνικής υπηρεσίας επισκέφτηκαν το σχολείο,κατά την περυσινή σχολική χρονιά (κατόπιν πάλι αιτήματός μας)και κατέγραψαν τις ανάγκες του κτιρίου .Δυστυχώς και πάλι μείναμε μόνο στην καταγραφή!!

Με το ξεκίνημα της φετινής σχολικής χρονιάς αποστείλαμε έγγραφο με αρ.πρωτ.34681\6\9\2019 που ζητάμε πάλι συγκεκριμένες επισκευές. Ούτε σε αυτό όμως το αίτημα πήραμε απάντηση.

Κατά τον μήνα Οκτώβριο του 2019 σημειώθηκε περιστατικό πτώσης σοφάδων στο σχολείο. Κατόπιν αυτού του περιστατικού προχωρήσαμε, από κοινού, με τον σύλλογο διδασκόντων σε αίτημα ελέγχου των εγκαταστάσεων από την τεχνική υπηρεσία με σκοπό να καταγραφεί, αν υπάρχει ,οτιδήποτε θα μπορούσε να καταστεί επικίνδυνο για την ασφάλεια των μαθητών και διδακτικού και βοηθητικού προσωπικού. πχ:πτώση σοφάδων,ολισθηρότητα σκάλας κ.α.
Ούτε σε αυτό το αίτημα πήραμε επισήμως απάντηση,όπως ορίζει ο νόμος.

Κατόπιν και αυτού ,σε συνεργασία με τον σύλλογο διδασκόντων,την ΕΛΜΕ Α. Λιοσίων και την ¨Ένωση Γονέων Α. Λιοσίων αποφασίσαμε να συντάξουμε από κοινού έγγραφο και να ζητάμε:
Επιθεώρηση από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου και έγγραφη έκθεση καταλληλότητας ή μη ,των κτιριακών υποδομών για σχολική στέγη,με απώτερο σκοπό την εξεύρεση μόνιμης λύσης στέγασης του σχολείου,με την ανέγερση ΝΕΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ .Το έγγραφο έχει αρ.πρωτ΄48442\3-12-2019.¨Ολα τα ανωτέρω τα έχουμε κοινοποιήσει και στην ΚΤΥΠ.ΑΕ.

Επίσης τον Δεκέμβριο του 2019 κάναμε παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο,όπου και σας περιγράψαμε λεπτομερώς την κατάσταση.

Κύριε Δήμαρχε, έχουμε υπόψιν μας έγγραφο ,των κτιριακών υποδομών (ΚΤΥΠ ΑΕ) που έχει σταλεί από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ ,σε όλους τους Δήμους της χώρας και σας καλεί να κάνετε όλες τις απαραίτητες ενέργειες,που είναι στην αρμοδιότητα του Δήμου,έτσι ώστε η ΚΤΥΠ ΑΕ να προγραμματίσει την ανέγερση διδακτηρίων. Σας επισυνάπτουμε το έγγραφο το οποίο διαβιβάζει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ.Παπαστεργίου και υπογράφει ο κ. Γιάνναρης Ι. Διευθύνων σύμβουλος της ΚΤΥΠ.ΑΕ Ζητάμε ο Δήμος να προβεί άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες που ζητά στο έγγραφό της η ΚΤΥΠ ΑΕ για να μπορέσουν να κινηθούν οι διαδικασίες ανέγερσης του σχολείου μας.

Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι ,σας καλούμε να ασχοληθείτε σοβαρά με το μείζον κτιριακό πρόβλημα του 3ου ΓΕΛ, όπως έχετε υποχρέωση από την θέση στην οποία έχετε εκλεχτεί..και να πιέσετε ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες ανέγερσης του κτιρίου.

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ 3ου ΓΕΛ Α.ΛΙΟΣΙΩΝ

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Του Αγίου… καρέκλα τη Δευτέρα μέχρι και το μεσημέρι. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή από το Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Και έρχεται η παροδική σημαντική αλλαγή του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις τη Δευτέρα, όπως ήδη σας έχουμε προϊδεάσει από την προηγούμενη βδομάδα. Η νέα...

Άγρια καταδίωξη της ΟΠΚΕ στις Αχαρνές για τη σύλληψη ληστών. Μεταξύ αυτών ένας 17χρονος

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές, ύστερα από καταδίωξη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, 3 άτομα ηλικίας 17, 21 και 23 ετών, μέλη σπείρας, που κατηγορούνται για τα...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τα δωρεάν μαθήματα στο Κέντρο Μάθησης Η/Υ Φυλής

Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς οι αιτήσεις συμμετοχής στα δωρεάν μαθήματα του Κέντρου Μάθησης Η/Υ Φυλής για το νέο σχολικό έτος 2019 -20 στα τμήματα...

Το πρόβλημα με το Σχέδιο Πόλης είναι εκρηκτικό στο Πανόραμα Αχαρνών!

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ο Σύλλογος «Πανόραμα εν Δράσει» , που εκπροσωπεί τους κατοίκους της περιοχής Πανοράματος, αναφορικά με τα προβλήματα που υπάρχουν...
- Advertisment -