KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

120 χιλιάδες άνεργοι σε δήμους με τα έργα αυτεπιστασίας

29/11/2011 10:46
2 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Εργαζομενοι ΚΕΔΑΠράσινο φως για να προχωρήσει το πρόγραμμα αυτεπιστασίας στους δήμους, που θα έχει ως αποτέλεσμα την απορρόφηση περίπου 120.000 ανέργων, έδωσε η ηγεσία του υπουργείου εσωτερικών. Το πρόγραμμα θα απευθύνεται κυρίως σε οικοδόμους, εργάτες και τεχνίτες που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη και για ανειδίκευτους ανέργους που είναι μέχρι 29 ετών. Η αυτεπιστασία αποτελούσε θεσμό που παρέμενε «παγωμένη» τα τελευταία χρόνια στους δήμους και αφορούσε στην υλοποίηση μικρών έργων με μέσα και προσωπικό που διέθεταν οι ίδιοι οι ΟΤΑ.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Με διατάξεις που ενσωματώθηκαν στον πολυνόμο 4024/2011 του υπουργείου Οικονομικών προβλέπεται η επανεκκίνηση της αυτεπιστασίας με προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την Ε.Ε, για όλους τους ΟΤΑ της χώρας. Μέχρτι τα μέσα Ιανουαρίου 2012 θα έχουν ολοκληρωθεί οι κατάλογοι με τους ανέργους από τον ΟΑΕΔ, που θα συνταχθούν υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ, από τους οποίους οι δήμοι που εκτελούν έργα αυτεπιστασίας με ίδιους πόρους, θα μπορούν να προσλαμβάνουν προσωπικό.

Επιπλέον, από την 1η Φεβρουαρίου 2012 αναμένεται να τεθεί σε πλήρη ισχύ το πρόγραμμα για την αυτεπιστασία που θα χρηματοδοτηθεί με περίπου 2 δισ. ευρώ για την προσεχή τριετία. Με βάση αυτό το πρόγραμμα εκτιμάται ότι θα απορροφηθούν περίπου 100.000 άνεργοι. Κάθε άνεργος, όπως έχει αποφασιστεί, θα μπορεί να κάνει 135 μεροκάματα το χρόνο σε μικρά τεχνικά έργα των δήμων, έτσι ώστε να συμπληρώνει, εκτός των άλλων, και το χρόνο συνταξιοδότησης.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: