KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συνέδριο ΚΕΔΚΕ: Αναποτελεσματικός ο “Καλλικράτης” υποστήριξε ο Χρ. Ζώης

27/01/2012 17:55
2 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Ως πρόχειρο στο σχεδιασμό και αναποτελεσματικό, χαρακτήρισε τον “Καλλικράτη”, ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ Χρ. Ζώης, στο συνέδριο της ΚΕΔΕ. “Το υπουργείο αποφάσισε να προχωρήσει σε Διοικητική Μεταρρύθμιση χωρίς να έχει κοστολογήσει τις αρμοδιότητες των Δήμων και των Περιφερειών, χωρίς να λειτουργεί βάσει Επιχειρησιακού Σχεδίου Στήριξης με συγκεκριμένες δράσεις και χρονοδιαγράμματα”, είπε ο κ. Ζώης και πρόσθεσε: “Το πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ αποδείχθηκε ένα ευχολόγιο χωρίς πόρους στήριξης και χωρίς επιστημονική στήριξη των ΟΤΑ.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Η σύγχυση αρμοδιοτήτων μεταξύ των υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχε ως αποτέλεσμα, δήμοι να μην μπορούν να προσλάβουν το προσωπικό για παιδικούς σταθμούς, ωδεία, καλλιτεχνικούς και πολιτιστικούς οργανισμούς και Πινακοθήκες”. Και συνέχισε: “Με τις τυφλές μετατάξεις από και προς τις Περιφέρειες, υπάρχει μεγάλη ανισοκατανομή του προσωπικού, τα αποτελέσματα της οποίας είναι ορατά στους πολίτες. Καταρτίσθηκαν οργανισμοί στο πόδι, με βάση πρότυπα που δεν ανταποκρίνονταν στις ανάγκες κάθε δήμου και κυρίως των ορεινών και των νησιωτικών Δήμων, ενώ κρίσιμες υπηρεσίες παραμένουν υποστελεχωμένες είτε γιατί κόλλησαν οι μετατάξεις, είτε λόγω του πολλαπλασιασμού των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων”.

“Φύλλο συκής μιας κοινωνικά ανάλγητης πολιτικής, μιας βαρβαρότητας που δεν εξωραΐζεται με φιλανθρωπίες”, χαρακτήρισε τις πρωτοβουλίες για τους αστέγους, το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος δήμου Αθηναίων Ν. Σοφιανός. Αναφερόμενος στις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων, επεσήμανε ότι ουσιαστικά πρόκειται για “αρμοδιότητες χωρίς πόρους, υποβάθμιση υπηρεσιών που προσφέρονται σήμερα από το κράτος, ιδιωτικοποίηση λειτουργιών, εμπορευματοποίηση με χορηγούς ΜΚΟ, τροφεία, εισιτήρια και νέες επιβαρύνσεις στα λαϊκά στρώματα”.

“Είναι χαρακτηριστικές οι συνέπειες από την απουσία δομών στην προσχολική αγωγή και τη βρεφική ηλικία. Μόλις 80.000 από τα 500.000 παιδιά βρίσκονται στους δημοτικούς βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς με τις οικογένειες και τους δήμους να είναι αντιμέτωποι με ένα χείμαρρο προβλημάτων”, είπε και πρόσθεσε: “Η εμπειρία από τις χώρες της ΕΕ είναι χαρακτηριστική. Οι δήμοι έκλεισαν νοσοκομεία, σχολεία, πούλησαν πάρκα σε ιδιώτες, ιδιωτικοποίησαν υπηρεσίες στο όνομα της αντιμετώπισης των ελλειμμάτων εξαιτίας της μείωσης των κρατικών χρηματοδοτήσεων”. Και κατέληξε: “Ζητάμε εκλογές τώρα, όχι για να εκτονωθεί η λαϊκή οργή, μην τυχόν και παρεκτραπεί ανεξέλεγκτα, αλλά για να εκφραστεί πολιτικά η αποφασιστικότητα του λαού μας να βαδίσει το δρόμο της ρήξης με την εξουσία των πλουτοκρατών”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: