KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μετά τις 15 Ιουνίου η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων

13/06/2012 09:56
2 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Μόλις πριν από δέκα ημέρες παρέδωσε το υπουργείο Υγείας στους Δήμους προς εκκαθάριση τα αποτελέσματα τής απογραφής των δικαιούχων για τα προνοιακά επιδόματα, διευκρινίζει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών από την πλευρά του, ανακοινώνει ότι η σταδιακή καταβολή των προνοιακών επιδομάτων θα ξεκινήσει από τις 15 Ιουνίου, με βάση την κατάσταση δικαιούχων που έλαβε από τους Δήμους.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Απαντώντας στις κατηγορίες για ευθύνη των Δήμων, όσον αφορά την καθυστέρηση στην πληρωμή των επιδομάτων, ο κ. Ασκούνης σημειώνει ότι, πολύ πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου, η ΚΕΔΕ είχε επισημάνει στους αρμόδιους υπουργούς Υγείας και Εσωτερικών ότι πρέπει να επισπευσθούν οι διαδικασίες εκκαθάρισης και ταυτοποίησης τού Εθνικού Μητρώου και «να διασφαλισθεί η χρηματοδότηση, ύψους 120 εκατ. ευρώ, που προέρχονται αποκλειστικά από τους κατά πολύ μειωμένους αυτοτελείς πόρους των Δήμων».

Τελικά, τα Αρχεία τού Εθνικού Μητρώου έφθασαν στους Δήμους μόλις πριν από μία εβδομάδα και «αμέσως ξεκίνησε», σημειώνεται στην ανακοίνωση τής ΚΕΔΕ, «ένας αγώνας δρόμου από τις Δημοτικές υπηρεσίες, προκειμένου να γίνει τάχιστα η εκκαθάριση και ταυτοποίηση των δικαιούχων, που ξεπερνούν τις 200.000, και παρά τα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν στο Αρχείο που μας παραδόθηκε».

Μόλις, σήμερα ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών ότι είναι διαθέσιμα 25,6 εκατ. ευρώ για την πληρωμή των προνοιακών επιδομάτων Μαρτίου-Απριλίου, στους οκτώ πρώτους Δήμους που ολοκλήρωσαν την εκκαθάριση. «Επειδή το θέμα αφορά πραγματικά την επιβίωση συνανθρώπων μας στις σκληρές συνθήκες της οικονομικής κρίσης, η Αυτοδιοίκηση δεν πρόκειται να μπει στη διελκυστίνδα εντυπωσιασμού, όπως επιχειρούν σήμερα οι έχοντες τη συνολική ευθύνη», σημειώνει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και καταλήγει: «Όλοι οι Δήμοι τής χώρας κάνουν τα αδύνατα δυνατά, ώστε να φθάσουν τα επιδόματα, όσο το δυνατόν συντομότερα, στους δικαιούχους συμπολίτες μας».

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: