KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Καλά ξεκίνησε η μέρα...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επιταχύνονται έργα ΕΣΠΑ σε δήμους που συντονίζονται από τη Γ.Γ. Ισότητας Φύλων

25/10/2012 18:33
2 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

via gynaikonΣυσκέψεις για το συντονισμό των ενεργειών και την επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησης των έργων ΕΣΠΑ, τα οποία υλοποιούνται από 43 δήμους σε όλη τη χώρα, με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) και της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία της ΕΕΤΑΑ, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χ.Αθανασίου, της Γενικής Γραμματέως Ισότητας των Φύλων Ζέτας Μακρή και του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΕΤΑΑ Ράλλη Γκέκα.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Τα έργα αφορούν σε δημιουργία Ξενώνων φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών και των παιδιών τους και Συμβουλευτικών Κέντρων για γυναίκες θύματα βίας. Όπως αναφέρθηκε η συγκεκριμένη πολιτική παρέμβαση έχει ως βασικούς στόχους:

– Την εξάλειψη των νομοθετικών διακρίσεων σε βάρος της γυναίκας και την κατοχύρωση της ισότητας ανδρών και γυναικών σε όλους τους τομείς του δικαίου.

– Την εμπέδωση της αρχής της ισότητας και των ίσων ευκαιριών στην πράξη, που προϋποθέτει μεταξύ άλλων αλλαγή νοοτροπίας, προώθηση ειδικών προγραμμάτων που υποστηρίζουν και ενισχύουν τις γυναίκες στους πολλαπλούς τους ρόλους, καθώς και την ενσωμάτωση της αρχής της ισότητας σε όλα τα προγράμματα και τις πολιτικές (gender mainstreaming).

Στο μεταξύ, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, ως Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης, κάλεσε τους δήμους να συμμετάσχουν στα προγράμματα:

– Δημιουργίας και πιλοτικής λειτουργίας Ξενώνων Φιλοξενίας πλήρους και μικρής διάρκειας διαμονής για μία τριετία τουλάχιστον και με καταληκτική ημερομηνία συγχρηματοδότησης την 31/12/2015, καθώς και τη παροχή υπηρεσιών υποστήριξης των γυναικών θυμάτων βίας (κυρίως ενδοοικογενειακής και trafficking) και των παιδιών τους.

– Δημιουργίας και λειτουργίας Κέντρων Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας για μία τριετία τουλάχιστον και το αργότερο μέχρι τις 31/12/2015.

Πηγή: ΑΜΠΕ

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: