KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σε κλείσιμο οδηγούνται οι αιρετές περιφέρειες τονίζει στον πρωθυπουργό, ο Γιάννης Σγουρός

07/11/2012 11:28
2 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

sgourosΕπιστολή προς τον πρωθυπουργό απέστειλε ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος της ΕΝΠΕ Γιάννης Σγουρός, στην οποία σημειώνει ότι με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα «οι Αιρετές Περιφέρειες οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο, στην ουσία δηλαδή καταργείται ο δεύτερος βαθμός τοπικής αυτοδιοίκησης».

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Ο κ. Σγουρός στην επιστολή του αναφέρεται σε «προσπάθεια απαξίωσης του Περιφερειακού Συμβουλίου και του θεσμού της αιρετής Περιφέρειας», η οποία σημειώνει «δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη δημοσιονομική προσαρμογή και τη μείωση των λειτουργικών δαπανών».

Σε ό,τι αφορά στις χρηματοδοτήσεις των Περιφερειών, σημειώνεται ότι τον Απρίλιο 2012 ψηφίσθηκαν περικοπές 50 εκατ. ευρώ από τους ΚΑΠ των Περιφερειών και προβλέπονται 271 εκατ. ευρώ λιγότερα στον Προϋπολογισμό του 2013. Και ζητείται διαφορετική αντιμετώπιση από την πλευρά του υπ. Οικονομικών σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των κονδυλίων.

Όπως τονίζεται «αντί για όλες αυτές τις τυφλές και οριζόντιες μειώσεις και περικοπές, ζητάμε να μειωθεί αντίστοιχα το ποσοστό των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων που δικαιούται κάθε Περιφέρεια, προκειμένου να πετύχει το ίδιο δημοσιονομικό όφελος που επιθυμεί το υπουργείο Οικονομικών και να αφήσει τη δυνατότητα στις ίδιες τις Περιφέρειες να κατανείμουν τις περικοπές ή να μειώσουν λειτουργικά ή άλλα έξοδα και δαπάνες χωρίς την οριζόντια μείωση και χωρίς παρέμβαση στα ζητήματα οργάνωσης και λειτουργίας των Περιφερειών».

Πηγή: ΑΜΠΕ

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: