KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Καλά ξεκίνησε η μέρα...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επιχορήγηση σε 41 δήμους για την κάλυψη ληξιπρόθεσμων οφειλών τους

14/01/2013 14:14
1 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

stylianidisΜε 253.207.845,00 ευρώ επιχορηγεί το υπουργείο Εσωτερικών 41 δήμους με σκοπό την κάλυψη των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους, όπως αυτές είχαν διαμορφωθεί έως τις 31/12/2012. Όπως αναφέρεται στην απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, οι συγκεκριμένοι δήμοι πρέπει να προχωρήσουν σε δημιουργία ειδικού λογαριασμού στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων προκειμένου να διευκολυνθεί η παρακολούθηση της διαδικασίας πληρωμών και η διενέργεια των σχετικών ελέγχων από το υπουργείο Εσωτερικών.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε ότι «η συστηματική προετοιμασία που έγινε από το υπουργείο Εσωτερικών όλους τους προηγούμενους μήνες, μας επέτρεψε να είμαστε μέσα στα τρία πρώτα υπουργεία που εκταμιεύουν ληξιπρόθεσμες οφειλές για 41 δήμους της χώρας.

Συμπλήρωσε δε ότι «η ροή εκταμίευσης θα συνεχισθεί το επόμενο διάστημα και για τους υπόλοιπους δήμους και τις περιφέρειες» ενώ επισήμανε ότι «είναι σημαντικό ότι το σύνολο των χρημάτων διατίθεται απευθείας στις τοπικές αγορές, ενισχύοντας τη ρευστότητα της οικονομίας σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία και στηρίζοντας τις τοπικές κοινωνίες».

Πηγή: ΑΜΠΕ

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: