KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

HOT STORY

Απομακρύνθηκαν χωρίς να ανοίξει “μύτη” οι τσιγγάνοι από το ακίνητο στο Πανόραμα. Σφραγίστηκε, θα κατεδαφιστεί και θα γίνει κοινόχρηστος χώρος

19/06/2020 13:14
3 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Στην απομάκρυνση της οικογένειας τσιγγάνων που ζούσε παράνομα σε ακίνητο, ιδιοκτησίας του Δήμου Φυλής, στο Πανόραμα Άνω Λιοσίων και αρνιόταν να αποχωρήσει παρά τις δικαστικές αποφάσεις, προχώρησε το μεσημέρι, παρουσία εισαγγελέα, ο Δήμος Φυλής. Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν 20 ολόκληρα χρόνια, αρκετές δικαστικές αποφάσεις, τελεσίδικες διαδικασίες έξωσης, επίπονες προσπάθειες και αγώνας από τον Σύλλογο της περιοχής, για να αποδοθεί επιτέλους ο χώρος εκεί όπου ανήκει: στους κατοίκους και τον Δήμο.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Ύστερα από πολύωρες διαπραγματεύσεις μεταξύ της εισαγγελικής λειτουργού, της οικογένειας των τσιγγάνων, μελών του Δ.Σ του Εξωραϊστικού Συλλόγου Πανοράματος και εκπροσώπων του Δήμου Φυλής, συνεργεία του Δήμου, με τη συνδρομή ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και δυνάμεων καταστολής, έκοψαν το ρεύμα, άλλαξαν τις κλειδαριές και σφράγισαν το ακίνητο, προκειμένου να μη μπορεί να μπει κανείς μέσα.

Οι ίδιοι οι τσιγγάνοι αναγκάστηκαν να βγάλουν τα πράγματά τους έξω και, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να μπουν σε διαδικασία αναζήτησης χώρου όπου θα διαμείνουν.

Οι φήμες ότι η οικογένεια των τσιγγάνων, μαζί με ομόφυλούς τους, επρόκειτο να δημιουργήσουν επεισόδια διαψεύστηκαν, τα λόγια κάποιων θερμοκέφαλων έμειναν στα, μεταξύ τους, πηγαδάκια και όλη η επιχείρηση εξελίχθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα.

Ικανοποιημένοι από την εξέλιξη και δικαιωμένοι από τον πολύχρονο αγώνα, οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν το σημείο να γίνει κοινόχρηστος χώρος, που θα αποδοθεί στα παιδιά και τους ίδιους.

Ιστορικό

Το συγκεκριμένο ακίνητο που βρίσκεται επί των οδών Κυδωνίας και Μενεξέδων, στο Ο.Τ. 1603, αγοράστηκε από τον πρώην δήμο Άνω Λιοσίων το 2001 έναντι του ποσού των 19.850.700 δραχμών. Ιδιοκτήτες του ήταν οικογένεια τσιγγάνων, τους οποίους ο δήμος αποζημίωσε αλλά συνέχιζαν να κατοικούν εκεί μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια τους.

Οι πιέσεις των κατοίκων ήταν έντονες και το 2014, ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Μπουραΐμης, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία, να προχωρήσει σε μεμονωμένη τροποποίηση, χαρακτηρίζοντας το συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο (Ο.Τ. 1603) πλατεία και κοινόχρηστο χώρο, με την αιτιολογία της «διατήρησης ισοζυγίου κοινόχρηστου χώρου».

Σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά, η οικογένεια των Ρομά εξακολουθούσε να διαμένει εκεί ενώ, ύστερα από πιέσεις των κατοίκων, ο δήμαρχος Χρήστος Παππούς φέρνει στο Δ.Σ απόφαση για διοικητική αποβολή (έξωση) της οικογένειας από το ακίνητο, την οποία χαρακτήρισε ως αναγκαία, καθώς οι τσιγγάνοι αρνούνταν να αποχωρήσουν.

Τον Απρίλιο του 2017, ο Δήμος Φυλής κινεί, εκ νέου, τις διαδικασίες για να εκτελέσει την απόφαση έξωσης και τους υποδεικνύει ακίνητα όπου μπορούν να στεγαστούν. Ωστόσο, οι τσιγγάνοι αρνούνται και πάλι να φύγουν ενώ δικαστική συνδρομή τους προσφέρει εταιρία Μ.Κ.Ο, επιτυγχάνοντας προσωρινά την αναστολή της έξωσης. Τότε, τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου Πανοράματος αποφασίζουν να προχωρήσουν τα ίδια τις διαδικασίες εκτέλεσης της πράξης διοικητικής αποβολής, επιτυγχάνοντας τελεσίδικες αποφάσεις.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: