KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

HOT STORY

Εξαρθρώθηκε μεγάλη σπείρα διακίνησης ναρκωτικών σε Αθήνα, Ίλιον, Πετρούπολη κι άλλες περιοχές. Έκαναν τους διανομείς σε take – away κατάστημα και πούλαγαν κοκαϊνη

23/06/2020 14:18
Ανανεώθηκε 23/06/2020 14:19
2 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Μεγάλες ποσότητες κοκαϊνης και χασίς ανακάλυψε η δίωξη ναρκωτικών σε διάφορους χώρους αποθήκευσης που ανήκαν σε 14 άτομα τα οποία συνελήφθησαν με την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Σύμφωνα με την αστυνομία η εγκληματική οργάνωση δρούσε σε Ίλιον, Πετρούπολη, Αθήνα, Νέα Ιωνία και Τρίκαλα Θεσσαλίας και εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.

Οι δράστες συνελήφθησαν στις 19 Ιουνίου, μετά από οργανωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Αθήνα, Ίλιον, Πετρούπολη και Ν. Ιωνία. Πρόκειται για (8) ημεδαπούς και (6) αλλοδαπούς. Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται (3) επιπλέον μέλη της σπείρας. Συνελήφθησαν επίσης (3) ημεδαποί για παράβαση της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Από τη δράση τους η αστυνομία εκτιμά ότι καρπώθηκαν έσοδα τουλάχιστον 180.000 ευρώ. Από τις 14 έρευνες σε σπίτια και χώρους αποθήκευσης ναρκωτικών (καβάτζες), καθώς και σε οχήματα των συλληφθέντων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

– Κοκαΐνη βάρους 1 κιλού και 277,2 γραμμαρίων

– Κάνναβη υδροπονικής καλλιέργειας  (SKUNK), βάρους 4 κιλών και 174,9 γραμμαρίων

– Ακατέργαστη κάνναβη βάρους 58,3 γραμμαρίων

– Οκτώ  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα

– Πέντε  Ι.Χ. δίκυκλες μοτοσικλέτες

– Τέσσερις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας

– το χρηματικό ποσό των 36.310 ευρώ

– Ένα αεροβόλο πιστόλι

– Δύο μαχαίρια

– Μία ναυτική φωτοβολίδα

– Είκοσι μία συσκευές κινητής τηλεφωνίας

– Ένα  καταγραφικό με μια ηλεκτρονική συσκευή

Μία  νάιλον συσκευασία με μεταλλικά σφαιρίδια

– Ένας τρίφτης με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης

– Πλήθος νάιλον συσκευασιών

– Διάφορα κλειδιά οικιών

– Μία αντιασφυξιογόνο μάσκα

Από τη μεθοδολογία δράσης της προαναφερόμενης εγκληματικής οργάνωσης, την ιεραρχική της δομή και τους ρόλους, τη δημιουργία κατάλληλων υποδομών για τα διάφορα στάδια διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών, τη συνεχή αλλαγή χώρων αποθήκευσης, ειδικά τη χρήση διαμορφωμένων κρυπτών σχεδόν σε όλα τα αυτοκίνητα, την αγορά και χρήση μοτοσικλετών υψηλών επιδόσεων, τη χρήση κωδικών ονομασιών κατά τις επικοινωνίας τους και τη διακίνηση με το προκάλυμμα της εργασίας (διανομείς σε κατάστημα take – away), προκύπτει η εκ μέρους των μελών της κατάρτιση επαγγελματικής υποδομής, που τους εξασφάλιζε διαρκή δράση και αποκόμιση μεγάλου ύψους παράνομων προσόδων, υπολογιζόμενων σε τουλάχιστον -180.000- ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: