11.4 C
Athens
15 Αυγούστου 2020
No menu items!
Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Την αντίθεσή τους στην κατάργηση της ΔΟΥ Αχαρνών εκφράζουν βουλευτές του ΚΚΕ

Την αντίθεσή τους στην κατάργηση της ΔΟΥ Αχαρνών εκφράζουν βουλευτές του ΚΚΕ

- Advertisement -

Το ΚΚΕ εκφράζει την αντίθεσή του στις επιδιώξεις της κυβέρνησης για κατάργηση της ΔΟΥ Αχαρνών Αττικής και τη μεταφορά των υπηρεσιών της στη ΔΟΥ Αγίων Αναργύρων.

- Advertisement -
- Advertisement -

Οι κάτοικοι του Δήμου Αχαρνών έζησαν και ζουν τη μεγάλη ταλαιπωρία της μεταφοράς των υπηρεσιών της ΔΕΗ τα προηγούμενα χρόνια, που ακόμα και ένας απλός διακανονισμός αποτελεί πραγματικό Γολγοθά για τα εργατικά – λαϊκά στρώματα της περιοχής.

Σήμερα, γίνονται στο ίδιο έργο θεατές με τη μεταφορά των υπηρεσιών της ΔΟΥ Αχαρνών, που αναγκάζει εργαζόμενους και επαγγελματίες της περιοχής να μετακινούνται σε άλλο Δήμο και να υπόκεινται σε μια απίστευτη ταλαιπωρία, για να «εξυπηρετηθούν» από τη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Η κυβέρνηση χρειάζεται να πάρει υπόψη της τους Φορείς της περιοχής, που αντιδρούν σε αυτή την εξέλιξη, όπως για παράδειγμα είναι ο Σύνδεσμος Εμπόρων Επαγγελματιών Βιοτεχνών Αχαρνών και άλλοι.

Η αποψίλωση υπηρεσιών και υποδομών συνεχίζει να γίνεται με ευθύνη των κυβερνήσεων σε ένα Δήμο και μια περιοχή που ήδη αντιμετωπίζει οξυμένα προβλήματα (υποδομών υγείας, κατάσταση σχολείων κ.α.). Το ΚΚΕ επανειλημμένα έχει φέρει το ζήτημα αυτό για συζήτηση στη Βουλή με τις διαδικασίες του Κοινοβουλευτικού ελέγχου, χωρίς δυστυχώς να λαμβάνονται αντίστοιχα μέτρα από τις εκάστοτε κυβερνήσεις.

Πρόκειται για άλλη μία εξέλιξη που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δρομολόγησε και η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να ολοκληρώσει, ως αποτέλεσμα μιας πολιτικής που θεωρεί κόστος τις ανάγκες των εργατικών λαϊκών στρωμάτων της περιοχής.

Η προσαρμογή του κρατικού μηχανισμού στις ανάγκες του κεφαλαίου, αποτελεί πολιτική επιλογή και της σημερινής κυβέρνησης και όλων των προηγούμενων, προσαρμογή που αυτή την τελευταία 10ετία σήμαινε σημαντική συρρίκνωση κρατικών – κοινωνικών υπηρεσιών, μέσα από απολύσεις – διαθεσιμότητες δημοσίων υπαλλήλων, απαγόρευση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, συγχωνεύσεις υπηρεσιών, πέρασμα στην Τοπική Διοίκηση κρατικών αρμοδιοτήτων, χωρίς εξασφάλιση χρηματοδότησης κ.α.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα προτίθεται να λάβει, ώστε να μη μεταφερθούν οι υπηρεσίες της ΔΟΥ Αχαρνών και να μην μπουν σε νέα ταλαιπωρία οι εργαζόμενοι και οι επαγγελματίες της περιοχής.

Οι Βουλευτές

Γκιόκας Γιάννης

Κανέλλη Λιάνα

Κατσώτης Χρήστος

Μανωλάκου Διαμάντω

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Του Αγίου… καρέκλα τη Δευτέρα μέχρι και το μεσημέρι. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή από το Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Και έρχεται η παροδική σημαντική αλλαγή του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις τη Δευτέρα, όπως ήδη σας έχουμε προϊδεάσει από την προηγούμενη βδομάδα. Η νέα...

Άγρια καταδίωξη της ΟΠΚΕ στις Αχαρνές για τη σύλληψη ληστών. Μεταξύ αυτών ένας 17χρονος

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές, ύστερα από καταδίωξη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, 3 άτομα ηλικίας 17, 21 και 23 ετών, μέλη σπείρας, που κατηγορούνται για τα...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τα δωρεάν μαθήματα στο Κέντρο Μάθησης Η/Υ Φυλής

Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς οι αιτήσεις συμμετοχής στα δωρεάν μαθήματα του Κέντρου Μάθησης Η/Υ Φυλής για το νέο σχολικό έτος 2019 -20 στα τμήματα...

Ο Χάρης Δαμάσκος αναλαμβάνει τα ηνία της ΣΤΑΣΥ. Πολιτικός και τεχνοκράτης με κύρος και κοινή αποδοχή

Ο Χάρης Δαμάσκος, πρώην αντινομάρχης, αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, δημοτικός και περιφερειακός σύμβουλος με μακρά θητεία και υποψήφιος δήμαρχος Αχαρνών, θα είναι, σύμφωνα...
- Advertisment -