KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Καλά ξεκίνησε η μέρα...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Πώς θα γίνει η αξιολόγηση στις δομές των δήμων

02/10/2013 12:53
2 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

dimarxeioΜε συγκεκριμένους τρόπους θα γίνει η αξιολόγηση και αναδιοργάνωση των δομών στους δήμους, καθώς στενεύουν τα περιθώρια που έχει δώσει η κυβέρνηση, προκειμένου να μην προβεί σε οριζόντιες κινήσεις ενόψει του τρίτου κύματος κινητικότητας.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Σε πρώτη φάση θα γίνει η περιγραφή των υφιστάμενων δομών στους Δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα, η αποτύπωση των προτεραιοτήτων της διοίκησης και η αξιολόγηση των δομών ως προς τις αρμοδιότητες και λειτουργίες, τα συστήματα διοίκησης, την οργανωτική δομή, τη στελέχωση, τα κτίρια και την υλικοτεχνική υποδομή, τα οικονομικά και τις συνεργασίες με άλλους οργανισμούς.

Σε δεύτερη φάση θα εκπονηθούν τα σχέδια αναδιοργάνωσης και στελέχωσης που θα περιλαμβάνουν σενάρια αναδιοργάνωσης, προτάσεις για το νέο οργανόγραμμα και σχέδια στελέχωσης. Ειδικά σε ό,τι αφορά στη στελέχωση των δομών των δήμων και την κινητικότητα του προσωπικού οι επιμέρους στόχοι που τίθενται είναι ο εντοπισμός των υπηρεσιακών μονάδων που είναι υπέρ ή υπό στελεχωμένες, η καταγραφή των αποχωρήσεων στα τρία επόμενα έτη, η εκτίμηση της καταλληλότητας του υφιστάμενου προσωπικού, ο προσδιορισμός των αναγκών στελέχωσης, η πιθανή αξιοποίηση του προσωπικού μέσω μετακινήσεων και η επιμόρφωση των υπαλλήλων.

Στις ενδεικτικές προτάσεις της Ε.Ε.Τ.Α.Α. για την αναδιοργάνωση των δομών περιλαμβάνονται η συγχώνευση δύο ή περισσοτέρων οργανικών μονάδων που ασκούν συναφείς αρμοδιότητες, η κατάργηση δομών που λειτουργούν εκτός δήμων και η μεταφορά των αρμοδιοτήτων στους δήμους, η μείωση του μεγέθους ή η κατάργηση οργανικών μονάδων που δεν ασκούν βασικές πολιτικές για τη μεταφορά του προσωπικού σε κρίσιμες οργανικές μονάδες και οι συνέργειες μεταξύ των δομών των δήμων για τη συμπληρωματική παροχή υπηρεσιών.

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: