11.4 C
Athens
24 Οκτωβρίου 2020
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ - ΚΑΜΑΤΕΡΟ Καραντίνα και μαθήματα κοινωνικής υπευθυνότητας

Καραντίνα και μαθήματα κοινωνικής υπευθυνότητας

- Advertisement -

Κάπου εκεί έξω υπάρχουν άνθρωποι που αξίζουν την προσοχή μας για την ευαισθησία τους, τις αξίες τους, τη δημιουργικότητα και το έργο τους.

- Advertisement -
- Advertisement -

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, πολύς κόσμος βίωσε ανασφάλεια μπροστά σε αυτήν την πρωτόγνωρη εμπειρία, ανασφάλεια που προέρχονταν πρωτίστως από την απομόνωση και την ανησυχία για την προσωπική υγεία και την υγεία των κοντινών μας ανθρώπων.

Μέσα σε αυτήν την ατμόσφαιρα αβεβαιότητας είδαμε ανθρώπους και κάποιες επιχειρήσεις να αναλαμβάνουν το μερίδιο κοινωνικής ευθύνης που τους αναλογεί, ο καθένας από το δικό του μετερίζι. Το πώς οι επιχειρήσεις αντέδρασαν στις κρίσιμες καταστάσεις που ζήσαμε, είναι ένα δείγμα γραφής για τις αξίες τους και την υπευθυνότητά τους.

Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί και το Studio Yoga & Pilates Άρδην και τοPole & Aerial Acrobatics Άρδην που εδρεύει στην Πετρούπολη, Προκοπίου 4,5 & 6.

Τα άμεσα αντανακλαστικά στην συνθήκη της «καραντίνας», η ευαισθησία και υπευθυνότητα απέναντι στους μαθητές της σχολής είναι παράδειγμα υγιούς επιχειρηματικότητας.

Τρεις μέρες μόνο χρειάστηκαν για να ξεκινήσει το πρόγραμμα με τίτλο «Κανένας μόνος του», μια δράση κοινωνικής υποστήριξης.

Παρά το οικονομικό πλήγμα, η επιχείρηση ανέλαβε και επιπλέον κόστος για να πραγματοποιηθούν διαδικτυακά μαθήματα και όχι από εθελοντές, αλλά από επαγγελματίες που πληρώνονταν, υποστηρίζοντας τα μέλη αλλά και τους εργαζόμενους της σχολής. Η επαφή και οι σχέσεις δασκάλων- μαθητών και επιχείρησης ενισχύθηκαν  μέσω των 15 εβδομαδιαίων μαθημάτων του διαδικτυακού προγράμματος, προσφέροντας έτσι κοινωνικό έργο, βοηθώντας να μείνουν -όσοι τους εμπιστεύτηκαν- όσο πιο κοντά γινόταν στην κανονική τους αθλητική  ρουτίνα, αλλά και σε σχέση με άλλους ανθρώπους.

Τα μαθήματα που  πραγματοποιούνταν σε συγκεκριμένες ώρες,  ήταν το αναζωογονητικό ραντεβού της ημέρας.

Δεν θα ήταν άξιο αναφοράς το εγχείρημα εάν από την πρώτη στιγμή δεν ξεκαθάριζε η επιχείρηση ότι τα μαθήματα αυτά ήταν ΔΩΡΕΑΝ για τα μέλη της. Αυτό που διαφοροποίησε την συγκεκριμένη επιχείρηση από τις υπόλοιπες αντίστοιχες είναι η διάρκεια του προγράμματος «Κανένας μόνος». Δεν θα μπορούσε ούτε η ίδια η επιχείρηση να προβλέψει το χρόνο  μη λειτουργίας  στον φυσικό της χώρο. Είναι άξιο επαίνου ότι τα δωρεάν μαθήματα κράτησαν και τους τρεις μήνες, που η επιχείρηση έμεινε κλειστή και τα προπληρωμένα προγράμματα των μελών έμειναν παγωμένα, ώστε να αξιοποιηθούν με το άνοιγμα της σχολής. Αξιομνημόνευτο επίσης είναι ότι πρόσφεραν και έναν αριθμό δωρεάν μαθημάτων σε ανθρώπους που δεν ήταν μαθητές της σχολής.

 Όταν ρωτήσαμε γιατί λειτούργησαν με αυτόν τον τρόπο, μας απάντησαν: «Είναι απλό, γιατί δεν θα μπορούσαμε να αντιδράσουμε διαφορετικά, απέναντι στους  ανθρώπους που μας εμπιστεύτηκαν»

Είμαστε σίγουροι ότι υπήρξαν αρκετές επιχειρήσεις που λειτούργησαν δίνοντας προτεραιότητα στον άνθρωπο και γράφουμε με αφορμή το «Άρδην» για να ευχαριστήσουμε για όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που έκαναν την ζωή μας καλύτερη αυτές τις δύσκολες μέρες..

Ευχαριστούμε «Άρδην»

Studio Yoga &Pilates ΆΡΔΗΝ: www.ardinyoga.gr          

 Pole & Aerial Acrobatics ΑΡΔΗΝ: www.ardinacrobatics.gr

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Του Αγίου… καρέκλα τη Δευτέρα μέχρι και το μεσημέρι. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή από το Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Και έρχεται η παροδική σημαντική αλλαγή του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις τη Δευτέρα, όπως ήδη σας έχουμε προϊδεάσει από την προηγούμενη βδομάδα. Η νέα...

Άγρια καταδίωξη της ΟΠΚΕ στις Αχαρνές για τη σύλληψη ληστών. Μεταξύ αυτών ένας 17χρονος

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές, ύστερα από καταδίωξη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, 3 άτομα ηλικίας 17, 21 και 23 ετών, μέλη σπείρας, που κατηγορούνται για τα...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τα δωρεάν μαθήματα στο Κέντρο Μάθησης Η/Υ Φυλής

Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς οι αιτήσεις συμμετοχής στα δωρεάν μαθήματα του Κέντρου Μάθησης Η/Υ Φυλής για το νέο σχολικό έτος 2019 -20 στα τμήματα...

Το πρόβλημα με το Σχέδιο Πόλης είναι εκρηκτικό στο Πανόραμα Αχαρνών!

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ο Σύλλογος «Πανόραμα εν Δράσει» , που εκπροσωπεί τους κατοίκους της περιοχής Πανοράματος, αναφορικά με τα προβλήματα που υπάρχουν...
- Advertisment -