11.4 C
Athens
29 Σεπτεμβρίου 2020
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΧΑΡΝΕΣ Ερώτηση των μελών της Λαικής Συσπείρωσης Αχαρνών για την εφαρμογή της δίχρονης...

Ερώτηση των μελών της Λαικής Συσπείρωσης Αχαρνών για την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής Αγωγής

- Advertisement -

Ερώτηση για την εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής στο Δήμο Αχαρνών από τη Λαική Συσπείρωση Αχαρνών.

- Advertisement -
- Advertisement -

Κυρία Αντιδήμαρχε,

Η υλοποίηση του προγράμματος της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής για το σχολικό έτος 2020-2021, βρίσκει το Δήμο με σημαντικές ελλείψεις σε σχολικές αίθουσες.

Οι γονείς που κάνουν αιτήσεις για την εγγραφή των παιδιών τους στην προσχολική αγωγή, δεν έχουν καμία ενημέρωση για το αν και πώς θα αντιμετωπιστούν οι τεράστιες ελλείψεις στη σχολική στέγη και αν θα λειτουργήσουν τα νηπιαγωγεία από την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Έτσι, στο παρά πέντε της επόμενης σχολικής χρονιάς, δεν έχουν διασφαλιστεί οι ελάχιστοι όροι για τη στέγαση των επιπλέον προνηπίων.

Τα προβλήματα και η παντελής έλλειψη ενημέρωσης, είτε προς τους γονείς είτε προς το δημοτικό συμβούλιο, αντικειμενικά δημιουργούν ερωτήματα για την έναρξη του προγράμματος στο Δήμο για το νέο σχολικό έτος, κάτι που φέρνει σε αδιέξοδο νηπιαγωγούς, γονείς και μαθητές, στρέφοντας μερίδιό τους και στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι με έγγραφό σας προς τη Δ/νση Π.Ε. Αν. Αττικής, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και το Υπουργείο Παιδείας, ζητάτε την αύξηση του αριθμού των νηπίων ανά τμήμα στις αίθουσες ελαφρού τύπου κατασκευής.

Η αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα, στοιχειοθετεί κίνδυνο στην ασφάλεια των παιδιών σε συνθήκες πανδημίας, ιδιαίτερα με το ενδεχόμενο μιας νέας έξαρσης, και υπονομεύει την εκπαίδευσή τους. Συνάμα, πέρα από το ζήτημα των υποδομών ερωτήματα προκύπτουν και για την εξασφάλιση του απαιτούμενου μόνιμου παιδαγωγικού και βοηθητικού προσωπικού.

Όλη αυτή η κατάσταση αναιρεί τη δίχρονη προσχολική αγωγή ως υποχρεωτικό, καθολικό και ενιαίο δικαίωμα όλων παιδιών και των οικογενειών τους, ως αποτέλεσμα της διαχρονικά εφαρμοζόμενης από τις κυβερνήσεις αντιλαϊκής – αντιεκπαιδευτικής πολιτικής και υποχρηματοδότησης της εκπαίδευσης, που είναι άλλωστε στρατηγική της ΕΕ και πολιτική των αστικών κομμάτων ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Αντιδήμαρχος, ποια μέτρα προτίθεται να πάρει η διοίκηση του Δήμου ώστε:

  • Την 1η Σεπτεμβρίου να έχουν διασφαλιστεί όλες οι προϋποθέσεις, υποδομές – προσωπικό, για την έναρξη της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής στο Δήμο, χωρίς αναβολή.
  • Να μην υπάρξει κανένας αποκλεισμός νηπίου και κλήρωση για ένταξη προνηπίων ή νηπίων.
  • Να σχεδιαστεί ολοκληρωμένα με κρατική χρηματοδότηση η ανέγερση νέων σύγχρονων, ασφαλών νηπιαγωγείων, με όλους τους απαιτούμενους χώρους, υποδομές και μέσα.
  • Να προσληφθεί όλο το μόνιμο, αναγκαίο προσωπικό (παιδαγωγικό, ειδικό παιδαγωγικό, βοηθητικό, μόνιμο προσωπικό καθαριότητας), ώστε η παιδαγωγική λειτουργία να υπηρετείται πλέρια από το ανάλογο επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό.
  • Να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών σε 15 παιδιά ανά τμήμα.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Βασίλης Τοπαλλιανίδης
Παναγιώτα Αγγελοπούλου
Τάσος Τραβασάρος

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Του Αγίου… καρέκλα τη Δευτέρα μέχρι και το μεσημέρι. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή από το Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Και έρχεται η παροδική σημαντική αλλαγή του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις τη Δευτέρα, όπως ήδη σας έχουμε προϊδεάσει από την προηγούμενη βδομάδα. Η νέα...

Άγρια καταδίωξη της ΟΠΚΕ στις Αχαρνές για τη σύλληψη ληστών. Μεταξύ αυτών ένας 17χρονος

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές, ύστερα από καταδίωξη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, 3 άτομα ηλικίας 17, 21 και 23 ετών, μέλη σπείρας, που κατηγορούνται για τα...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τα δωρεάν μαθήματα στο Κέντρο Μάθησης Η/Υ Φυλής

Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς οι αιτήσεις συμμετοχής στα δωρεάν μαθήματα του Κέντρου Μάθησης Η/Υ Φυλής για το νέο σχολικό έτος 2019 -20 στα τμήματα...

Ο Χάρης Δαμάσκος αναλαμβάνει τα ηνία της ΣΤΑΣΥ. Πολιτικός και τεχνοκράτης με κύρος και κοινή αποδοχή

Ο Χάρης Δαμάσκος, πρώην αντινομάρχης, αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, δημοτικός και περιφερειακός σύμβουλος με μακρά θητεία και υποψήφιος δήμαρχος Αχαρνών, θα είναι, σύμφωνα...
- Advertisment -