11.4 C
Athens
29 Σεπτεμβρίου 2020
No menu items!
Αρχική HOT STORY Μάσκες και καθαρίστριες πλήρους απασχόλησης τα "όπλα" της κυβέρνησης για τα σχολεία....

Μάσκες και καθαρίστριες πλήρους απασχόλησης τα “όπλα” της κυβέρνησης για τα σχολεία. Ο αριθμός των προσλήψεων σε Αχαρνές, Φυλή, Ίλιον, Αγίους Αναργύρους-Καματερό, Πετρούπολη

- Advertisement -

Δωρεάν θα διατεθούν από την πολιτεία οι μάσκες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς μέσω των Δήμων, στο πλαίσιο των νέων μέτρων για τον κορωνοϊό και το άνοιγμα των σχολείων.

- Advertisement -
- Advertisement -

Όπως προβλέπεται, η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική μέσα στις τάξεις και τους εσωτερικούς χώρους για όλα τα παιδιά, ξεκινώντας από το νηπιαγωγείο και καταλήγοντας στην τελευταία τάξη του λυκείου. Δηλαδή, στο προαύλιο, τα παιδιά μπορούν να κάνουν το διάλειμμα τους χωρίς τις μάσκες τους.

Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Εσωτερικών θα διαθέσει ως έκτακτη επιχορήγηση το ποσό 5,2 εκατ. ευρώ προς όλους τους δήμους.

Προσλήψεις για την καθαριότητα των σχολείων

Την ίδια ώρα, ανακοινώθηκε και ο αριθμός των προσλήψεων στην καθαριότητα των σχολείων, με τον αριθμό των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης να είναι 30% υψηλότερος από το περυσινό του ισοδύναμο. Με βάση το νέο καθεστώς, λαμβάνονται υπόψη μια σειρά κοινωνικών κριτηρίων (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι κ.ά.) ενώ πριμοδοτούνται τα έτη εμπειρίας ώστε να διευκολύνονται οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες πολλών ετών στον τομέα της καθαριότητας.

Στη νέα προκήρυξη κάτι τέτοιο πλέον δεν ζητείται, καθώς όπως τονίζεται «για την πρόσληψη του προσωπικού αυτού, δεν απαιτείται το τυπικό προσόν της κατοχής απολυτηρίου τίτλου υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Ο αριθμός των υπαλλήλων που θα εργαστούν φέτος είναι ίδιος με τον περυσινό (5.000 εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης και 4.474 μερικής απασχόλησης), αλλά οι ώρες που καλύπτονται είναι ενισχυμένες.

Η διαδικασία της πρόσληψης

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, η διαδικασία πρόσληψης του προσωπικού καθαριότητας σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διενεργείται μέσω των οικείων Δήμων, κατόπιν έγκρισης της Επιτροπής της ΠΥΣ 33/2006, όπως ισχύει, βάσει αιτήματος που υποβάλλεται από τον οικείο Δήμο.

Αρχικά καθορίζονται οι θέσεις ή/και ανθρωποώρες ανά Δήμο, αφού ληφθεί υπόψη το προσωπικό που απασχολήθηκε κατά το προηγούμενο διδακτικό έτος, υπό οποιαδήποτε σχέση εργασίας ή έργου και οι ώρες απασχόλησης του προσωπικού αυτού.

Το προσωπικό προσλαμβάνεται με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης, διάρκειας ίσης με το διδακτικό έτος και ωραρίου ανάλογου με τις ανάγκες του κάθε φορέα. Για την εκκίνηση της διαδικασίας πρόσληψης εκδίδεται ανακοίνωση από τον οικείο Δήμο, η οποία αναρτάται στον πίνακα ανακοινώσεων του δημοτικού καταστήματος και στην ιστοσελίδα του Δήμου, για πέντε ημέρες.

Οι υποψήφιοι, προκειμένου να συμμετάσχουν στην εν λόγω διαδικασία υποβάλλουν στον οικείο Δήμο Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση, στην οποία αναγράφονται τα προσόντα, οι λοιπές ιδιότητές τους και η εμπειρία τους.

Ακολουθεί ο πίνακας με τις προσλήψεις που ανακοινώθηκαν στους Δήμους Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Αχαρνών, Ιλίου, Πετρούπολης και Φυλής:

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ331043
ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ2587112
ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ471259
ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ21627
ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ894102
- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Του Αγίου… καρέκλα τη Δευτέρα μέχρι και το μεσημέρι. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή από το Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Και έρχεται η παροδική σημαντική αλλαγή του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις τη Δευτέρα, όπως ήδη σας έχουμε προϊδεάσει από την προηγούμενη βδομάδα. Η νέα...

Άγρια καταδίωξη της ΟΠΚΕ στις Αχαρνές για τη σύλληψη ληστών. Μεταξύ αυτών ένας 17χρονος

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές, ύστερα από καταδίωξη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, 3 άτομα ηλικίας 17, 21 και 23 ετών, μέλη σπείρας, που κατηγορούνται για τα...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τα δωρεάν μαθήματα στο Κέντρο Μάθησης Η/Υ Φυλής

Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς οι αιτήσεις συμμετοχής στα δωρεάν μαθήματα του Κέντρου Μάθησης Η/Υ Φυλής για το νέο σχολικό έτος 2019 -20 στα τμήματα...

Το πρόβλημα με το Σχέδιο Πόλης είναι εκρηκτικό στο Πανόραμα Αχαρνών!

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ο Σύλλογος «Πανόραμα εν Δράσει» , που εκπροσωπεί τους κατοίκους της περιοχής Πανοράματος, αναφορικά με τα προβλήματα που υπάρχουν...
- Advertisment -