KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Πίστευε και ερεύνα

ΖΩΗ

Με μια κίνηση… λουκέτο στην ΕΡΤ

12/06/2013 07:22
1 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

ertΣίγησε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα το σήμα της ΕΡΤ, με τη δικαιολογία ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να σηματοδοτήσει μια νέα εποχή στο Δημόσιο. Η εξαγγελία του κυβερνητικού εκπροσώπου για το κλείσιμο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης και η απόλυση 2.656 εργαζομένων έχουν προκαλέσει σοκ όχι μόνο ως απόφαση αλλά και ως πράξη επιβολής, απαράδεκτη για τα δημοκρατικά δεδομένα.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Στο άκουσμα της κυβερνητικής ανακοίνωσης πλήθος κόσμου κατέκλυσε το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, ενώ συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας υπήρξαν στις περισσότερες πόλεις της περιφέρειας. Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, δημοσιογράφοι και τεχνικοί, κράτησαν ανοιχτούς τους δέκτες, επικρίνοντας την απόφαση και ζητώντας την συμπαράσταση του κόσμου, μέχρι την στιγμή που ένας-ένας οι πομποί έκλειναν, μέχρι την στιγμή που η οθόνη έδειξε: «χωρίς σήμα».

Σύσσωμη η αντιπολίτευση καταδίκασε την απόφαση της κυβέρνησης, σκληρές ανακοινώσεις εξέδωσαν φορείς, συνδικάτα, η Εκκλησία και ο απόδημος ελληνισμός, ενώ το θέμα κυριάρχησε στα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά μέσα.

Εξάλλου, μείζον θέμα δημιουργείται πλέον στην κυβέρνηση, καθώς τα δύο κόμματα της συμπολίτευσης εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους στους κυβερνητικούς χειρισμούς, ενώ την πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία έκλεισε η ΕΡΤ δεν υπέγραψαν οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: