KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

HOT STORY

Καλή χρονιά ευχήθηκε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ο Χρήστος Ρούσσας. Αιχμές για τις καθυστερήσεις στην προσχολική εκπαίδευση

14/09/2020 14:41
2 '
Χρήστος Ρούσσας
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Ευχές για μια καλή χρονιά, εκ προοιμίου δύσκολη και διαφορετική, με υπευθυνότητα και τήρηση των μέτρων προστασίας για μαθητές, καθηγητές και εργαζόμενους στα σχολεία, έστειλε ο επικεφαλής της παράταξης “αλλάΖουμε” Χρήστος Ρούσσας. Παράλληλα, επέκρινε τη δημοτική αρχή για τις καθυστερήσεις που εντοπίζονται στην εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης και την εγκατάσταση των προκατασκευασμένων αιθουσών.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Ακολουθεί το δελτίο Τύπου της παράταξης “αλλάΖουμε”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αυτή η σχολική χρονιά είναι δύσκολη και διαφορετική από τις προηγούμενες, αφού λόγω της πανδημίας απαιτούνται ειδικά μέτρα ασφαλείας και προστασίας σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

14/9/2020, δήμος Φυλής…

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά στον δήμο μας, τον δήμο των αντισταθμιστικών των εκατομμυρίων ευρώ, πολλοί γονείς και παιδιά των νηπιαγωγείων έρχονται αντιμέτωποι και με ένα άλλο πολύ σοβαρό πρόβλημα, το θέμα της στέγασης των νηπίων, αφού από φέτος ξεκινάει η υποχρεωτική φοίτηση της προσχολικής αγωγής (προνήπια) στα δημόσια νηπιαγωγεία.

Μια μέρα πριν, κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς θα γίνει και πού θα στεγαστούν πάνω από 120 νήπια… Την ώρα που άλλοι δήμοι είναι έτοιμοι και εγκαίρως έλυσαν το πρόβλημα απευθυνόμενοι στο υπουργείο Παιδείας ζητώντας και εξασφαλίζοντας αίθουσες, ο δήμος Φυλής με την Τεχνική υπηρεσία άφησε να εκπνεύσει ο χρόνος χωρίς να έχει τακτοποιήσει το θέμα.

Και ενώ είχε ψηφιστεί από την Οικονομική Επιτροπή και το δημοτικό συμβούλιο έπειτα από εισήγηση του αντιδημάρχου της τεχνικής υπηρεσίας κ. Σχίζα Αθανάσιο το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 351.540.00 ευρώ για την προμήθεια και εγκατάσταση των απαραίτητων  προκατασκευασμένων σχολικών αιθουσών, μέχρι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει ενημέρωση για την παραλαβή τους και δεν έχει εγκατασταθεί καμία!…

Επιπλέον, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση στους γονείς για το πού θα πάνε τα παιδιά τους τις επόμενες ημέρες. Τα σενάρια που ακούγονται για την εκ περιτροπής φοίτηση είναι αστεία και ελπίζουμε να μην είναι η λύση που προτείνει η διοίκηση του δήμου μας.

Ένα τόσο σημαντικό θέμα για όλη την κοινωνία, όπως είναι η παιδεία, πρέπει να είναι προτεραιότητα κάθε υπεύθυνου δήμου και δεν σηκώνει πλέον καθόλου αναβολές και καθυστερήσεις.

Ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά με δύναμη, αποφασιστικότητα, επιμονή και υπομονή σε όλους κι όλες, μαθητές, μαθήτριες, γονείς και εκπαιδευτικούς!!! 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: