11.4 C
Athens
28 Νοεμβρίου 2020
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΧΑΡΝΕΣ Κινητοποίηση σωματείων και συλλόγων στην κεντρική πλατεία Μενιδίου στις 21 Οκτωβρίου

Κινητοποίηση σωματείων και συλλόγων στην κεντρική πλατεία Μενιδίου στις 21 Οκτωβρίου

- Advertisement -

Στην κινητοποίηση, στην Κεντρική Πλατεία Μενιδίου, την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, καλεί ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ο Σωκράτης», συντασσόμενος με τα αιτήματα Σωματείων – Συλλόγων και Φορέων της περιοχής για ουσιαστικά μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

- Advertisement -
- Advertisement -

ΟΛΟΙ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ, 7 μμ στην Κεντρική Πλατεία Μενιδίου.Τα Σωματεία, οι Σύλλογοι και οι Φορείς του Μενιδίου κουραστήκαμε τόσο καιρό να ακούμε από την Κυβέρνηση για την ατομική ευθύνη. Αγανακτούμε όταν μας κουνάνε το δάχτυλο, όταν προκλητικά επιχειρούν να εμφανίσουν το λαό και τη νεολαία ως κύριους ενόχους για την εξάπλωση της πανδημίας.

Στη σύσκεψη  που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14/10 μετά από κάλεσμα του συλλόγου μας, αποφασίζουμε να αναλάβουμε τη δικιά μας συλλογική ευθύνη απέναντι στις οικογένειες μας και στα παιδιά μας. Αποφασίζουμε να ενώσουμε τις φωνές μας με τη φωνή διεκδίκησης των υγειονομικών, με το δίκιο αγώνα των μαθητών που διεκδικούν τα αυτονόητα μέτρα προστασίας μέσα στα σχολεία, με τη φωνή χιλιάδων εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων, που ζουν στην αβεβαιότητα για την υγεία και το εισόδημά τους.

Υψώνουμε τη φωνή μας σήμερα, καθώς βρισκόμαστε εν μέσω του δεύτερου κύματος έξαρσης της πανδημίας και επιπρόσθετα σε μια περιοχή που βρίσκεται σε αυξημένη επιδημιολογική επιτήρηση και συγκεκριμένα στην πορτοκαλί ζώνη.

Η πανδημία, έφερε στην επιφάνεια τα ήδη πολύ σοβαρά και συσσωρευμένα προβλήματα που διαχρονικά αντιμετωπίζουμε στο Μενίδι. Ανυπαρξία υποδομής για την υλοποίηση της δίχρονης προσχολικής αγωγής, σχολεία σε αίθουσες προκάτ, εκπαιδευτικό προσωπικό που δεν επαρκεί ή εργάζεται με απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις. Ελλείψεις σε προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία και όπου υπάρχει εργάζεται με συμβάσεις των 2-3 ωρών. Υποστελεχωμένο Κέντρο Υγείας. Υποβαθμισμένο δίκτυο συγκοινωνιακή σύνδεσης εντός του Δήμου αλλά και με το κέντρο της Αθήνας και την υπόλοιπη Αττική.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια, σωματεία και φορείς της περιοχής διεκδικούσαν λύσεις για όλα τα παραπάνω, εισπράττοντας εμπαιγμό και κοροϊδία από τις εκάστοτε Κυβερνήσεις και Δημοτικές Αρχές, οι οποίες τα θεωρούσαν κόστος και δεν τα επέλεγαν παρόλο που ήταν προς το συμφέρον της πλειοψηφίας του λαού και της νεολαίας της περιοχής.

Αν όλα αυτά τα χρόνια, οι διάφορες Κυβερνήσεις και Δημοτικές Αρχές είχαν ακούσει την κραυγή αγωνίας και τα αιτήματα Σωματείων – Συλλόγων και Φορέων του Μενιδίου, σήμερα εν μέσω πανδημίας θα ήμασταν σε πολύ καλύτερη θέση για την τήρηση των όποιων μέτρων προστασίας.

Ας αφήσουν λοιπόν τις δικαιολογίες ότι «τώρα δεν προλαβαίνουμε» να πάρουμε όλα αυτά τα μέτρα, αξιοποιώντας το αδιέξοδο που οι ίδιοι μας έφεραν.

ΑΝ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΟΧΟΥΣ …. ΑΣ ΚΟΙΤΑΧΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ

Όσοι προσπαθούν να ενοχοποιήσουν το λαό και τη νεολαία για την εξάπλωση της πανδημίας, καλό είναι να κοιταχτούν στον καθρέφτη, αν θέλουν να δουν τον πραγματικό ΕΝΟΧΟ. Γιατί με δική τους ευθύνη οι χώροι δουλειάς, τα σχολεία και τα ΜΜΜ έχουν γίνει κυριολεκτικά χώροι διασποράς και υπερμετάδοσης του ιού.

Γιατί είναι αυτοί που εν μέσω πανδημίας βάλανε τους μαθητές να κάνουν μάθημα μέσα σε αίθουσες– κλουβιά, στοιβαγμένοι σε τμήματα των 25 και 27 μαθητών. Αυτοί που ακόμα και τώρα δεν έχουν εξασφαλίσει επαρκές εκπαιδευτικό προσωπικό και προσωπικό καθαριότητας. Γιατί είναι αυτοί που άφησαν τον κόσμο να στοιβάζεται στα ΜΜΜ, αντί να πάρουν όλα τα μέτρα ώστε άμεσα να πυκνώσουν τα δρομολόγια και να υπάρχει αποσυμφόρηση. Είναι αυτοί που ακόμα και σε συνθήκες πανδημίας αφήνουν υποστελεχωμένο το Κέντρο Υγείας, με ειδικότητες χωρίς ιατρικό προσωπικό και με άλλες ειδικότητες με επικουρικό προσωπικό που όταν λήξει η σύμβασή τους θα απολυθούν.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ Ή ΤΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ,

γιατί σήμερα απ’ όλα τα παραπάνω κρίνεται η υγεία και η ζωή των οικογενειών μας. Γιατί όσα μέτρα και να παρθούν στα σχολεία θα είναι αποσπασματικά, αν συνεχίζεται η τραγική κατάσταση  στους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ, αν παραμένει υποβαθμισμένη η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας κ.ά.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ:

 • Να παρθούν όλα τα μέτρα προστασίας στα σχολεία. Δωρεάν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές καθώς και σε όλο το προσωπικό (καθαρίστριες, φύλακες, εργαζόμενοι κυλικείων κ.λ.π). Ιδιαίτερα σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος σε σχολείο να γίνονται άμεσα τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές.  
 • Τακτικές απολυμάνσεις των σχολείων με ευθύνη του δήμου και της κυβέρνησης.
 • Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα σε 15.Να αξιοποιηθούν και να εξασφαλιστούν νέες αίθουσες ώστε καμία τάξη να μην ξεπερνάει τους 15 μαθητές. Να εκπονηθεί σχέδιο αντιμετώπισης των οξυμένων κτιριακών ζητημάτων σε σχολεία της περιοχής. Είναι ζήτημα άμεσης ζωτικής ανάγκης.
 •  Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικού  προσωπικού, Ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού και Ειδικού βοηθητικού προσωπικού, ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά.
 • Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων. Να σταματήσει η απαράδεκτη κατάσταση 1 καθαρίστρια να μοιράζεται σε 2 και 3 σχολεία.
 • Να εφαρμοστεί εδώ και τώρα η δίχρονη Προσχολική Αγωγή. Με ευθύνη του

Δήμου και της Κυβέρνησης να διαμορφωθούν οι κατάλληλες υποδομές και να προσληφθεί το απαιτούμενο εκπαιδευτικό προσωπικό. 

 • Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο της λειτουργίας τω σχολείων και τη διαχείριση των κρουσμάτων.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ.

 • Δωρεάν, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ  για τον κορονοϊό για τους κατοίκους και τους εργαζόμενους στο Δήμο Αχαρνών. Να εγκατασταθούν στην περιοχή κινητά συνεργεία rapid test και να διεξάγονται με μαζικούς όρους και εντελώς δωρεάν. Τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα που βρίσκονται στην περιοχή μας να παρέχουν δωρεάν τεστ για τον COVID -19.
 • Ειδική φροντίδα για τις πιο ευπαθείς ομάδες της περιοχής, οικονομικούς μετανάστες, πρόσφυγες και ρομά με ειδικά ενημερωτικά- διαγνωστικά συνεργεία στις περιοχές που μένουν και στους χώρους που συχνάζουν.
 • Να στελεχωθεί με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων το Κέντρο Υγείας Αχαρνών. Η Πολυκλινική να περάσει άμεσα στο ΕΣΥ μαζί με όλο το προσωπικό που διαθέτει και τον τεχνολογικό εξοπλισμό.
 • Να καταγραφούν οι ιδιώτες γιατροί που βρίσκονται στην περιοχή και ανάλογα με την ειδικότητα τους, να ενταχθούν σε ένα σχέδιο παροχής δωρεάν πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΜΜΜ

 • Να πυκνώσουν τα δρομολόγια που συνδέουν το Δήμο μας με το κέντρο της Αθήνας και τους γειτονικούς Δήμους.
 • Να αναβαθμιστεί τώρα η συγκοινωνιακή σύνδεση των περιοχών εντός του Δήμου Αχαρνών και ιδιαίτερα με το Ολυμπιακό Χωριό όπου βρίσκεται το μοναδικό Κέντρο Υγείας.
 • Για εξασφάλιση όλων των παραπάνω να επιταχθούν και να αξιοποιηθούν μέσα του ιδιωτικού τομέα (πούλμαν, λεωφορεία κ.λ.π) .

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ.

 • Στους μεγάλους χώρους δουλειάς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή να γίνονται συχνοί έλεγχοι από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, για την τήρηση των μέτρων από την εργοδοσία και να τηρούνται όλα τα απαραίτητα όταν υπάρξει κρούσμα.
 • Στους μεγάλους χώρους δουλειάς με ευθύνη της εργοδοσίας να παρθούν μέτρα για την ασφαλή μεταφορά των εργαζομένων προς και από τη δουλειά, με ταυτόχρονη παροχή μέσων ατομικής προστασίας.
 • Να παρθεί πίσω ο απαράδεκτος νόμος της Κυβέρνησης που αναγκάζει τον εργαζόμενο, αν νοσήσει, να αναπληρώσει τις ώρες εργασίας που έχασε λόγω καραντίνας με απλήρωτες υπερωρίες, λες και έχει αυτός την ευθύνη που νόσησε.
 • Μέτρα στήριξης των μικρών επαγγελματιών με απαλλαγή από Δημοτικά τέλη, με αναστολή όλων των δανειακών υποχρεώσεων χωρίς τόκους και προσαυξήσεις, με αναστολή όλων των ρυθμίσεων για οφειλές προς τη ΔΕΗ (ή άλλους ιδιώτες παρόχους) και προς άλλες πρώην ΔΕΚΟ.
 • Δωρεάν διανομή μασκών αντισηπτικών και άλλων μέσων ατομικής προστασίας σε μικρομάγαζα,σε μικρούς επαγγελματίες και εμπόρους, για τους ίδιους και το προσωπικό τους.
- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Του Αγίου… καρέκλα τη Δευτέρα μέχρι και το μεσημέρι. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή από το Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Και έρχεται η παροδική σημαντική αλλαγή του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις τη Δευτέρα, όπως ήδη σας έχουμε προϊδεάσει από την προηγούμενη βδομάδα. Η νέα...

Άγρια καταδίωξη της ΟΠΚΕ στις Αχαρνές για τη σύλληψη ληστών. Μεταξύ αυτών ένας 17χρονος

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές, ύστερα από καταδίωξη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, 3 άτομα ηλικίας 17, 21 και 23 ετών, μέλη σπείρας, που κατηγορούνται για τα...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τα δωρεάν μαθήματα στο Κέντρο Μάθησης Η/Υ Φυλής

Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς οι αιτήσεις συμμετοχής στα δωρεάν μαθήματα του Κέντρου Μάθησης Η/Υ Φυλής για το νέο σχολικό έτος 2019 -20 στα τμήματα...

Το πρόβλημα με το Σχέδιο Πόλης είναι εκρηκτικό στο Πανόραμα Αχαρνών!

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ο Σύλλογος «Πανόραμα εν Δράσει» , που εκπροσωπεί τους κατοίκους της περιοχής Πανοράματος, αναφορικά με τα προβλήματα που υπάρχουν...
- Advertisment -