11.4 C
Athens
6 Δεκεμβρίου 2020
No menu items!
Αρχική HOT STORY Κλειστό σήμερα το δημαρχείο Αχαρνών λόγω κρουσμάτων κορoνοϊού. Πως θα εξυπηρετούνται οι...

Κλειστό σήμερα το δημαρχείο Αχαρνών λόγω κρουσμάτων κορoνοϊού. Πως θα εξυπηρετούνται οι πολίτες

- Advertisement -

Λόγω επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID – 19 στο Δημαρχείο Αχαρνών και για την προστασία των εργαζομένων αλλά και των δημοτών που συναλλάσσονται με τις υπηρεσίες, προληπτικά θα παραμείνουν κλειστές την Τετάρτη οι υπηρεσίες του Δήμου που στεγάζονται στο Δημαρχιακό Μέγαρο.  

- Advertisement -
- Advertisement -

Από την πρώτη στιγμή εφαρμόζονται πλήρως τα πρωτόκολλα υγείας, έχει ήδη κληθεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για έλεγχο των δημοτικών υπαλλήλων, ενώ θα πραγματοποιηθεί απολύμανση όλων των χώρων (κλειστών και ανοιχτών) του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Μετά από σχετική επικοινωνία του Δημάρχου Αχαρνών Σπύρου Βρεττού τόσο με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά όσο και με τον ΕΟΔΥ αποφασίστηκε ο τρόπος λειτουργίας των υπηρεσιών, αλλά και η λήψη συγκεκριμένων μέτρων.

Συγκεκριμένα όσον αφορά τη λειτουργία των υπηρεσιών:

Την Τετάρτη 21/20/2020 δεν θα λειτουργήσει καμία υπηρεσία από όσες στεγάζονται στα δύο κτίρια του Δημαρχιακού Μεγάρου (Φιλαδελφείας και Μπόσδα).

Την Πέμπτη και την Παρασκευή οι ίδιες υπηρεσίες θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας. Οι δημότες θα εξυπηρετούνται τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά κλπ. Για εξαιρετικές και επείγουσες περιπτώσεις θα επικοινωνούν στο τηλ. 210-2415300-301, θα αξιολογείται η αναγκαιότητα και θα κλείνεται ραντεβού υπό προϋποθέσεις αν και εφόσον κριθεί αυτό αναγκαίο από το ειδικό προσωπικό που θα εξετάζει τα τηλεφωνικά αιτήματα. Οι υπηρεσίες Πολεοδομίας και Προγραμματισμού θα παραμείνουν κλειστές και για το διήμερο αυτό. Την Παρασκευή θα ανακοινωθεί ο τρόπος λειτουργίας για την επόμενη εβδομάδα.

Οι αποκεντρωμένες υπηρεσίες του Δήμου (ΔΗΦΑ, ΔΗΚΕΑ, ΚΕΠ, Κοινοτικό Κατάστημα Θρακομακεδόνων, Πράσινο κτλ) θα λειτουργήσουν κανονικά.

Λήψη επιπλέον μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης της νόσου

Παράλληλα αποφασίστηκε η λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού και την προστασία των εργαζομένων. Συγκεκριμένα αποφασίστηκαν μεταξύ άλλων:

 • Η δημιουργία επιστημονικής ομάδας εργασίας
 • Ο τρόπος λειτουργίας των υπηρεσιών
 • Η πραγματοποίηση εκτεταμένων απολυμάνσεων σε όλους τους χώρους των κτηρίων του Δημαρχιακού Μεγάρου
 • Η διακοπή πραγματοποίησης συναντήσεων στους χώρους του Δημαρχιακού Μεγάρου
 • Ο ενδελεχής και συνεχής καθαρισμός όλων των χώρων
 • Η απαγόρευσης χρήσης ανελκυστήρων
 • Ο έλεγχος και ο περιορισμός της χρήσης των κλιματιστικών
 • Η τοποθέτηση διαχωριστικών όπου κρίνεται αναγκαίο
 • Η προμήθεια ειδικών συσκευών απολύμανσης για την πραγματοποίηση
 • Η προμήθεια του προσωπικού καθαριότητας και των υπαλλήλων με όλα τα μέσα προστασίας και υγιεινής
 • Η πραγματοποίηση πολιτικών γάμων σε εξωτερικό χώρο

Παράλληλα εφαρμόζονται απόλυτα όλες οι οδηγίες που προβλέπονται στις σχετικές εγκυκλίους αναφορικά με την τηλεεργασία, το ποσοστό προσέλευσης υπαλλήλων, τις άδειες ειδικού σκοπού και τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και του συναλλασσόμενου κοινού.

Ο Δήμος Αχαρνών στέκεται με υπευθυνότητα απέναντι στη διαμορφωθείσα κατάσταση. Με βασικό του μέλημα την προάσπιση της υγείας των εργαζομένων και τη διασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών τόσο για τους υπαλλήλους όσο και τους δημότες συμμορφώνεται απόλυτα με τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων. Ζητά δε την κατανόηση και συνεργασία όλων των δημοτών και την τήρηση των ενδεδειγμένων μέτρων.

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Του Αγίου… καρέκλα τη Δευτέρα μέχρι και το μεσημέρι. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή από το Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Και έρχεται η παροδική σημαντική αλλαγή του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις τη Δευτέρα, όπως ήδη σας έχουμε προϊδεάσει από την προηγούμενη βδομάδα. Η νέα...

Άγρια καταδίωξη της ΟΠΚΕ στις Αχαρνές για τη σύλληψη ληστών. Μεταξύ αυτών ένας 17χρονος

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές, ύστερα από καταδίωξη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, 3 άτομα ηλικίας 17, 21 και 23 ετών, μέλη σπείρας, που κατηγορούνται για τα...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τα δωρεάν μαθήματα στο Κέντρο Μάθησης Η/Υ Φυλής

Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς οι αιτήσεις συμμετοχής στα δωρεάν μαθήματα του Κέντρου Μάθησης Η/Υ Φυλής για το νέο σχολικό έτος 2019 -20 στα τμήματα...

Το πρόβλημα με το Σχέδιο Πόλης είναι εκρηκτικό στο Πανόραμα Αχαρνών!

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ο Σύλλογος «Πανόραμα εν Δράσει» , που εκπροσωπεί τους κατοίκους της περιοχής Πανοράματος, αναφορικά με τα προβλήματα που υπάρχουν...
- Advertisment -