KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

HOT STORY

Πανεθνικό απαγορευτικό. Aνοιχτά σούπερ μάρκετ, δομές υγείας, νηπιαγωγεία, δημοτικά και σχολεία ειδικής αγωγής – Κλειστά γυμνάσια και λύκεια

05/11/2020 10:22
1 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Την επιβολή γενικευμένου lockdown ανακοίνωσε, πριν λίγο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ στην ενημέρωση είναι παρών και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.


Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε λοκντάουν σε όλη τη χώρα για τρεις εβδομάδες, από το πρωί του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου έως τις 30 του μηνός.

Συγκεκριμένα, από τις 6 το πρωί του Σαββάτουμπαίνουμε σε lockdown για τρεις εβδομάδες, που θα μοιάζει αλλά δεν θα είναι ίδιο με αυτό του Μαρτίου. Επανενεργοποιούνται τα SMS, ανοιχτά σουπερ μάρκετ και δομές υγείας» υπογράμμισε. Νηπιαγωγεία, δημοτικά και σχολεία ειδικής αγωγής θα μείνουν ανοιχτά. Κλειστα τα γυμνάσια και τα λύκεια, που θα λειτουργήσουν σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης.

«Γιατί τα μέτρα τώρα; Η απάντηση είναι πολύ σαφής. Τις τελευταίες πέντε ημέρες είδαμε εκθετική αύξηση των κρουσμάτων. Το είδαμε σε επίπεδο συνολικό των κρουσμάτων. Είδαμε αύξηση στις νοσηλείες, στους διασωληνωμένους, μια άσχημη αναλογία εισαγωγών-εξιτηρίων στα νοσοκομεία. Αν συνεχίζαμε με αυτόν τον ρυθμό, θα έπρεπε να δεχθούμε σε 10 ημέρες πάνω από 1.000 συμπολίτες μας, από τους οποίους οι 150 θα έπρεπε να οδηγηθούν στις ΜΕΘ» εξήγησε ο πρωθυπουργός.


Δείτε live τις ανακοινώσεις :

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA
Ανακοινώσεις και συνέντευξη Τύπου Κ. Μητσοτάκη - Σ. Τσιόδρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας
MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: