11.4 C
Athens
25 Ιανουαρίου 2021
Αρχική HOT STORY Ομπρέλα προστασίας από τις πλημμύρες στα Άνω Λιόσια απλώνουν τρία έργα που...

Ομπρέλα προστασίας από τις πλημμύρες στα Άνω Λιόσια απλώνουν τρία έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη

- Advertisement -
- Advertisement -

Ασπίδα απέναντι στα πλημμυρικά φαινόμενα που ταλάνιζαν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των Άνω Λιοσίων θα αποτελέσουν τα αντιπλημμυρικά έργα που διατρέχουν τις συνοικίες του Αγίου Γεωργίου, της Δροσούπολης και τη λεωφόρο Φυλής, και βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Η Τεχνική Υπηρεσία με τις ώριμες μελέτες της και ο Δήμος Φυλής με την αποφασιστικότητά του βάζουν μπροστά για την ολοκλήρωση ενός έργου που θωρακίζει την περιοχή και προσδίδει ασφάλεια στους κατοίκους και τις περιουσίες τους.

Αντιπλημμυρικό έργο ρέμα Σούρεζας
- Advertisement -
- Advertisement -

Το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο με τον αγωγό που διαπερνά τις οδούς Θεσσαλίας και Αλιάκμονος έχει ξεκινήσει εδώ και δυο μήνες και διευθετεί το ρέμα της Σούρεζας. Παρά τις επιμέρους δυσκολίες, προχωρά κανονικά, χωρίς καθυστερήσεις, βρίσκεται στη φάση της πλακοσκεπής και στόχος είναι να ολοκληρωθεί σε περίπου ένα χρόνο. Είναι συνολικού προϋπολογισμού 4.230.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ τη μελέτη και επίβλεψη του έργου έχει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Αντιπλημμυρικό Αιγαίου Πελάγους

Χωρίς καθυστέρηση και με τον χρόνο να συνηγορεί υπέρ της προσπάθειας ολοκλήρωσής του, συνεχίζεται και το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο με την κατασκευή αγωγών ομβρίων και φρεατίων υδροσυλλογής, που θα εξασφαλίσει την αντιπλημμυρική θωράκιση της Λίμνης Άνω Λιοσίων, καθώς και της περιοχής που περικλείουν οι οδοί Πηνειού, Ευαγγελιστρίας και Αιγαίου Πελάγους.

Οι εργασίες διάνοιξης πραγματοποιούνται κατά μήκος της οδού Αιγαίου Πελάγους και επεκτείνονται σε τμήμα της οδού Πηνειού, μέχρι και την οδό Σαρωνικού, ώστε να τοποθετηθεί ο κιβωτοειδής αγωγός (εσωτερικών διαστάσεων 6 Χ 2,80 μ.) μέσω του οποίου ο υδάτινος όγκος νερού θα κατευθύνεται, με διέλευση από την Αχαρνών, στον τελικό αποδέκτη που θα είναι η λίμνη ανάσχεσης.

Το έργο, που στην ολοκλήρωσή του θα «κουμπώσει» με το αντιπλημμυρικό της Σούρεζας, συγχρηματοδοτείται από ιδίους πόρους του Δήμου Φυλής και πόρους της Περιφέρειας Αττικής. Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου συνέταξε τις μελέτες, δημοπράτησε το έργο και είναι υπεύθυνη για την υλοποίησή του.

Αντιπλημμυρικό Λ. Φυλής

Στο μεταξύ, μεγάλης σημασίας είναι και η προστασία από τις πλημμύρες που πραγματοποιείται κατά μήκος της λεωφόρου Φυλής, ως υποέργο της ανάπλασης, η οποία βρίσκεται επίσης σε πλήρη εξέλιξη. Παράλληλα, με την ανάπλαση της λεωφόρου τοποθετούνται φρεάτια και αγωγοί ομβρίων σε σημεία που δεν υπήρχαν, γεγονός που θα δώσει τέλος  στις εικόνες με τις πλημμύρες στον κεντρικό δρόμο κάθε φορά που βρέχει.

Συνεργάτες του δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού τόνισαν στη Δ.Ο ότι μετά την ολοκλήρωση των τριών αυτών «μετώπων» θα αποκατασταθεί η εικόνα σε δρόμους που αποτελούσαν μόνιμο πονοκέφαλο για δημοτική αρχή και κατοίκους κάθε φορά που έβρεχε. «Η αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου είναι το σημαντικότερο ζήτημα για το οποίο εργαζόμαστε όλα αυτά τα χρόνια και σε λίγο καιρό θα είμαστε σε θέση να πούμε ότι ο ολοκληρώνεται ο κύριος κορμός» υπογράμμισαν.

Ο ίδιος ο Χρήστος Παππούς εκφράζει τη μεγάλη ικανοποίησή του, καθώς πλέον ολόκληρες περιοχές τα Άνω Λιόσια και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου θα βιώνουν μια πιο ασφαλή καθημερινότητα.

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 μμ, εντατικοί έλεγχοι και μείωση του ωραρίου στα σούπερ μάρκετ μεταξύ των μέτρων που επιβάλλονται στις Αχαρνές

Από το Σάββατο 16 Ιανουαρίου ο Δήμος Αχαρνών για μία εβδομάδα τίθεται σε καθεστώς αυστηρού lockdown, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής...

Σε lockdown οι Αχαρνές. 166 ενεργά κρούσματα

Την λήψη πρόσθετων περιοριστικών μέτρων στο δήμο Αχαρνών ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση για...

Meteoacharnes:Τι πρέπει να περιμένουμε για ξημερώματα Κυριακής και πρωί Δευτέρας. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή

Και μετά την πρόσκαιρη «βελτίωση» του καιρού για λίγες ώρες το απόγευμα του Σαββάτου, στο μεγαλύτερο μέρος της Αττικής, με μικρή...

Περαιτέρω ενημέρωση ζήτησε ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός για την απόφαση επιβολής lockdown

Τον έντονο προβληματισμό του, όπως πληροφορούμαστε, εξέφρασε ο δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός σχετικά με την απόφαση για τοπικό lockdown στις Αχαρνές,...
- Advertisment -