11.4 C
Athens
25 Ιανουαρίου 2021
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΧΑΡΝΕΣ Ανακοίνωση για την αποκατάσταση της αλήθειας από τον Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Αχαρνών

Ανακοίνωση για την αποκατάσταση της αλήθειας από τον Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Αχαρνών

- Advertisement -
- Advertisement -

Ανακοίνωση με στόχο την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με την οικονομική επιχορήγηση από τον Δήμο Αχαρνών, εξέδωσε το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του. Αφορμή στάθηκε η πρόταση του Ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου Κωνσταντίνου Παπακώτση προς το Δ.Σ Αχαρνών, τα χρήματα της επιχορήγησης να διατεθούν για την αγορά τάμπλετ, για τα σχολεία της πόλης. Όπως επισημαίνει ο Σύλλογος Εργαζομένων τα χρήματα αυτά χορηγούνται κάθε χρόνο, απ΄όλες τις δημοτικές αρχές, προβλέπονται στον προϋπολογισμό του δήμου και δίνονται με συγκεκριμένα κριτήρια.

- Advertisement -
- Advertisement -

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αχαρνών μετά από την έκτακτη συνεδρίασή του στις 2/12/2020, με αφορμή την πρόταση του Ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου κ. Παπακώτση Κωνσταντίνου προς το Δημοτικό Συμβούλιο Αχαρνών, όσο αφορά το θέμα της επιχορήγησης του Συλλόγου Εργαζομένων, οφείλει να γνωρίσει για την αποκατάσταση της αλήθειας (γιατί άλλο η αμάθεια κι άλλο η ημιμάθεια) τα παρακάτω:

1.Τα χρήματα που αφορούν την επιχορήγηση του Συλλόγου, τα οποία προβλέπονται στον προϋπολογισμό του Δήμου κάθε χρόνο, έχουν εγκριθεί από το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας του Υπουργείου Εσωτερικών και οι κωδικοί είναι εγκεκριμένοι μόνο γι ́αυτό τον σκοπό. Η επιχορήγηση αυτή είναι σύμφωνα με τον Ν. 3463/2006άρθρο 202 παρ.1Α.

2.Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων δεν έχει το δικαίωμα την εν λόγω επιχορήγηση να την χρησιμοποιήσει για άλλο σκοπό γιατί ελέγχεται απολογιστικά από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

3.Οι εργαζόμενοι στον Δήμο Αχαρνών έχουν δικαίωμα εγγραφής στον Σύλλογο σύμφωνα με τις διατάξεις που προβλέπει το καταστατικό του Συλλόγου και της Ομοσπονδίας και όχι όπως θα επιθυμούσε το Δ.Σ. Όσο αφορά τις συναδέλφισσες σχολικές καθαρίστριες μερικής ή πλήρους απασχόλησης, για πρώτη φορά έγιναν μέλη του Συλλόγου τον Σεπτέμβριο του 2020, γιατί για πρώτη φορά οι προσλήψεις έγιναν από τον Δήμο και όχι από τις Σχολικές Επιτροπές.

4.Ο Σύλλογος Εργαζομένων συμμετέχει οικονομικά στην προσφορά των δώρων για τα παιδιά των Εργαζομένων μέσω των συνδρομών των μελών του.Αυτή η προσφορά δώρων πραγματοποιείται εδώ και τουλάχιστον 25 χρόνια από την εκάστοτε Δημοτική Αρχή, όπως και σε πολλές άλλες υπηρεσίες.

5.Όσο αφορά τα υβριστικά και συκοφαντικά σχόλια προς το Δ.Σ. του Συλλόγου και των μελών του που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχουν πάρει την νομική οδό.

Γι ́αυτό το σκοπό έχουν ζητηθεί και τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να ενημερωθεί το Δ.Σ του Συλλόγου καθώς και τα μέλη του.Η ενασχόληση με τα κοινά είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη. Οι αιρετοί όμως οφείλουν όταν δεν γνωρίζουν, τουλάχιστον να ρωτούν και όχι να δημιουργούν εντυπώσεις για το προφίλ τους στα κοινωνικά δίκτυα.

ΤΟ Δ.Σ.

  • ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΓΓΕΛΗΣ
  • ΕΛΕΝΗ ΜΑΡΓΕΤΗ
  • ΦΑΝΗ ΚΟΡΔΑΤΖΗ
  • ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗ
  • ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΚΕΡΗΣ
  • ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΟΥΚΟΥΛΟΓΛΟΥ
- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 μμ, εντατικοί έλεγχοι και μείωση του ωραρίου στα σούπερ μάρκετ μεταξύ των μέτρων που επιβάλλονται στις Αχαρνές

Από το Σάββατο 16 Ιανουαρίου ο Δήμος Αχαρνών για μία εβδομάδα τίθεται σε καθεστώς αυστηρού lockdown, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής...

Σε lockdown οι Αχαρνές. 166 ενεργά κρούσματα

Την λήψη πρόσθετων περιοριστικών μέτρων στο δήμο Αχαρνών ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση για...

Meteoacharnes:Τι πρέπει να περιμένουμε για ξημερώματα Κυριακής και πρωί Δευτέρας. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή

Και μετά την πρόσκαιρη «βελτίωση» του καιρού για λίγες ώρες το απόγευμα του Σαββάτου, στο μεγαλύτερο μέρος της Αττικής, με μικρή...

Περαιτέρω ενημέρωση ζήτησε ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός για την απόφαση επιβολής lockdown

Τον έντονο προβληματισμό του, όπως πληροφορούμαστε, εξέφρασε ο δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός σχετικά με την απόφαση για τοπικό lockdown στις Αχαρνές,...
- Advertisment -