KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Πίστευε και ερεύνα

ΑΧΑΡΝΕΣ

Η Μαρία Χαριτίδη, πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών

07/09/2014 17:03
Ανανεώθηκε 23/09/2014 17:42
3 '
Προεδρείο δημοτικό συμβούλιο Αχαρνές
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Η Μαρία Χαριτίδη είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών μετά την εκλογή της γι’ αυτή τη σημαντική θέση, κατά τις δημαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Με 33 ψήφους υπέρ,8 άκυρα και 3 λευκά και με την στήριξη τόσο της πλειοψηφίας όσο και της μείζονος αντιπολίτευσης η κ.Χαριτίδη εκλέχθηκε πρόεδρος του νέου Δ.Σ Αχαρνών και,πλέον,καλείται ν’ αντιμετωπίσει, με το ήθος και την αντικειμενικότητα που τη διακρίνει,τη μεγαλύτερη πρόκληση της αυτοδιοικητική της πορεία.

Η νέα πρόεδρος του Δ.Σ Αχαρνών εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος από το 2006. Έχει διατελέσει πρόεδρος των δημοτικών παιδικών σταθμών και αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου,θητεία κατά την οποία κέρδισε τα εύσημα απ΄όλες τις δημοτικές παρατάξεις για την αντικειμενικότητά της, τη σοβαρότητα και τις γνώσεις που επέδειξε.

Αυτοί εξάλλου ήταν οι λόγοι που η επιλογή της ήταν κοινά αποδεκτή από την πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων. Μάλιστα,ο πρώην δήμαρχος Σωτήρης Ντούρος έπλεξε το εγκώμιό της παίρνοντας τον λόγο,αμέσως μετά την εκλογή της.

“Η κ.Χαριτίδη στην προηγούμενη θητεία είχε κάνει περισσότερες συνεδριάσεις από τον τότε πρόεδρο. Ο πρόεδρος του Δ.Σ πρέπει να είναι όσο πιο αντικειμενικός μπορεί. Από την πλευρά μας, οι δημοτικοί σύμβουλοι πρέπει να είμαστε πιο συνεγάσιμοι,να είμαστε πειθαρχημένοι και συμπαρατάτες στο δύσκολο έργο του Προέδρου Δ.Σ. Η κ.Χαριτίδη είναι άξια και μπορεί ν΄ανταπεξέλθει άνετα”,τόνισε

Από την πλερά του, ο δήμαρχος Γιάννης Κασσαβός εξήρε την προσωπικότητα της κ. Χαριτίδη λέγοντας ότι η αντικειμενικότητα και η σοβαρότητά της στάθηκαν,οι λόγοι,για την επιλογή της. Είπε,επίσης,ότι το νέο προεδρείο φανερώνει τη διάθεση για συνεργασία και τόνισε ότι στη νέα διοίκηση το γυναικείο φύλλο έχει δυνατή εκπροσώπηση καθώς πρόεδροι στις τοπικές κοινότητες Αχαρνών και Θρακομακεδόνων είναι δύο γυναίκες, οι κυρίες Καττή και Δουρίδα.

Η νέα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεσμεύτηκε ότι θα λειτουργεί με αντικειμενικότητα και ισοτιμία, δίνοντας λόγο σ΄όλους τους δημοτικούς συμβούλους. “Έίμαι πρόεδρος για όλο το δημοτικό συμβούλιο και όχι μόνο της παράταξής μου”,σημείωσε χαρακτηριστικά. Παράλληλα ζήτησε απ΄όλους του δημοτικούς συμβούλους να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τον νέο κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος θα ψηφιστεί στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο.

Αντιπρόεδρος του Δ.Σ προτάθηκε και εκλέχθηκε, από τη μεριά της μείζονος αντιπολίτευσης, ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Βρεττός με 23 ψήφους υπέρ,5 άκυρα και 16 λευκά. Μετά την εκλογή του ο κ.Βρεττός ευχαρίστησε την παράταξή του για την επιλογή και ζήτησε από τη νέα δημοτική αρχή να συνεχίσει το έργο που ξεκίνησε η προηγούμενη διοίκηση.

Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου εκλέχθηκε η κ. Όλγα Ποιμενίδου από την ελάσσονα αντιπολίτευση με 36 ναι,3 άκυρα και 5 λευκά. Η κ. Ποιμενίδου, δημοτική σύμβουλος του Παναγιώτη Γρηγοριάδη αυτοπροτάθηκε,αφού η επιλογή του επικεφαλής της ήταν ο κ.Ηλ.Γκιζέλης ο οποίος στη συνέχεια αποσύρθηκε από υποψήφιος.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: