KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΑΧΑΡΝΕΣ

Το Ολυμπιακό χωριό…γιορτάζει

08/09/2014 17:31
Ανανεώθηκε 23/09/2014 17:41
2 '
Ολυμπιακό Χωριό
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Με αφορμή την συμπλήρωση 10 χρόνων από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, η ομάδα Εθελοντών των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών, ΑΘΗΝΑ 2004 (NOCAssistan), η Ομάδα ΠολιτικήςΠροστασίας του Ολυμπιακού Χωριού-Αχαρνών και ο Δήμος Αχαρνών,συνδιοργανώνουν εθελοντική δράση για τον καθαρισμό και την αισθητική αναβάθμιση της πράσινης ζώνης και των κοινόχρηστων χώρων του Ολυμπιακού Χωριού, με σκοπό να θυμηθούμε και να τιμήσουμε τις ένδοξες στιγμές που έζησε το 2004.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Η 14η Σεπτεμβρίου θα σηματοδοτήσει μια νέα προσπάθεια. Είναι μια μέρα χαράς, έμπνευσης, δημιουργίας, γιορτής, ένα μεγάλο εθελοντικό ραντεβού για το Ολυμπιακό Χωριό. Θα γιορτάσουν τον εθελοντισμό,υλοποιώντας ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων εξωραϊστικού ενδιαφέροντος όπως καθαρισμό των κοινόχρηστων χώρων, δεντροφύτευση, βάψιμο και παιχνίδια περιβαλλοντικού χαρακτήρα για μικρούς και μεγάλους. Απώτερος στόχος είναι η ανάδειξη, η αποκατάσταση και ο ευπρεπισμός του μνημείου των Ολυμπιονικών καθώς επίσης και η συμβολή στην ανάπλαση και αξιοποίηση της Πράσινης Ζώνης, (του δεύτερου μεγαλύτερου πράσινου πάρκου της Αττικής μετά από το πάρκο Τρίτση),προς όφελος των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Η δράση θα διεξαχθεί στην Πράσινη Ζώνη του Ολυμπιακού Χωριού, με σημείο συνάντησης τις Στήλες των Ολυμπιονικών, στην κεντρική πλατεία, την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου και με ώρα συνάντησης 10:00 πμ.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με συλλόγους και σχολείατου Ολυμπιακού Χωριού, τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών, την Ομάδα Eθελοντών του Let’sdoitGreece, τους εθελοντές του Ινστιτούτου Ομάδα για τον Κόσμο – Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+, το 1ο ΣύστημαΠροσκόπων Θρακομακεδόνων, τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Αττικής”ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ”, τον Αθλητικό Σύλλογο ”Αθηνά”, τον Αθλητικό Σύλλογο ”Φοίβος”, τους Εθελοντές Οικολόγους Αττικής, την ομάδα WAVE και τα μέλη της ομάδας γεωτεχνικών ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ- HELLENICGARDENTEAM.Η πρόσβαση από τους εθελοντές μπορεί να γίνει εύκολα με το λεωφορείο από Κηφισιά (504) στην 15η στάση δίπλα από το Δημοτικό σχολείο ή στην 9η στάση και μετά δυτικά στην οδό Πατουλίδου. Επίσης με το τρένο του ΟΣΕ στάση Δεκέλεια και μετά πάλι με το λεωφορείο (504)στην 15η αποβίβαση. Τέλος το λεωφορείο (740) το οποίο κάνει κυκλικήδιαδρομή Αγ Άννα, Αχαρναί, ΣκΑ, ΟΧ και αποβίβαση στην 5η στάση.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: