KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αλέκος Καλύβης, υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αττικής: «Διαπραγμάτευση, δεν είναι να ζητάς να σου υποδείξουν τι μέτρα να πάρεις»

19/01/2015 15:00
Ανανεώθηκε 19/01/2015 16:22
3 '
Αλέκος Καλύβης, υποψήφιος βουλευτής, Περιφέρεια Αττικής, μέλος πολιτικής γραμματείας, ΣΥΡΙΖΑ
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Μετρά εξαιρετικούς τίτλους και χρόνια εμπειρίας στη συνδικαλιστική ζωή. Πρώην γ.γ. της  Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλλήλων, αναπληρωτής πρόεδρος της ΓΣΕΕ και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, διαδραματίζει έναν κομβικό ρόλο στον πολιτικό Σχεδιασμό και στην Επιτροπή Προγράμματος του κόμματος. Ο υποψήφιος βουλευτής στην Περιφέρεια Αττικής Αλέκος Καλύβης χαρακτηρίζει άδικο για τους λαούς της Ευρώπης να ρίχνουν διαρκώς χρήματα σε ένα τρύπιο βαρέλι, επιμένει ότι η διαπραγμάτευση με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα είναι διαφορετική, υποδεικνύει το οπλοστάσιο που διαθέτει η παράταξή του και οραματίζεται ένα δρόμο που «φτιάχνεται προχωρώντας, μαζί με το λαό…»

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Συνέντευξη

Σήμερα, μπροστά στην κυβερνητική προοπτική, τι θα κάνετε με το χρέος, τι ζητάτε;

Ζητάμε τρία πράγματα. Τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους, ώστε να γίνει βιώσιμο. Έγινε για τη Γερμανία το 1953, μπορεί να γίνει σήμερα για την Ελλάδα. “Ρήτρα Ανάπτυξης” στην αποπληρωμή του υπολοίπου και τρίτο, περίοδο χάριτος, δηλαδή “moratorium” στην εξυπηρέτησή του, ώστε να μπορούν να εξοικονομηθούν πόροι για την ανάπτυξη.

Γιατί οι λαοί των άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να δεχτούν τη διαγραφή ενός μεγάλου μέρους του;

Γιατί, είναι άδικο γι’ αυτούς να ρίχνουν διαρκώς χρήματα σε ένα τρύπιο βαρέλι. Και γιατί, είναι πια ζωτική ανάγκη μια συνολική ρύθμιση των χρεών, των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τι διαφορετικό θα έχει η δική σας διαπραγμάτευση;

Διαπραγμάτευση, δεν είναι να ζητάς από τους άλλους να σου υποδείξουν τι μέτρα να πάρεις. Πρέπει να έχεις δικό σου σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας και ρύθμισης των οφειλών, με τρόπο που δεν θα διαλύει την κοινωνία.

Και αν σας πουν όχι, τι θα κάνετε;

Κοιτάξτε, η διαπραγμάτευση δεν είναι ένα ξερό ναι ή ένα ξερό όχι, παρόλο που στη διάρκεια της και τέτοια μπορεί να υπάρξουν. Η κάθε πλευρά έχει τα επιχειρήματά της, το δικό της οπλοστάσιο. Συνυπολογίζονται πολλά, συσχετισμοί δυνάμεων, επιπτώσεις από τη μια ή την άλλη επιλογή. Θέλει υπομονή και επιμονή για μια λύση κοινά αποδεκτή.

Ποιο είναι το οπλοστάσιο σας;

Η λογική, η ευρωπαϊκή δυναμική για συνολική ρύθμιση των χρεών και ασφαλώς η ισχυρή εντολή του ελληνικού λαού, μια καθαρή κυβερνητική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ.

Εξαγγέλλετε αύξηση στον κατώτατο μισθό, 13η σύνταξη στους συνταξιούχους κάτω των 700 Ε και άλλα. Που θα βρείτε χρήματα;

Εκεί που ξέρουν όλοι. Στους φοροφυγάδες, τους λαθρέμπορους, σε αυτούς που κρύβουν εισοδήματα, που δεν τα δηλώνουν, που τα έχουν παράνομα έξω. Στις λίστες Λαγκάρντ, Νικολούδη και σε ένα δίκαιο, απλό και σταθερό φορολογικό σύστημα …

Αυτά, τα είπαν κι άλλοι…

Τα είπαν αλλά δεν τα έκαναν. Η διαφορά είναι ότι εμείς μπορούμε αλλά κυρίως ότι εμείς θέλουμε. Γιατί δεν έχουμε ούτε εξαρτήσεις ούτε δεσμεύσεις. 

Για τη ΝΔ είσαστε εξτρεμιστές και για το ΚΚΕ συμβιβασμένοι…

Είμαστε ένα κόμμα με σχέδιο για τη μεγάλη στροφή, που χρειάζεται η χώρα και ξέρουμε ότι ο δρόμος φτιάχνεται προχωρώντας, μαζί με το λαό μας!

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: