KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΕΛΛΑΔΑ

Δίμηνη παράταση για τον ισοσκελισμό των προυπολογισμών στους “κόκκινους” δήμους

26/03/2015 19:54
2 '
Νίκος Βούτσης, υπουργός εσωτερικών, διοικητικής ανασυγκρότησης
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Δίμηνη παράταση στους υπερχρεωμένους δήμους, προκειμένου να ισοσκελίσουν τους προυπολογισμούς τους και να αποφύγουν την ένταξή τους σε οικονομική επιτήρηση, ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Όπως τόνισε ο κ. Βούτσης, η ρύθμιση θα συμπεριληφθεί στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο του Υπ. Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, «Εκδημοκρατισμός της Διοίκησης – Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση – Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις».

Παράλληλα, ο κ. Βούτσης έκανε λόγο για «πολιτικές παρεμβάσεις» στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, προκειμένου οι υπερχρεωμένοι δήμοι να μην ενταχθούν σε πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης. «Κάθε χρόνο, με οποιαδήποτε διαδικασία, είτε μέσω των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, είτε μέσω του Παρατηρητηρίου και λοιπές ελεγκτικές διαδικασίες βγαίνανε 30, 20, 15 Δήμοι, οι οποίοι δεν μπορούσαν να ισοσκελίσουν τους προϋπολογισμούς τους», τόνισε.
Και πρόσθεσε πως με πολιτικές παρεμβάσεις στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, κανείς δήμος δεν μπήκε σε Πρόγραμμα ή έλαβε ιδιαίτερα μέτρα. “Αυτό πρέπει να αλλάξει. Και θα αλλάξει δίνοντας κίνητρα” σημείωσε.

Προς τούτο, ο κ. Βούτσης ανακοίνωσε πως θα υπάρξουν νέες συμφωνίες με το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων και με άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία και μεθόδους, ώστε «να μπορούμε εμείς να προτείνουμε στο τέλος αυτής της δίμηνης παράτασης, ένα νέο πλαίσιο, για να φύγουμε από την παρανομία, την παρατυπία και την παραπολιτική».

Υπενθυμίζεται, ότι οι δήμοι είχαν διορία μέχρι το τέλος Μαρτίου να ισοσκελίσουν τους προυπολογισμούς τους.

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: