HOT STORY
Έναν όμορφο και σύγχρονο κτηνιατρικό χώρο για τα αδέσποτα της περιοχής δημιούργησε ο Δήμος Φυλής
01/02/2021 17:49
Ανανεώθηκε 01/02/2021 17:55
1 '
Τον δικό τους, σύγχρονο και όμορφο κτηνιατρικό χώρο, θα έχουν πλέον τα αδέσποτα ζώα του Δήμου Φυλής που χρήζουν ιατρικής βοήθειας, αλλά και οι φιλόζωοι της περιοχής που μετρούσαν καθημερινά προσωπικό κόστος σε χρόνο και χρήματα για να τα περιθάλπουν. Ο νέος χώρος δε θα στεγάζει απλώς τις τετράποδες αδέσποτες ψυχές αλλά και το όνειρα μιας χούφτας ανθρώπων που τα είδαν να γίνονται πράξη.
Σε πρώτη φάση θα πραγματοποιηθούν πιλοτικά στειρώσεις αδέσποτων ζώων με στόχο να ελεγχθεί ο πληθυσμός τους και να έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής. Ήδη οι πρώτες δοκιμαστικές στειρώσεις έγιναν, με τη συνδρομή των κτηνιάτρων Κυριάκου Σπανούδη και Λίζας Παλαχαρίδη.
Τις εγκαταστάσεις του κτηνιατρικού χώρου που βρίσκεται στο Πάρκο Πόλης στα Άνω Λιόσια επισκέφθηκαν ο δήμαρχος Χρήστος Παππούς και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Αβράμης, μαζί με εργαζόμενους της υπηρεσίας Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων, καθώς και συνεργάτες του αντιδημάρχου, οι οποίοι οργάνωσαν και υλοποίησαν το σημαντικότερο μέρος του έργου.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο χώρος παρακολουθείται με κλειστό κύκλωμα ενώ, με βάση τον προγραμματισμό, θα υπάρχει το επόμενο διάστημα και δυνατότητα φύλαξης.