ΑΧΑΡΝΕΣ
Αντιπλημμυρικά έργα και πρόληψη από το ΣΟΠΠ Ανατολικής Αττικής
05/11/2015 13:16
2 '
Στη δημοπράτηση της μελέτης-το αμέσως προσεχές διάστημα-για την αντιπλημμυρική θωράκιση των Αχαρνών αναφέρθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής.
Κύρια θέματα του Οργάνου αποτέλεσαν ο απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου 2015 αλλά και ο σχεδιασμός και οι δράσεις της Πολιτικής Προστασίας για την πρόληψη και ετοιμότητα όλων των εμπλεκόμενων φορέων στην αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων (πλημμύρων, χιονοπτώσεων) κατά τη διάρκεια του φετινού χειμώνα.
Λαμβάνοντας τον λόγο κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Αντιπεριφερειάρχης, αφού καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους, έκανε μια συνοπτική αναφορά στην αντιπυρική περίοδο επισημαίνοντας ότι ο φετινός απολογισμός είναι θετικός για την περιοχή της ΠΕΑΑ
Στο πλαίσιο αυτού του σχεδιασμού έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις και επαφές προς αυτήν την κατεύθυνση με τη Δ/νση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής.
Σε σχέση με την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πλημμυρών, με αφορμή και την πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε την Αττική και ειδικότερα στην Ανατολική Αττική το δήμο Αχαρνών παρουσίασε εν συντομία τα αντιπλημμυρικά έργα που έχουν συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής αλλά και τις μελέτες που εκτελούνται ή πρόκειται να εκτελεστούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής.
Αναφέρθηκε επίσης στον καθαρισμό των ρεμάτων της ΠΕΑΑ που έχουν ολοκληρωθεί ή πραγματοποιούνται αυτήν την περίοδο, στην άρση των καταπτώσεων πρανών ρεμάτων.
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος σε θέματα Πολιτικής Προστασίας Ιωάννα Τσούπρα, η οποία αρχικά αναφέρθηκε στη συνεισφορά της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας με υδροφόρες στο Πυροσβεστικό Σώμα στις φωτιές που εκδηλώθηκαν κατά την αντιπυρική περίοδο. Ακολούθως αναφέρθηκε στον σχεδιασμό που υπάρχει για τη χειμερινή περίοδο αναφορικά με τις πλημμύρες και τις χιονοπτώσεις και ενημέρωσε για τις ενέργειες που έγιναν από την πλευρά της Περιφέρειας κατά τις πρόσφατες πλημμύρες στις 22/10 στην περιοχή του Δήμου Αχαρνών.
Σημαντική εκπροσώπηση στη συνεδρίαση είχαν και οι εθελοντικές οργανώσεις της Ανατολικής Αττικής μεταξύ αυτών και η Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Ολυμπιακού Χωριού – Αχαρνών.