ΦΥΛΗ
Απλήρωτοι και πάλι οι εργαζόμενοι της ΚΕΔΗΦ. Πλήρης η εγκατάλειψη στην Επιχείρηση. Αδιαφορεί η διοίκηση του δήμου Φυλής για τους ωφελουμένους της
17/02/2016 14:20
3 '
Μόνο με προσπάθεια καθολικού ευνουχισμού της κοινωνικής πολιτικής του θα μπορούσε να συγκριθεί η αντιμετώπιση που επιφυλάσσει ο δήμος Φυλής στην ΚΕΔΗΦ και τους εργαζομένους της. Πέρα από το γεγονός ότι η Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου είναι απολύτως νεκρωμένη, οι εργαζόμενοί της παραμένουν για μια ακόμα φορά απλήρωτοι, με αποκλειστική ευθύνη της διοίκησης του δήμου, όπως καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων.
Για υποσχέσεις πληρωμής που έδωσε και ξέχασε και αναντιστοιχία λόγων και πράξεων κατηγορεί τη δημοτική αρχή Φυλής το σωματείο εργαζομένων, με αφορμή τη νέα κωλυσιεργία της να καταβάλλει τη μισθοδοσία των υπαλλήλων της ΚΕΔΗΦ. Το σωματείο ζητά να σταματήσουν τα παιχνίδια στις πλάτες των υπαλλήλων και το «τροπάριο» ότι ο «δήμος έχει λεφτά» και να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα τους.
Στο μεταξύ, σε πλήρη εγκατάλειψη με κομμένα τηλέφωνα και καμία τροφοδοσία σε υλικά βρίσκεται η Κοινωφελής Επιχείρηση, γεγονός που σηματοδοτεί την πλήρη αδιαφορία της διοίκησης του δήμου για την τύχη των κοινωνικά αδύναμων πολιτών που εξυπηρετεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» υπολειτουργεί, το ΚΔΑΠ δε λειτουργεί καθόλου ενώ η διάλυση και ο μαρασμός σε ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια του δήμου είναι απολύτως εμφανή.
Το ίδιο εμφανής πλέον αρχίζει και γίνεται η υποψία ότι ο δήμος αφήνει επίτηδες να διαλυθεί η Κοινωφελής Επιχείρηση για να κατακερματίσει στη συνέχεια τα κομμάτια της και να τα μοιράσει σε ιδιώτες , ΚΟΙΝΣΕΠ και ΜΚΟ.
Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή του σωματείου εργαζομένων:
“Η αναντιστοιχία λόγων και πράξεων της διοίκησης του δήμου
έχουν σαν συνέπεια
την ταλαιπωρία , την ανασφάλεια , την μη πληρωμή
ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΔΗΦ
Συνάδελφοι
Τώρα δεν είναι η ώρα να επαναλάβουμε την κατάσταση που επικρατεί στην ΚΕΔΗΦ
Όποιος πραγματικά θέλει να δει το πρόβλημα κατάματα θα είχε βγει εδώ και καιρό και θα έπαιρνε τα κατάλληλα μέτρα για την εξομάλυνση της λειτουργίας της .
Εδώ είμαστε και δεν μας αφήνουν αδιάφορους τα όσα συμβαίνουν .
Πραγματικά όμως ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΣ και αυτό συμβαίνει και για μια ακόμα φορά .
Αποτελεί αποκλειστική ευθύνη πλέον της διοίκησης του δήμου που καθυστερεί η πληρωμή των εργαζόμενων .
Οι υποσχέσεις του δημάρχου για πληρωμή ΣΕ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ξεχάστηκαν ???
Ας καταλάβει τόσο η διοίκηση του δήμου όσο και της ΚΕΔΗΦ ότι μπορούν νάχουν όποια διαφωνία αλλά δεν μπορεί αυτό νάχει αντίκτυπο στους πολίτες και στους εργαζόμενους .
Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων του ΓΕΝΑΡΗ καθώς επίσης και την απρόσκοπτη , στη συνέχεια , πληρωμή όλων των εργαζόμενων στην Δημοτική Επιχείρηση
ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ & ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ &
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙ ΑΥΤΟ”