KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Θα φυσήξει, θα δροσίσει;

ΦΥΛΗ

Γιώργος Αβράμης: “Σώθηκε ο Δήμος με την ένταξη στο άρθρο 79 του ν.4316/2014 ή είμαστε 79 στροφές πριν την κατάρρευση του;”

29/12/2014 13:24
3 '
Γιώργος Αβράμης, Εύπολις
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Ακούστηκαν και γράφτηκαν από χτες Κυριακή 28-12-2014 , μετά και κατά την διάρκεια του έκτακτου και κατεπείγοντος Δημοτικού Συμβουλίου (ΔΣ) με θέμα : «Υπαγωγή του Δήμου Φυλής στη διάταξη του άρθρου 79 τ ου ν. 43 1 6/2014 (ΦΕΚ 27 0/Α/24 -12-2014)» πολλές κορώνες , τυμπανοκρουσίες, συγχαρητήρια, τούρτες γενεθλίων, ευχαριστήρια άρθρα, μερική και επιλεκτική πληροφόρηση διαφόρων blogspot, κ.τ.λ. από σύσσωμη την συμπολίτευση, μερίδα της αντιπολίτευσης και διάφορα μέσα ΜΜΕ τοπικής δικτύωσης, για την μεγάλη επιτυχία του Δήμου και προσωπικά του Δημάρχου κου Χρήστου Παππού για την υπαγωγή του Δήμου στο άρθρο 79 του ν.4316/2014 .

Ας διαβάσουμε τώρα το τι πραγματικά έγινε στο Δ.Σ, στο οποίο ήταν παρών ο επικεφαλής της παράταξης ΕΥΠΟΛΙΣ, Γιώργος Αβράμης, ο οποίος ήταν ο μοναδικός που ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ το παραπάνω θέμα:

ΔΕΝ θα ήμασταν αντίθετοι και θα ψηφίζαμε και εμείς το παραπάνω θέμα ένταξης του Δήμου στο άρθρο 79 του ν.4316/2014, αν πρωτίστως η Διοίκηση του Δήμου μας είχε απαντήσει στα παρακάτω ερωτήματα που θέσαμε στο σώμα ενώπιον του Δημάρχου κου Χρήστου Παππού:

1. Θέσαμε το θέμα του σύννομου ή ΟΧΙ , κατά το τυπικό μέρος , της πρόσκλησης της υπ΄αρ.19 έκτακτης και κατεπείγουσας συνεδρίασης ΔΣ, για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που ταλανίζει τις τελευταίες δεκαετίες τον τόπο μας και υποθηκεύει το μάλλον των παιδιών μας .

Απευθυνθήκαμε στην πρόεδρο του ΔΣ (που πραγματικά της αξίζουν συγχαρητήρια για την αψεγάδιαστη τήρηση της διαδικασίας της ομαλής διεξαγωγής του ΔΣ σε παρέμβαση Δημοτικού Συμβούλου – Αντιδημάρχου της συμπολίτευσης που προφανώς ΔΕΝ ήθελε να ακούσει ολοκληρωμένα την τοποθέτηση μας ) για το ζήτημα αυτό και ενημερώσαμε το σώμα ότι αν η παραπάνω πρόσκληση ΔΕΝ είναι καθ΄ όλα σύννομη και νομότυπη με ότι προβλέπεται στη διαδικασία του Νέου Κανονισμού Λειτουργίας του ΔΣ , είμαστε υποχρεωμένοι να την καταγγείλουμε.

  1. Ρωτήσαμε τον κο Δήμαρχο ποιο είναι τελικά συνολικά το ύψος του ΧΡΕΟΥΣ του Δήμου Φυλής;

Ακούγεται ότι έχουν επίσημα βεβαιωθεί στη αρμόδια ΔΟΥ το ποσό των 212 εκατομμυρίων ευρώ .

Στο ποσό αυτό ρωτήσαμε αν έχουν συμπεριληφθεί τα χρέη από τις υπό εκκαθάριση εταιρείες του πρώην Δήμου Άνω Λιοσίων : ΔΕΤΕΑΛΑ , ΔΕΑΔΑΛ , ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΥΡΣΙΝΗΣ , Ρ.Σ. ΞΕΝΙΟΣ καθώς και τα βεβαιωμένα ΧΡΕΗ του Δήμου προς ΙΔΙΩΤΕΣ .

Ρωτήσαμε επίσης το κο Δήμαρχο αν γνωρίζει τα χρέη του Δήμου Φυλής που συσσωρεύτηκαν κατά τις περιόδους 1990 – 2006, 2007 – 2010, 2011 – 2014 από τους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους Άνω Λιοσίων, Φυλής και Ζεφυρίου, στον ενιαίο Καλλικρατικό Δήμο Φυλής, σήμερα. Και πήραμε σαν απάντηση ένα μεγαλοπρεπές:

«ΟΧΙ. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ!!!».

  1. Απευθυνθήκαμε προς τους νέους δημοτικούς συμβούλους, ειδικά της συμπολίτευσης, ότι ο θεσμικός μας ρόλος πλέον κρύβει κινδύνους και ποινικές κυρώσεις σε σχέση με τις αποφάσεις που παίρνουμε και που κρίνουν το μέλλον των παιδιών μας.
  1. Τέλος, αναφέραμε κατηγορηματικά προς όλο το σώμα του Δ.Σ., ότι ο λαός του Δήμου Φυλής, ΘΕΛΕΙ, ΑΠΑΙΤΕΙ και ΠΡΕΠΕΙ να μάθει την αλήθεια σχετικά με το χρέος του Δήμου. Κάποιοι στην αίθουσα του Δ.Σ., θέλουν εσκεμμένα να την αποκρύψουν. Η Παράταξη ΕΥπολις και ο Γιώργος Άβραμης θα είναι θεματοφυλάκες της αλήθειας και της ενημέρωσης των Δημοτών.
  1. Είναι απορίας άξιο, ότι από την μείζονα αντιπολίτευση, σε ένα τόσο σοβαρό θέμα Δημοτικού Συμβουλίου, απουσίαζαν σύσσωμη η παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ του πρώην Δημάρχου Κου. Μπουραίμη, ο επικεφαλής της παράταξης ΕΝΟΝΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, κος. Σάββας Σάββας, η Δημοτική σύμβουλος και πρώην Δήμαρχος Ζεφυρίου, κα. Φωτεινή Γιαννοπούλου και ο επικεφαλής της παράταξης ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ κος. Τσιουμπρής Δημήτρης. Αντιθέτως ήταν παρών ο επικεφαλής της παράταξης ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΦΥΛΗΣ, κος. Λουμιώτης, ο οποίος ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕ το θέμα.

ΥΓ.: Παρακαλούμε τους bloggers , να καταγράφουν και να σχολιάζουν τις θέσεις ΟΛΩΝ των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, είτε τους αρέσουν είτε όχι και να μην προβάλλουν επιλεκτικά κάποιες από αυτές, ανάλογα με το τι τους συμφέρει κάθε φορά.

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: