KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Θα φυσήξει, θα δροσίσει;

ΑΧΑΡΝΕΣ

Διευρυμένη σύσκεψη με βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής για τα προβλήματα του δήμου Αχαρνών

08/03/2016 14:46
3 '
βουλευτές
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Η κωλυσιεργεία που παρατηρείται στην επίλυση των ζητημάτων του δήμου Αχαρνών, οι επανειλημμένες κρούσεις που-μέχρι στιγμής-δεν έχουν βρει ευήκοα ώτα όπως και οι δεσμεύσεις που δεν έχουν υλοποιηθεί ήταν -μεταξύ άλλων-κάποιοι από τους λόγους που οδήγησαν σε ευρεία σύσκεψη στο δημαρχείο Αχαρνών, παρουσία 13 από τους 15 βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Σ΄αυτή τη διευρυμένη σύσκεψη ο δήμαρχος Γιάννης Κασσαβός, ο οποίος έχει μαζέψει υποσχετικές χωρίς αντίκρυσμα, παρουσίασε αποδεικτικά στοιχεία της αδιαφορίας της Πολιτείας απέναντι στα θέματα του δήμου, ζητώνας τη βοήθεια των βουλευτών στην προώθηση των λύσεων και των ώριμων μελετών που διαθέτει . Ξεκινώντας την εισήγησή οτυ αναφέθηκε στην ανάγκη διατήρησης της κοινωνικής συνοχής στις Αχαρνές, η οποία απειλείται από τη φτωχοποίηση του πληθυσμού, τα αυξημένα ποσοστά ανεργίας και τον υψηλό αριθμό δημοτών που χρήζουν βοήθειας.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Αχαρνών αναφέρθηκε στα αναγκαία έργα υποδομής:

– Αντιπλημμυρική προστασία
Δίκτυο αποχέτευσης
Έργα οδοποιίας
Επισκευές και ενεργειακή αναβάθμιση Σχολικών Μονάδων
Αναβάθμιση δικτύου ΕΥΔΑΠ

Απαραίτητα έργα τα οποία στερείται ο λαός των Αχαρνών με αποτέλεσμα, είτε να υποβαθμίζεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων, είτε να απειλούνται οι ζωές και οι περιουσίες τους. Ειδικά για την αντιπλημμυρική προστασία έγινε εκτενέστερη αναφορά, στη διευθέτηση των ρεμάτων της Εσχατέας, στους αγωγούς  ομβρίων, στις δεξαμενές ανάσχεσης και στα έργα ορεινής υδρονομίας στην Πάρνηθα.

Ακολούθως ο κ. Κασσαβός αναφέρθηκε στην πάταξη της εγκληματικότητας και παραβατικότητας  και ζήτησε τη βοήθεια των βουλευτών στο θέμα του Συμφώνου Συνεργασίας που έχει υπογράψει ο Δήμος Αχαρνών με την ΕΛ.ΑΣ, το οποίο αναμένεται να κάνει πιο αποτελεσματική την αστυνόμευση στην πόλη και να δώσει λύση σε προβληματικές  συνοικίες.

Η ενημέρωση συνεχίστηκε με το θέμα της εξεύρεσης πόρων για την εφαρμογή του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων που έχει εκπονήσει ο Δήμος Αχαρνών με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων καθώς και με το θέμα των αθλητικών εγκαταστάσεων στη περιοχή των Αχαρνών και ειδικότερα στο Ολυμπιακό χωριό. Η μαθητική κοινότητα των Αχαρνών – η οποία αριθμεί πάνω από 16.800 παιδιά – στερείται χώρων άθλησης και όσο αφορά τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού ο Δήμος Αχαρνών δηλώνει “έτοιμος” να αναλάβει τη διαχείριση ενός τόσο μεγάλου και σημαντικού αθλητικού κέντρου.

Στα θέματα της σύσκεψης έγινε αναφορά στην ανάδειξη του αρχαιολογικού θησαυρού που ονομάζεται Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών και την αξιοποίηση του ως διαχρονικό κέντρο της πόλης. Στα έργα ανάπτυξης που θα δώσουν έναν αέρα αισιοδοξίας και προοπτικής στις Αχαρνές, όπως η παραχώρηση των χώρων του Στρατοπέδου Παπαστάθη, η ήπια αξιοποίηση των Βασιλικών κτημάτων και του ορεινού όγκου της Πάρνηθας, η ευρύτερη ένταξη των Αχαρνών στο δίκτυο συγκοινωνιών σταθερής τροχιάς. Τέλος αναφορά έγινε και στην οικονομική κατάσταση του Δήμου Αχαρνών η οποία “υπονομεύεται” από τον δανεισμό προηγούμενων ετών, τις εκκρεμείς απαλλοτριώσεις, τις τελεσίδικες αποφάσεις και τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης.

Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αχαρνών κ. Θανάσης Κατσιγιάννης, που παρευρέθηκε στη συνάντηση, ανέλαβε την παρουσίαση της τεκμηρίωσης των θεμάτων παραδίδοντας σε κάθε βουλευτή το ανάλογο υλικό.

Οι βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής:Νάσος Αθανασίου , Πάνος Σκουρολιάκος, Γιώργος Πάντζας, Ιωάννης Δέδες, Βασίλης Οικονόμου, Μάκης Βορίδης,Γεωργία Μαρτίνου,Γεώργιος Βλάχος,Αθανάσιος Μπούρας,Εύη Χριστοφιλοπούλου, Ιωάννης Γκιόκας, Γεώργιος Μαυρωτάς και Κωνσταντίνος Κατσίκης δεσμεύτηκαν πως θα στηρίξουν τον δήμο όπου χρειαστεί είτε με επερωτήσεις στη Βουλή, είτε με παρεμβάσεις στη ψήφιση νομοσχεδίων. Δήλωσαν επίσης ότι είναι σημαντικό να προάγουν τα συμφέροντα του Δήμου Αχαρνών στους αρμόδιους Υπουργούς και την Περιφέρεια Αττικής.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: