KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Πρωτιά... ζέστης

ΑΧΑΡΝΕΣ

Δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις από την Λαογραφική εταιρεία Θρακομακεδόνων “Αριστοτέλης”

10/01/2015 13:42
Ανανεώθηκε 10/01/2015 13:54
3 '
Λαογραφική εταιρία Αχαρνών
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις, αφιερωμένες στα παιδιά, διοργάνωσε τις ημέρες πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, η Λαογραφική Εταιρία Θρακομακεδόνων “Αριστοτέλης”. Η πρώτη έγινε στις 13 Δεκεμβρίου και περιλάμβανε την αφήγηση παραμυθιών με τη συνοδεία κιθάρας. Η δεύτερη έλαβε χώρα στις 20 Δεκέμβρη, στο χώρο του συλλόγου, όπου στήθηκε το “γεύμα αγάπης” για 30 παιδιά από το 27ο δημοτικό Αχαρνών (Ολυμπιακό χωριό).

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του συλλόγου:

“Το Σάββατο 13.12.2014 στη δική μας ζεστή γωνιά, στην οδό Καβάλας 41 στους Θρακομακεδόνες, διοργανώθηκε Χριστουγεννιάτικη γιορτή για παιδιά. Δημιουργήθηκε γύρω από το αναμμένο τζάκι  ατμόσφαιρα ανάλογη των παραμυθιών, που αφηγήθηκε η Παραμυθομαίρη ( Μαρία Παπατριανταφύλλου) με τη συνοδεία της κιθάρας, που έπαιξε ο σύζυγός της Γιώργος, στους μπόμπιρες της παρέας του «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ». Τα τυχερά παιδιά, που παρακολούθησαν την εκδήλωση έζησαν ονειρεμένες στιγμές, τις οποίες μικροί και μεγάλοι ελπίζουν να ξαναζήσουμε. Θεωρούμε υποχρέωσή μας, ως Διοίκηση, να εκφράσουμε και δημόσια θερμά συγχαρητήρια στην Παραμυθομαίρη και τον Γιώργο για την ανιδιοτελή συμβολή τους στην προσπάθειά μας, γεγονός που αποδεικνύει ευαισθησία και λεπτότητα συναισθημάτων.

Το Σάββατο 20 Δεκέμβρη 2014, προσφέρθηκε «γεύμα αγάπης»  στην ίδια ζεστή γωνιά μας, σε 30 παιδιά του 27ου  Δημοτικού Σχολείου του Ολυμπιακού Χωριού. Τα παιδιά πριν και μετά το φαγητό έπαιξαν με τα μεγάλα παιδιά, την Μαρία Παπαδάκη-Μανάκου, προσωπάρχη και τους συνοδεύοντας αυτήν υπαλλήλους της εταιρείας ThinkDigitalGroup, η οποία διέθεσε  και τα παιχνίδια, την Εύα, την Βιβή, τον Γιάννη, την Μαρία και τον Σταύρο. Πολύ εντυπωσίασε τα παιδιά η συμμετοχή των μεγάλων παιδιών  στο τραπέζι, κατά την ώρα του φαγητού, η απλόχερη προσφορά χαμόγελου και συντροφικότητας στις χριστουγεννιάτικες κατασκευές με τα παιδιά, δείγματα ευαισθησίας και ανθρωπιάς, γεγονός που εκτίμησαν οι μικροί και το συζητούσαν συνεχώς, δήλωσαν δε ήδη, ότι επιθυμούν την επανάληψη!! Πέραν όμως από το  ζεστό σπιτικό φαγητό, το γλυκό και το παιχνίδι, το πρόγραμμα περιελάμβανε και διασκέδαση με την προβολή της ταινίας  «Η ωραία κοιμωμένη στον πάγο », την οποία πρόβαλε το μεγάλο παιδί, ο εξαιρετικός φίλος μας, κ. Λεωνίδας Ζωγράφος. Στο τέλος κάθε ένα παιδί πήρε μαζί του δώρα, παιχνίδια και λιχουδιές, μαζί με ένα δέμα με είδη βασικής διατροφής (κρέας, λάδι & τυρί) για την οικογένειά τους.

Το Διοικητικό Συμβουλίου της Λαογραφικής Εταιρείας Θρακομακεδόνων «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», αισθανόμαστε την ανάγκη να  εκφράσουμε δημόσια τις θερμότατες ευχαριστίες μας προς όλους τους συντελέσαντες στην επιτυχία της εκδήλωσης για την ανιδιοτελή προσφορά τους ή τη συμμετοχή τους και ιδιαίτερα την παραπάνω εταιρεία και τους υπαλλήλους της. Επίσης τους κ.κ.  Νικόλαο και Αλίκη Λάμπρου για την προσφορά του  πλούσιου Χριστουγεννιάτικου γεύματος, καθώς επίσης και τους κ.κ. ΄Αννα Σκλαβενίτη, Βούλα Γκιολή, Τζούλια  Δασκαλάκη, Αγγελική Παπαδοπούλου, Αγγελική Ανδριωμένου, Ηλία & Νώνη Παπαντωνάτου, Ολγα Αδαλοπούλου, Βαρβάρα Μπακάλη, Μαίρη Κοσμίδου, Γεωργία Παπατριανταφύλλου, Ελισάβετ Δανιήλ, Κώστα Καλογερά, το κατάστημα «ΠΙΡΟΥΝΑΚΙΑ GRILL» και τον Λεωνίδα Ζωγράφο για την χρηματική ή άλλου είδους προσφορά τους. Ιδιαίτερη μνεία προσήκει στην τιμητική παρουσία του ιερέα μας πατέρα Λάμπρου Καρίνου, ο οποίος ευλόγησε το τραπέζι και τα παιδιά, στον αντιδήμαρχο Θρακομακεδόνων κ. Αναστάσιο Χίο, που μας τίμησε με την παρουσία του και στον Άρη Μουχτάρογλου, που για άλλη μια φορά διέθεσε αφιλοκερδώς το πούλμαν του για τη μεταφορά των παιδιών, και τέλος στην αγαπητή δημοσιογράφο κ. Άννα Χοχλάκη, που με μεγάλη χαρά κάλυψε και αυτή την εκδήλωσή μας”.

 

 

Ο αντιδήμαρχος Αναστάσιος Χίος με τους ανθρώπους της Λαογραφικής Εταιρίας Αριστοτέλης
Ο αντιδήμαρχος Αναστάσιος Χίος με τους ανθρώπους της Λαογραφικής Εταιρίας Αριστοτέλης
Γ.Λιβανός,Αν.Χίος,Β.Μπακάλη
Γ.Λιβανός,Αν.Χίος,Β.Μπακάλη
Νίκος και Αλίκη Λάμπρου
Νίκος και Αλίκη Λάμπρου
Λαογραφική εταιρεία Θρακομακεδόνων "Αριστοτέλης"
Αργ. Ζησίμου,Αν.Χίος με παιδιά από το 27ο δημοτικό.
Λαογραφική εταιρεία Θρακομακεδόνων "Αριστοτέλης"
Νίκος Λάμπρου

Λαογραφική εταιρεία Θρακομακεδόνων "Αριστοτέλης"

Λαογραφική εταιρεία Θρακομακεδόνων "Αριστοτέλης"
Γεύμα Αγάπης

 

 

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: