KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Ήλιε μου, ήλιε μου

ΙΛΙΟΝ

Ευχές αλλά και… παράπονα για τη νέα σχολική χρονιά από τη Λαϊκή Συσπείρωση Ιλίου

15/09/2020 10:15
Ανανεώθηκε 15/09/2020 10:18
5 '
Λαϊκή Συσπείρωση Ιλίου
ΕΛΤΑΕΛΤΑ

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το «πρώτο κουδούνι» χτύπησε. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το άνοιγμα των σχολείων έφερε προσδοκίες και όνειρα για μας και τα παιδιά μας. Ειδικά όμως φέτος, έφερε και ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία και προβληματισμό.

Σε συνθήκες αύξησης των κρουσμάτων κι ενώ ήταν γνωστό κι αναμενόμενο ένα δεύτερο κύμα πανδημίας, η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε τον χρόνο που της έδωσε ουσιαστικά ο λαός και η νεολαία, έπαιξε στον τζόγο την υγεία του λαού και μέσα στο καλοκαίρι ψήφισε μια σειρά αντιδραστικές διατάξεις, ανάμεσα στις οποίες και την αύξηση των αριθμών ανά τάξη από 22 στους 25 μαθητές!

Εδώ και μήνες εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές, με βάση τη γνώση και την εμπειρία τους τονίζουν την ανάγκη υλοποίησης μέτρων που θα διασφαλίζουν την ασφαλή και ουσιαστική λειτουργία της μορφωτικής διαδικασίας.

Όμως ούτε νέες σχολικές τάξεις δημιουργήθηκαν, ούτε εξασφαλίστηκε μόνιμο και επαρκές προσωπικό καθαριότητας σε όλα τα σχολεία και φυσικά ούτε λόγος για αύξηση μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών. Κι αυτό γιατί τα αναγκαία μέτρα για να αποφευχθεί ο συνωστισμός «κοστίζουν» όπως μας λένε. Δεν κοστίζει βέβαια για τους κυβερνώντες να κάνουν τα χατίρια των μεγαλοξενοδόχων, των εφοπλιστών και των αεροπορικών εταιριών…

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ιλίου, απαίτησε στις 4/9/2020 να συζητηθεί αναλυτικά στο Δημοτικό Συμβούλιο η κατάσταση των σχολείων και τα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμά τους. Η Δημοτική Αρχή αρνήθηκε προσπαθώντας ακόμη μια φορά να συγκαλύψει τα προβλήματα!

Κυβέρνηση και Δημοτική Αρχή είναι συνυπεύθυνες για την επιδείνωση της κατάστασης, τα μεγάλα προβλήματα στα σχολεία, την απουσία στοιχειώδους μέριμνας για το πιο ευαίσθητο τμήμα της κοινωνίας μας, τα παιδιά μας

·      Για το γεγονός ότι μοιράζουν στο παρά πέντε αντισηπτικά και μάσκες.

·      Για το ότι ο αριθμός των καθαριστριών φέτος σε συνθήκες πανδημίας είναι ακριβώς ο ίδιος με πέρσι! Στο δήμο μας αυτή τη στιγμή υπάρχουν 47 συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες πλήρους απασχόλησης και 12 μερικής απασχόλησης – μειωμένου ωραρίου, που μαζί με τις 17 μόνο μόνιμες, καλούνται να φέρουν εις πέρας καθημερινά την καθαριότητα εκατοντάδων αιθουσών, συν τις τουαλέτες και τους κοινόχρηστους χώρους αμέτρητων τετραγωνικών μέτρων, των συνολικά 87 σχολικών μονάδων και βρεφονηπιακών σταθμών.

·      Για τις ακατάλληλες αίθουσες και τα κοντέινερ που προστίθενται και φέτος, σε συνθήκες πανδημίας που θα έπρεπε να μειώνεται ο συνωστισμός, όπως στο 9ο Δημοτικό Σχολείο, στο 8ο, στο 12ο και στο 13ο Νηπιαγωγείο.

·      Για το γεγονός ότι δεν έκαναν τίποτα για να φτιαχτούν νέα σχολικά κτίρια και αίθουσες ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός στις τάξεις. Για το ότι έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια της προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για συγκεκριμένους χώρους που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν.

·      Για τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης που δεν έγιναν σε μια σειρά σχολεία.

·      Για το γεγονός ότι τα σχολεία ξεκίνησαν με κενά σε εκπαιδευτικούς και βοηθητικό προσωπικό.

·      Για την γύμνια στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο δήμο μας.

Και ύστερα από όλα αυτά η Δημοτική Αρχή έχει το θράσος να βγάζει ανακοίνωση με τίτλο  «Απολύτως έτοιμα για το πρώτο κουδούνι τα σχολεία του Δήμου Ιλίου»!!!

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής που θεωρεί κόστος την υγεία  των παιδιών μας.  Αυτά είναι τα «πεπραγμένα» Κυβέρνησης και Δήμου.

Να δυναμώσει τώρα η διεκδίκηση ουσιαστικών μέτρων ώστε τα σχολεία να λειτουργήσουν με όρους ασφάλειας και προστασίας της ζωής μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών

·      Αποφασιστική μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, ώστε κανένα τμήμα να μην έχει πάνω από 15 μαθητές ανά τάξη. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ. 

·      Άμεσα, να αξιοποιηθούν υπάρχοντα κατάλληλα δημόσια και δημοτικά κτίρια, να νοικιαστούν από το δήμο νέα προκειμένου να διαμορφωθούν σε σχολικές αίθουσες για την αποσυμφόρηση των υπαρχόντων σχολικών κτιρίων. Για παράδειγμα να εξεταστεί αν και πως θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν το πρώην Μουσικό Σχολείο ή το πρώην Ειδικό Σχολείο, οι χώροι του πρώην 12ου Γυμνασίου που συγχωνεύτηκε με το 9ο κλπ. Να εξεταστεί αν υπάρχουν κατάλληλα οικόπεδα στην ιδιοκτησία του κράτους, του δήμου ή άλλα προς αγορά ή ενοικίαση για την δημιουργία νέων αιθουσών.

·      Να προσληφθούν επιπλέον καθαρίστριες για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων του δήμου. Να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις μερικής απασχόλησης σε πλήρους. Να σταματήσει η εργασιακή ομηρία των συμβασιούχων σχολικών καθαριστριών και να μονιμοποιηθούν όλες.

·      Να δοθεί έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, για να καλυφτούν τα δεκάδες χιλιάδες κενά και για να υπάρξουν άμεσα περισσότερα τμήματα με λιγότερους μαθητές.

·      Εξασφάλιση κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές για την προμήθεια επαρκούς ποσότητας Μέσων Ατομικής Προστασίας, ειδών καθαρισμού, αντισηπτικών κλπ.

·      Άμεση επανέναρξη του προγράμματος των σχολικών γευμάτων, που είναι απολύτως απαραίτητα σε χιλιάδες οικογένειες, που πλήττονται από τη φτώχεια και την ανεργία. Ένταξη όλων των σχολείων του δήμου μας (αυτή τη στιγμή με βάση τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας στο πρόγραμμα είναι ενταγμένα μόνο 5 σχολεία).

·      Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, ώστε να υπάρξει παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί και να ελέγχεται η διάδοση του ιού.

·      Μόνιμη παρουσία νοσηλευτών σε κάθε σχολείο και σταθερή παρουσία γιατρών σε ομάδες σχολείων.

Ίλιον 14/9/2020

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: