HOT STORY
Κέντρο Μεταφορών και επιχειρηματικό πάρκο στη Φυλή: νέα έσοδα και θέσεις εργασίας στον Δήμο. Την Τρίτη η τελική έγκριση (βίντεο)
16/01/2022 11:00
Ανανεώθηκε 16/01/2022 11:14
3 '
Η ώρα έδειχνε 2 μετά τα μεσάνυχτα, πολλά χρόνια πριν, όταν ο πρώην δήμαρχος Άνω Λιοσίων Νίκος Παπαδήμας αποφάσισε ότι έπρεπε να ζητήσει αντισταθμίσματα για την παρουσία του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού (ΟΔΔΥ) στην πόλη του. Κάθε δραστηριότητα που βρισκόταν, με κεντρική απόφαση, στα όρια του Δήμου έπρεπε να καταβάλλει το ανάλογο τίμημα – πράγμα απολύτως λογικό.
Αποτελούσε, εξάλλου, μια προσπάθεια να εξακολουθήσει να έχει η περιοχή έσοδα όταν θα έκλεινε ο ΧΥΤΑ, διότι ήταν δεδομένο πώς κάποια στιγμή θα συνέβαινε.Με το ίδιο σκεπτικό, άλλωστε, των εσόδων στην μετά-χωματερή εποχή, αποφασίστηκε και η δημιουργία του Βιοτεχνικού Πάρκου (ΒΙΟ.ΠΑ) στα Άνω Λιόσια.
Κοντά είκοσι χρόνια αργότερα και πλησιάζοντας στο τέλος της η διαδρομή των σκουπιδιών που θάβονται στη Φυλή, ο νυν δήμαρχος Χρήστος Παππούς φαίνεται πως έχει αποφασίσει να κάνει ότι και ο προκάτοχός του: να αναζητά τρόπους να κρατήσει, μέσω εσόδων, τον τόπο ζωντανό και παράλληλα να ανοίξει νέες θέσεις εργασίας για τους δημότες. Ένας από αυτούς περνά και μέσα από τις μεταφορές, δηλαδή το πλέον αναπτυσσόμενο κομμάτι του μέλλοντος.
Στο πλαίσιο αυτό, την ερχόμενη Τρίτη εγκρίνεται από την Κυβερνητική Επιτροπή Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας η δημιουργία του πρώτου οργανωμένου Κέντρου Μεταφορών (logistics) υποδοχέα στη Φυλή, του μεγαλύτερου της ΝΑ Ευρώπης όταν ολοκληρωθεί, σε ακίνητο, έκτασης περίπου 600 στρεμμάτων, που διαθέτει ο Δήμος Φυλής κοντά στην Αττική Οδού και με πρόσβαση στη σιδηροδρομική γραμμή.
Ήδη έχει εξασφαλιστεί ποσό 20 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για την μετακόμιση των 350 εταιρειών που σήμερα εδρεύουν στον Ελαιώνα ενώ η ωρίμανση του διαγωνισμού θα τρέξει μέσα στο 2022 και θα υλοποιηθεί με το μοντέλο της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Στόχος είναι μέσα στο 2023 να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και να δημιουργηθεί ένα πρότυπο εμπορευματικό κέντρο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο προϋπολογισμός του έργου μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 500 εκατ. ευρώ, έχοντας ήδη προσελκύσει διεθνή και εγχώριο ενδιαφέρον.
Σε συνέντευξή του στο KONTRA CHANNEL, ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς χαρακτήρισε τη δημιουργία του Κέντρου Μεταφορών, ως συνέχεια του, υπό σχεδιασμού, Επιχειρηματικού Πάρκου που θα αποτελέσει φυσική προέκταση του Βιοτεχνικού Πάρκου (ΒΙΟ.ΠΑ). Ξεκαθάρισε ωστόσο, ότι η κυκλοφορία από και προς αυτές τις εγκαταστάσεις logistics, θα γίνεται μέσω της Αττικής Οδού και της Περιφερειακής Λεωφόρου Αιγάλεω, ώστε να μην επιβαρύνεται ο οικιστικός ιστός του Δήμου Φυλής.
Παράλληλα με τα μεγάλα επιχειρηματικά σχέδια, τα οποία, όπως είπε, θα αποφέρουν έσοδα στο Δήμο Φυλής, ο Χρήστος Παππούς αναφέρθηκε και τους στους άλλους αναπτυξιακούς άξονες του Δήμου Φυλής, όπως η ανάδειξη του Δήμου ως προορισμού άθλησης και ψυχαγωγίας, μέσω της Πάρνηθας και των επιχειρήσεων εστίασης, η δημιουργία Πάρκου Πρασίνου και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στη Χωματερή και η ανέγερση Φοιτητούπολης, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι εκτός όμως από έσοδα, το νέο Κέντρο θα δημιουργήσει και νέες θέσεις εργασίας, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων θα καλυφθούν από την περιοχή.