HOT STORY
Λύση με τα δρομολόγια των λεωφορειακών γραμμών 735-724 & 740 μετά τη συνάντηση της επιτροπής συγκοινωνιών του Δ. Αχαρνών με στελέχη του ΟΑΣΑ
25/02/2020 13:59
2 '
Ικανοποιητική λύση με τα δρομολόγια των λεωφορειακών γραμμών 735, 724,740 η οποία ταιριάζει στα αιτήματα των κατοίκων των Αχαρνών, εξευρέθηκε κατά τη συνάντηση της επιτροπής συγκοινωνιών του Δήμου με στελέχη του ΟΑΣΑ.
Η συγκεκριμένη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διαρκούς συνεργασίας των δύο πλευρών για τη διευθέτηση ζητημάτων που αφορούν τα συγκοινωνιακά προβλήματα της πόλης και την εξεύρεση λύσεων στα καίρια θέματα των αστικών συγκοινωνιών. Μια συνεργασία η οποία είχε αρχίσει από τον πρώτο καιρό ανάληψης καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής, όταν και είχε πραγματοποιηθεί δημόσια διαβούλευση, παρόντων εκπροσώπων φορέων των Αχαρνών και των στελεχών του ΟΑΣΑ.
Συγκεκριμένα από τα στελέχη του ΟΑΣΑ υπήρξε η εξής ενημέρωση:
- Όσον αφορά το δρομολόγιο της γραμμής 735, πλέον θα εξυπηρετεί και την περιοχή του Προφήτη Ηλία, κάτι που ήταν αίτημα των συλλόγων της περιοχής.
- Η γραμμή 724 θα κατευθύνεται από τους Θρακομακεδόνες απευθείας στη Ν. Ιωνία χωρίς μετεπιβίβαση. Επίσης θα υπάρξει σύνδεση Θρακομακεδόνων – Βαρυμπόμπης, ενώ θα πραγματοποιηθεί αύξηση των δρομολογίων της γραμμής 740, μιας γραμμής που ενώνει το βόρειο με το νότιο τομέα των Αχαρνών, συνδέοντας παράλληλα όλες τις διοικητικές δομές.
- Από εκεί και πέρα λύσεις αναζητούνται και σε άλλα αιτήματα με τα επόμενα θέματα να αφορούν τη διέλευση της γραμμής 755 μόνο μέσω της Λ. Δεκελείας, δρομολόγιο για τη Χαραυγή και κυρίως την αύξηση των δρομολογίων των βασικών αξόνων με τις γραμμές Α10 και Β10.
Από την πλευρά του Δήμου το παρών έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Αστικής Ανάπτυξης κ. Νίκος Ξαγοράρης, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αχαρνών κ. Μιχάλης Χριστοφορίδης, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Θρακομακεδόνων κ. Κοτσιανάς και ο κ. Καρακωνσταντής.