KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΦΥΛΗ

Μεταξύ των καλύτερων σκακιστών της Ευρώπης, ο μικρός Σταύρος Αμπελακιώτης από το Ζεφύρι

06/11/2014 18:37
Ανανεώθηκε 06/11/2014 18:38
1 '
Σταύρος Αμπελακιώτης, σκάκι, πανευρωπαικό πρωτάθλημα, Ζεφύρι
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Με την 55η θέση σε σύνολο 121 αθλητών, ο 11χρονος Σταύρος Αμπελακιώτης από το Ζεφύρι επιβράβευσε με τον καλύτερο τρόπο, όσους εμπιστεύτηκαν το ταλέντο και τη δεξιοτεχνία του και συνέβαλαν για τη συμμετοχή του στο Πανευρωπαικό ατομικό νεανικό πρωτάθλημα σκάκι στο Μπατούμι της Γεωργίας.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Ο Σταύρος που είναι αθλητής της Πνευματικής Στέγης Περιστερίου συγκέντρωσε βαθμολογία 5/9, καταλαμβάνοντας μια πολύ καλή θέση στην τελική κατάταξη αλλά και μεταξύ των 16 Ελλήνων αθλητών που συμμετείχαν.

Η οικογένεια του Σταύρου Αμπελακιώτη ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον αντιδήμαρχο Ζεφυρίου για την κινητοποίηση του, προκειμένου να συμμετάσχει ο μικρός ταλαντούχος σκακιστής στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Ποιος είναι ο Σταύρος Αμπελακιώτης

Το τρομερό παιδί του Ζεφυρίου είναι μαθητής του 1ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης. Ξεκίνησε το σκάκι στις αρχές του 2011 και σε μέσα σε λίγους μήνες κατάφερε να συμμετάσχει στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα σκάκι στην κατηγορία κάτω των 8 ετών και να πάρει την 2η θέση στην Ελλάδα.

Τον Απρίλιο του 2014 προκρίθηκε μέσω του πρωταθλήματος Αττικής στο Πανελλήνιο ατομικό νεανικό πρωτάθλημα σκάκι κάτω των 10 ετών (Ρίο Αχαίας 4-10 Ιουλίου) όπου συμμετείχε και κατέλαβε τη 2η θέση στην Ελλάδα και το αργυρό μετάλλιο, που του έδωσε την δυνατότητα συμμετοχής του στο αντίστοιχο Πανευρωπαϊκό ατομικό νεανικό Πρωτάθλημα Σκάκι στο Batumi της Γεωργίας.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: