KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

HOT STORY

«Ξεσκεπάζει» τον Κ. Βάβουλα ο Δ. Μπουραίμης

30/10/2014 13:15
Ανανεώθηκε 30/10/2014 20:07
3 '
ΕΔΣΝΑ, συγκέντρωση, δήμος Φυλής, κάτοικοι, διαμαρτυρία, εργοστάσια, διαχείρισης απορριμμάτων
Φωτό αρχείου από τη συγκέντρωση δήμου και κατοίκων στον ΕΔΣΝΑ
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Την έκρηξη του Δημήτρη Μπουραίμη αλλά και την … κυβίστηση (κοινώς αναστροφή) του Κώστα Βάβουλα στο θέμα των απορριμμάτων, απέφερε το σχέδιο απόφασης που επιχείρησε να φέρει προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Χρήστος Παππούς.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Όπως διευκρίνισε ο κ. Παππούς, επρόκειτο για σχέδιο και όχι για απόφαση, στο οποίο οι παρατάξεις θα προσέθεταν τις παρατηρήσεις τους. Η σπουδή, ωστόσο, του Κώστα Βάβουλα να ψηφιστεί (και ως στήριξη της επιστολής της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου) αλλά και μια φράση που θα μπορούσε δυνητικά να αποτελέσει παγίδα και να εγκλωβίσει την περιοχή, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του κ. Μπουραίμη.
«Είναι πράγματι πολύ θετική η επιστολή της Ρένας Δούρου αλλά αφορά τους άλλους δήμους. Όχι το δήμο Φυλής. Εδώ έχουμε τελειώσει με τα απορρίμματα, ας το πάρουν χαμπάρι δε θα δεχθούμε τίποτε άλλο» τόνισε ο πρώην δήμαρχος, ο οποίος ζήτησε να “καταγραφούν για την ιστορία” τα όσα λέει ο κ. Βάβουλας και χαρακτήρισε πολύ σοβαρό το θέμα για να συζητηθεί ως έκτακτο, με μια ψήφιση «στο πόδι».
Λίγο νωρίτερα, παίρνοντας το λόγο ο Κώστας Βάβουλας, πρώην δημοτικός σύμβουλος και εκ των επικεφαλής της πάλαι ποτέ διακομματικής επιτροπής κατά της χωματερής, υπεραμύνθηκε της επιστολής Δούρου στους δημάρχους, τόνισε ότι για πρώτη φορά η περιφέρεια επιχειρεί να αλλάξει τον τρόπο διαχείρισης αλλά ξεκαθάρισε ότι «κανείς δεν πιστεύει πως τα σκουπίδια θα φύγουν από τη μια μέρα στην άλλη από τη Φυλή».
Προέτρεψε μάλιστα τους δημοτικούς συμβούλους να υπερψηφίσουν την επιστολή και το σχέδιο απόφασης ενώ δε δίστασε να κατηγορήσει το Δημήτρη Μπουραίμη πως στη θητεία του δεν… έπραξε τίποτα (!) για τη διαχείριση των απορριμμάτων, αποκρύβοντας συνειδητά ακόμα και τον τρίχρονο, εμφανή πόλεμό του με το Γιάννη Σγουρό επειδή δεν συναινούσε στα σχέδια του.

Το σχέδιο απόφασης κρύβει παγίδα…

Επιπλέον, ο κ. Μπουραίμης ζήτησε την απόσυρση του σχεδίου απόφασης από το δήμαρχο, καθώς έτσι όπως ήταν διατυπωμένο έκρυβε την παγίδα να συνεχιστεί η λειτουργία της χωματερής. Χαρακτηριστικά στο τρίτο σημείο του ανέφερε, «διεκδικούμε τα αντισταθμιστικά για όσο καιρό συνεχίζεται η λειτουργία της χωματερής αφού όλες τις δυσμενείς συνέπειες από τη λειτουργία της τις υφίσταται ο λαός της Φυλής και για όσο χρόνο διαρκέσει η απορρύπανση της περιοχής».
«Διαβάστε καλύτερα τι λέει γιατί δεν πρέπει να το γράψατε εσείς, σας το έδωσαν. Υποκρύπτει το ενδεχόμενο επ΄ αόριστον λειτουργίας της χωματερής» σημείωσε.
Τελικά, το σχέδιο απόφασης αποσύρθηκε, προκειμένου οι παρατάξεις να καταθέσουν τις προτάσεις τους και το θέμα θα έρθει σε τακτική συνεδρίαση.
Στα αξιοσημείωτα ήταν η πρώτη διαφοροποίηση μεταξύ των Φωτεινής Γιαννοπούλου και Χρυσούλας Κουράση, εφόσον η πρώτη χαρακτήρισε την επιστολή Δούρου γενικόλογη, γεμάτη ευχές και έκθεση ιδεών ενώ η δεύτερη υπερθεμάτιζε, καθώς και η διαφοροποίηση και του αντιδημάρχου Ζεφυρίου Γιάννη Μαυροειδάκου, ο οποίος εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι η περιφερειάρχης Αττικής δεν αναφέρθηκε καθόλου στην περιβαλλοντική αποκατάσταση της περιοχής.

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: