KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΑΧΑΡΝΕΣ

Περιοδεία Γιάννη Πανούση στις Αχαρνές

12/05/2015 08:07
4 '
Κασσαβός-Πανούσης
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Δελτίο τύπου: “Για  πρώτη φορά Υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισκέπτεται τις Αχαρνές για την Εγκληματικότητα. Τη Δευτέρα 11 Μαΐου πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη επίσκεψη – περιοδεία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση και του Δημάρχου Αχαρνών Γιάννη Κασσαβού στον Δήμο Αχαρνών.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση που συνοδευόταν από  τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη, τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Μιχαιρίνα ήταν στο Αστυνομικό Τμήμα Αχαρνών. Εκεί, παρουσία του Δημάρχου Αχαρνών κ Γ. Κασσαβού, ο Υπουργός ενημερώθηκε για την εγκληματικότητα από υπηρεσιακούς παράγοντες: τον Αστυνομικό Διευθυντή Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής κ. Δημήτρη Σωτηρόπουλο, τον Ταξίαρχο Παναγιώτη Κορδολαίμη, τον Διοικητή Α.Τ. Αχαρνών κ. Γιώργο Μπουτσαρέλη και τον Διοικητή Τ.Α. κ. Χρήστο Νίκα.

Κατόπιν ο Υπουργός έφθασε στο Δημαρχείο Αχαρνών, όπου συζήτησε κατ’ ίδιαν επί μακρόν με τον Δήμαρχο τους τρόπους αστυνόμευσης και προστασίας της ευρύτερης περιοχής.

Episkepsi_Panousi_Acharnes (25) Episkepsi_Panousi_Acharnes (23) Episkepsi_Panousi_Acharnes (19) Episkepsi_Panousi_Acharnes (18) Episkepsi_Panousi_Acharnes (15) Episkepsi_Panousi_Acharnes (14) Episkepsi_Panousi_Acharnes (10)

Στο περιθώριο της συνάντησης τους, ο Δήμαρχος Αχαρνών δήλωσε: “Η εξαγγελία των σημερινών μέτρων – προτάσεων πρόληψης και πάταξης της εγκληματικότητας αποτελεί προϊόν μιας μεθοδευμένης και επίμονης προσπάθειας από μέρους μας. Είμαι ικανοποιημένος που οι συναντήσεις και η διαβούλευση που είχαμε ως Δημοτική Αρχή όλους τους προηγούμενους μήνες στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το μείζον πρόβλημα της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας στον Δήμο μας, έχει επωφελή έκβαση“.

Στη συνέχεια στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας ανακοίνωσε τις κατευθύνσεις του Επιχειρησιακού Σχεδίου για την πρόληψη και πάταξη της εγκληματικότητας στον Δήμο Αχαρνών, που περιλαμβάνουν συνοπτικά την:

  • Παρουσία και εμφανή αστυνόμευση επί 24ώρου
  • Δημιουργία ισχυρών αστυνομικών τμημάτων με αυξημένη παρουσία ανθρώπινου δυναμικού.
  • Μεταφορά αστυνομικού τμήματος στο εγκαταλελειμμένο γυμνάσιο της Αυλίζας
  • Επέκταση της διαδικασίας προσαγωγών (μέσω του ειδικού οχήματος της ΕΛ.ΑΣ) και τις νυχτερινές ώρες για καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής
  • Διάθεση ομάδων ΟΚΠΕ (Ομάδες Κρούσης και Καταστολής της Εγκληματικότητας), οι οποίες αποτελούνται από εκπαιδευμένα στελέχη για την αντιμετώπιση ακραίων περιστατικών.
  • Συνεχή παρουσία στην περιοχή ομάδων ΔΙΑΣ.
  • Εμφανή παρουσία της Αμέσου Δράσεως και πεζές περιπολίες στο εμπορικό κέντρο των Αχαρνών ώστε να εμπεδωθεί ένα αίσθημα ασφάλειας στην τοπική κοινωνία.
  • Αναβάθμιση και επέκταση του “Αστυνομικού της Γειτονιάς”

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Δημαρχιακό Μέγαρο, ο Υπουργός είχε συνάντηση με τους επικεφαλής και εκπροσώπους των Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου Αχαρνών, τον Βουλευτή κ. Ιωάννη Δέδε και την Περιφερειακή Σύμβουλο κ. Ιωάννα Τσούπρα.

Συνομίλησε με εκπροσώπους και μέλη Τοπικών Συλλόγων και Φορέων, και ειδικότερα τον Σύλλογο Κατά της Εγκληματικότητας και Παραβατικότητας (παρέμβαση από τον κ. Γιώργο Κουλόγιαννη), τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Αχαρνών –ΣΕΒΑ (παρέμβαση από τον κ. Ιάσωνα Καπλάνη), την Ένωση Συλλόγων Γονέων Αχαρνών (παρέμβαση από τον κ. Παναγιώτη Κατσιάρη,  την Ένωση Γυναικών Ελλάδος Παράρτημα Αχαρνών (παρέμβαση από την κ. Αναστασία Παμουτσόγλου), την Ένωση Γυναικών Θρακομακεδόνων (παρέμβαση από την κ. Τασούλα Στεφανάτου), τη Φιλότεχνη Λέσχη Αχαρνών (παρέμβαση από την κ. Ειρήνη Μπαϊρακτάρη), εκπροσώπους των τοπικών συλλόγων Αυλίζας (παρέμβαση από τον κ. Γιάννη Ιωαννίδη και την κ. Κική Στάμου),  Αγίου Δημητρίου (παρέμβαση από τον κ. Βασίλη Πετρόπουλο και τον Αιδεσιμότατο Κωνσταντίνο Πρίμπα) και Χαραυγής (παρέμβαση από τον κ. Ελευθέριο Γαβριελάτο), οι οποίοι εξήγησαν στον Υπουργό τη δύσκολη καθημερινότητά τους και κυρίως την ανασφάλεια που αισθάνονται οι ίδιοι και οι οικογένειές τους με την ανεξέλεγκτη διακίνηση ναρκωτικών στις γειτονιές τους και τα φαινόμενα εγκληματικότητας και παραβατικότητας.

 

Μέτα το πέρας της ανοιχτής συζήτησης με εκπροσώπους και μέλη Τοπικών Συλλόγων και Φορέων στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης, συνοδευόμενοι από τον Δήμαρχο Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβό, μετέβησαν στο εγκαταλελειμμένο κτίριο του Γυμνασίου στην περιοχή της Αυλίζας, το οποίο προορίζεται για τη δημιουργία ενός πολυδύναμου αστυνομικού τμήματος,  όπου διαπίστωσαν την κατάσταση του κτιρίου αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

 

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: