KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΦΥΛΗ

Πνίγηκε… στην πρώτη επαφή με το Κολυμβητήριο ο νέος πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Γ.Μαυροειδής

22/09/2014 10:42
4 '
Κολυμβητήριο Άνω Λιοσίων
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Με το επιχείρημα ότι το Κολυμβητήριο των Άνω Λιοσίων δε διαθέτει άδεια λειτουργίας αποπέμπονται οι πολίτες της περιοχής που, τις τελευταίες ημέρες, σπεύδουν να ενημερωθούν σχετικά με το πότε θα ξεκινήσει η λειτουργία του. Στην πραγματικότητα, πρόκειται μάλλον για δικαιολογία καθώς η κυβέρνηση έχει δώσει παράταση μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου στους δήμους, για την αδειοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων που αντιμετωπίζουν προβλήματα και συνεπώς δεν τίθεται, στην παρούσα φάση, θέμα με την άδειά του.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Σανίδα… σωτηρίας απέναντι στις οχλήσεις των κατοίκων και φορέων σχετικά με τη λειτουργία του Κολυμβητηρίου φαίνεται πως αποτέλεσε για τη νέα διοίκηση του Οργανισμού η άδεια λειτουργίας του, καθώς με το πρόσχημα της έλλειψης της, παραμένει κλειστό και ουδείς γνωρίζει πότε θα ανοίξει.

Ωστόσο, το επιχείρημα της άδειας είναι έωλο καθώς με κοινή Υπουργική Απόφαση πέντε υπουργών, δόθηκε παράταση μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου 2015, αφού σε πολλές περιπτώσεις παρατηρήθηκε κωλυσιεργία στις απαιτούμενες διαδικασίες για την αδειοδότηση, χωρίς γι’ αυτό να ευθύνονται οι νέες δημοτικές αρχές.

Επιπλέον, η χορήγηση της άδειας λειτουργίας για το Κολυμβητήριο των Άνω Λιοσίων σχετίζεται καθαρά με τυπικές και γραφειοκρατικές διαδικασίες και, σε καμία περίπτωση, με την αρτιότητα των εγκαταστάσεών του. Κατά γενική ομολογία, άλλωστε, μετά τη ζημιά που είχε υποστεί από τις πλημμύρες, υπήρξε ριζική αποκατάσταση του μηχανολογικού και τεχνολογικού εξοπλισμού του ενώ πρόκειται, σύμφωνα με τους ειδικούς, για έναν από τους πιο σύγχρονους ανάλογους αθλητικούς χώρους στην Ελλάδα.

Η ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ έγινε δέκτης των σχετικών καταγγελιών και, ως εκ τούτου, απευθύνθηκε στο νέο πρόεδρο του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Γιώργο Μαυροειδή, ο οποίος δήλωσε άγνοια για το θέμα, καθώς όπως υποστήριξε δεν είχε ακόμα αναλάβει καθήκοντα. Λίγο αργότερα, ωστόσο, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι:

«Το Κολυμβητήριο Άνω Λιοσίων θα επαναλειτουργήσει όταν: 1) εκδοθεί η άδεια λειτουργίας του, 2) ολοκληρωθεί η ενεργειακή του αναβάθμιση, με στόχο τον δραστικό περιορισμό του, τεράστιου σήμερα, κόστους λειτουργίας του 3) Τακτοποιηθούν άλλες εκκρεμότητες

Η Διοίκηση του Δήμου σκοπεύει να προχωρήσει, το ταχύτερο δυνατόν, στην επίλυση όλων των παραπάνω ζητημάτων, ώστε να διασφαλιστεί, στο αμέσως προσεχές μέλλον, η συνεχής κι απρόσκοπτη λειτουργία του Κολυμβητηρίου».

Όσον αφορά στο θέμα της ενεργειακής αναβάθμισης, να σημειωθεί ότι βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την τοποθέτηση ισοθερμικού καλύμματος, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν γύρω στα μέσα Οκτωβρίου (υπάρχει σχετική πρόβλεψη) και θα μειώσουν αισθητά το κόστος λειτουργίας. Ο περιορισμός του κόστους λειτουργίας υπήρξε, άλλωστε, κύριο μέλημα της προηγούμενης διοίκησης και του προέδρου του Οργανισμού Κώστα Σκαμαντζούρα, με εντατικές ενέργειες των οποίων ανέλαβε ο ΑΣΔΑ τη χρηματοδότηση για την εγκατάσταση της «κουβέρτας», ως πρώτο αλλά σημαντικό βήμα για την εξοικονόμηση καυσίμου.

Όσον αφορά στην «τακτοποίηση άλλων εκκρεμοτήτων» που αναφέρει η ανακοίνωση, περιμένουμε να δούμε με ενδιαφέρον ποιες είναι, δεδομένου ότι η προηγούμενη διοίκηση – καίτοι παρέλαβε ένα χρέος της τάξης του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ – κατάφερε να κλείσει μέτωπα και να το μειώσει στο 1/3.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι, ως αντιπολίτευση, η σημερινή διοίκηση του Οργανισμού κατέκρινε πολλάκις τους προκατόχους της για το γεγονός ότι λειτουργούσε το κολυμβητήριο μόνο 8-9 μήνες (αντί για όλο το χρόνο) και απέρριπτε τα περί «ενεργειακής αναβάθμισης και μείωσης του κόστους λειτουργίας».

Μόνο που σήμερα χρησιμοποιεί τα ίδια επιχειρήματα…

Υ.Γ. Η ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ, ως όφειλε, ζήτησε τη θέση του νέου προέδρου του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού, προκειμένου να υπάρξει μια επίσημη απάντηση. Ο κ. Μαυροειδής, από την πλευρά του, προτίμησε αντί να απαντήσει στην εφημερίδα, να στείλει μια «ξύλινη» ανακοίνωση προς τους δημότες. Κατανοητό. Οι ανακοινώσεις είναι εύκολες, ανώδυνες, δε σου κάνουν ερωτήσεις, δε σου ζητούν απαντήσεις και δε σε «στριμώχνουν». Έστω και έτσι, πάντως, ο κόσμος που αναρωτιέται τι θα γίνει, έμαθε πως το Κολυμβητήριο των Άνω Λιοσίων δε λειτουργεί, γιατί δεν έχει μια άδεια λειτουργίας που δεν είναι υποχρεωμένο να έχει μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου…

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: