ΕΛΛΑΔΑ
Σημαντική διάκριση στο LSE για το “δικό” μας Αλέξανδρο από το Ζεφύρι
26/05/2015 20:35
Ανανεώθηκε 27/05/2015 07:15
2 '
Ένα νέο παιδί, με λαμπρές σπουδές και σημαντική κατάρτιση, ο Αλέξανδρος Καρακίτσιος πρόκειται σε λίγες ημέρες να περάσει την πύλη του London School of Economics (LSE), προκειμένου να παρουσιάσει ενώπιον ενός πλήθους σημαντικών οικονομικών επιστημόνων μια εμπεριστατωμένη ανάλυση σχετικά με τον κατώτατο μισθό και τις εξελίξεις στην ελληνική αγορά εργασίας.
Η παρουσίαση θα γίνει στα πλαίσια του 7ου Συμποσίου Υποψήφιων Διδακτόρων που διοργανώνει το Ελληνικό Παρατηρητήριο του London School of Economics. Στο Συμπόσιο θα παρευρεθούν ως ομιλητές οι κ.κ. Χριστοδουλάκης, Ηρακλείδης, Κιτρομιλίδης, Λαπαβίτσας, Παπαχελάς και Πολεμαρχάκης.
Ο Αλέξανδρος θα παρουσιάσει στοιχεία σχετικά με την επίδραση του κατώτατου μισθού στην απασχόληση και τις εξελίξεις στην ελληνική αγορά εργασίας τα τελευταία χρόνια κατά τη διάρκεια της κρίσης ενώ χαρακτηριστικό της εξαιρετικής δουλειάς του, αποτελεί το γεγονός ότι είναι ο μοναδικός από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και σε αυτό το επίπεδο, που κλήθηκε να κάνει παρουσίαση.
Στις αποσκευές του, εκτός από τις σημειώσεις και την εύλογη αγωνία του για αυτή τη σημαντική στιγμή της ακαδημαϊκής του διαδρομής, θα τον συνοδεύει η ευχή όλων ότι κάποια στιγμή, σε αυτό το κορυφαίο Πανεπιστήμιο του κόσμου, θα κληθεί – μπροστά στους φοιτητές του πλέον- να ξεδιπλώσει το ταλέντο, τη σκέψη και τη γνώση του…
Λίγα λόγια για τον Αλέξανδρο…
Ο Αλέξανδρος Καρακίτσιος είναι υποψήφιος διδάκτωρ στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών και μέλος της Ομάδας Ανάλυσης Δημόσιας Πολιτικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (από το 2012 έως σήμερα). Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη «Διεθνή Οικονομική και Χρηματοοικονομική» (2009) από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με βαθμό αποφοίτησης «Άριστα», ενώ είναι απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στις αγορές εργασίας, την ανεργία, ιδιαίτερα των νέων, τους κατώτατους μισθούς και τη συσχέτιση των θεσμών και των συνθηκών στις αγορές εργασίας με τους δείκτες φτώχειας. Εργάζεται ως ερευνητής από το 2012 σε ερευνητικά προγράμματα, χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σχετικά με την αντιμετώπιση της φτώχειας και τις αγορές εργασίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει εργαστεί και ως βοηθός ερευνητή στο ΕΛΙΑΜΕΠ.