KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Θα φυσήξει, θα δροσίσει;

ΦΥΛΗ

Στηρίζει τη διευθύντρια του 5ου δημοτικού σχολείου Άνω Λιοσίων η ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών δήμου Φυλής

18/12/2014 21:57
Ανανεώθηκε 18/12/2014 21:58
3 '
ΔΑΚΕ, δακε, εκπαιδευτικών, σήμα, logo
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

ΔΑΚΕ Π.Ε.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΖΕΦΥΡΙΟΥ-ΦΥΛΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όταν μιλούν άσχημα για σένα, ζήσε έτσι ώστε κανένας να μην μπορεί να τους πιστέψει. «Πλάτων»

Με την γνωστή λαϊκίστικη τακτική της λάσπης στον ανεμιστήρα, η πλειοψηφούσα παράταξη στο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής, επιτέθηκε με πρωτοφανή τρόπο στην συνδικαλίστρια της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Παράταξής και διευθύντρια του 5ου Δημοτικού Σχολείου Άνω Λιοσίων Κωνσταντίνα Σύρμα.

Με μια δακρύβρεχτη, όσο και φτωχή σε επιχειρήματα ανακοίνωση αλλά και με μια κατευθυνόμενη ψηφοφορία στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, προσπαθήθηκε να σπιλωθεί τόσο η συνδικαλιστική όσο και η υπηρεσιακή υπόληψη της κας Σύρμα, που κάποιοι προσπαθούν εσκεμμένα να την μετατρέψουν σε «στόχο», διότι διαφορετικά δεν μπορούν να την κάνουν ούτε να σωπάσει, ούτε να ακολουθήσει πρακτικές που δεν ασπάζεται και δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τις αρχές και τις αξίες της ΔΑΚΕ Π.Ε.

Προφανώς η λυσσαλέα και κακοστημένη επιχείρηση συκοφάντησης της κ. Σύρμα δεν πτοεί ούτε την ίδια, ούτε την παράταξη που εκπροσωπεί, αλλά αποδεικνύει περίτρανα πως η παράταξη της πλειοψηφίας ακολουθεί τον θλιβερό δρόμο του συνδικαλιστικού αναχρονισμού με μεθόδους που παραπέμπουν περισσότερο σε Οργουελικού τύπου προπαγάνδα, παρά σε σύγχρονες συνδικαλιστικές πρακτικές.

Η ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών Π.Ε. Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής καταδικάζει την κακοηθέστατη επίθεση εναντίον της κας Σύρμα, καθώς και την προσπάθεια στοχοποίησής της και δηλώνει για άλλη μια φορά κατηγορηματικά πως:

  1. Σαν συνδικαλιστική μας αρχή είχαμε και έχουμε να μην φιμώνουμε τα μέλη μας, ούτε να υποδεικνύουμε το πώς θα κινηθούν τα στελέχη μας, αφήνοντάς τους να κρίνουν αυτόνομα για τις ανάγκες του κάθε σχολείου.
  2. Όταν οι συνθήκες και οι ιδιαιτερότητες μιας περιοχής το επιβάλλουν και με δεδομένη την οικονομικά δύσκολη συγκυρία που βρισκόμαστε δεν είμαστε αρνητικοί σε οποιαδήποτε διαφανή οικονομική στήριξη των σχολικών μονάδων και ειδικότερα όταν αυτή προέρχεται από θεσμικά πρόσωπα που εκπροσωπούν τις τοπικές κοινωνίες. Στηρίζουμε τη δημόσια εκπαίδευση, αλλά όταν υπάρχουν πρωτοβουλίες που βοηθούν την λειτουργία των σχολείων δεν λειτουργούμε με γραφειοκρατικού τύπου αποκλεισμούς και αφορισμούς.
  3. Δηλώνουμε την βαθιά μας λύπη και την απέχθεια μας σε οτιδήποτε οπισθοδρομεί την εξέλιξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας, τόσο σε επίπεδο υπηρεσιακό, όσο και σε επίπεδο συλλογικοτήτων, σε μια εποχή που οι καθαρές κουβέντες αποτελούν ένδειξη πραγματικού προοδευτισμού και είναι ζητούμενο για κάθε πολίτη και ειδικότερα για τους εκπαιδευτικούς.
  4. Έχουμε εδώ και πολύ καιρό τονίσει πως είμαστε υπέρ της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου κι όχι της αξιολόγησης που έχει σχέση με μισθολογική εξέλιξη και απολύσεις.
  5. Στηρίζουμε απόλυτα την διευθύντρια του 5ου Δημοτικού Σχολείου Άνω Λιοσίων και στέλεχος της ΔΑΚΕ κα Κωνσταντίνα Σύρμα προσφέροντάς της πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη και την παροτρύνουμε να συνεχίσει ακούραστα και ανεπηρέαστη από ιντρικαδόρικες σκοπιμότητες τον αγώνα της για το συλλογικό καλό του κλάδου και την παιδεία γενικότερα.

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: