KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Πρωτιά... ζέστης

ΦΥΛΗ

Τι λέει ο δήμος Φυλής για το δημοσίευμα της ΔΥΤΙΚΗΣ ΟΧΘΗΣ για τον ΟΣΚ. Τι απαντά η εφημερίδα

06/12/2014 17:22
Ανανεώθηκε 08/12/2014 20:36
6 '
ΟΣΚ, οργανισμός σχολικών κτιρίων
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Η ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ έλαβε το παρακάτω κείμενο από το γραφείο Τύπου του δήμου Φυλής, σχετικά με το δημοσίευμα στην ηλεκτρονική της έκδοση με τίτλο: “Διπλό ναυάγιο στον ΟΣΚ για το δήμο Φυλής”

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Το δημοσιεύουμε αυτούσιο:

Σε απάντηση δημοσιεύματος σχετικά με την ανέγερση του 8ου Δημοτικού Σχολείου και του 10ου Νηπιαγωγείου, στη Ζωφριά, παρακαλούμε να ενημερώσετε το αναγνωστικό κοινό για τα εξής:

1. Δεν αποτελεί ναυάγιο της διοίκησης Παππού το γεγονός ότι δεν εξασφάλισε μέσα σε τρεις μήνες τη χρηματοδότηση της ανέγερσης των δύο παραπάνω σχολείων. Αποτελεί Βατερλό της διοίκησης Μπουραΐμη, που δεν το κατάφερε μέσα σε μια τετραετία.

2. Οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Καμπόλης και Θανάσης Σχίζας εξέφρασαν την πολιτική βούληση της διοίκησης του Δήμου, η οποία μεταφέρθηκε στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ), με δύο απανωτές επισκέψεις, σε λιγότερο από τρεις μήνες. Φυσικά θα ακολουθήσουν κι άλλες διεκδικητικές δράσεις.

3. Στο ίδιο διάστημα γίνονται ενέργειες να ξεπεραστούν τα διαδικαστικά εμπόδια και στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση για την καταλληλότητα του χώρου, ενώ ήδη από τις πρώτες μέρες θητείας της διοίκησης Παππού τοποθετήθηκε Μηχανικός του Δήμου Φυλής στην αρμόδια Επιτροπή του ΟΣΚ.

4. Η διοίκηση Παππού δεσμεύθηκε ότι θα εξασφαλίσει χρηματοδότηση για την ανέγερση των δύο σχολείων και θα το πράξει, όταν η διοίκηση Μπουραΐμη, την οποία εκθειάζει η ιστοσελίδα σας,  δεν διέθεσε το χρηματικό ποσόν που απαιτείται για την απαλλοτρίωση του χώρου. Άλλωστε η διοίκηση Παππού πέτυχε στο διάστημα 2007-2010, να κατασκευασθούν τρία σχολεία, στα Άνω Λιόσια

5. Όσον αφορά στην ανέγερση του Ειδικού Γυμνασίου, η μελέτη είναι έτοιμη εδώ και χρόνια, χωρίς η διοίκηση Μπουραΐμη να διεκδικήσει την ανέγερση του σχολείου.

6. Η νέα διοίκηση του Δήμου Φυλής προσπαθεί σε όλα τα επίπεδα. Και δεν αποτελεί υπερβολή η φράση του Αντιδημάρχου Δημήτρη Καμπόλη ότι αυτή η διοίκηση έχει κάνει, σε τρεις μήνες, όσα δεν έκανε η προηγούμενη μέσα στην τετραετία.

7. Όσο για τα περί αυτογκόλ είναι αρκετό να αναφερθεί ότι η διοίκηση Παππού δεν προτίθεται να παραπληροφορεί τους δημότες, αλλά τους ενημερώνει, έγκυρα και υπεύθυνα για την πορεία κάθε υπόθεσης του Δήμου.

8. Για τα περί Δανιμαρκίας περισσότερα γνωρίζουν εκείνοι που οδήγησαν το Δήμο Φυλής στη σήψη και τιμωρήθηκαν από το εκλογικό σώμα.

9. Για το «ευφυολόγημα» περί αλέκτορος, θα αρκεστούμε στην σωστή αναφορά της φράσης του Ευαγγελίου, που έχει ως εξής. «Πριν αλέκτωρ φωνήσαι, τρις απαρνήση με» κι όχι «πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις».

Η απάντηση της ΔΥΤΙΚΗΣ ΟΧΘΗΣ:

Στο δημοσίευμα της ΔΥΤΙΚΗΣ ΟΧΘΗΣ που αναφερόταν στις εξαγγελίες για τα σχολικά κτίρια, ουδεμία αναφορά υπήρξε στο όνομα του πρώην δημάρχου Δημήτρη Μπουραίμη. Σε εκείνα που έκανε ή σε εκείνα που δεν έκανε. Η επίκληση του ονόματός του, σε ένα δημοσίευμα σαφές και συγκεκριμένο, πέρα από το ότι θυμίζει το ανέκδοτο με το λαγό και το λιοντάρι (γιατί δε φοράς κράνος) αποκαλύπτει ένδεια επιχειρημάτων. Αλλά αυτό αφορά τους συνεργάτες της διοίκησης Παππού, όχι της εφημερίδας.

Σε κάθε περίπτωση, η ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ οφείλει να δώσει την ανταπάντησή της:

1. Ουδέποτε η εφημερίδα έκανε λόγο για ναυάγιο της διοίκησης Παππού, επειδή δεν εξασφάλισε χρηματοδότηση μέσα σε 3 μήνες. Μίλησε καθαρά για το γεγονός ότι έγιναν δυο συναντήσεις διαφορετικών μελών της διοίκησης, για τον ίδιο λόγο, μέσα σε λίγες μόνο ημέρες, όπου εισέπραξε ασφαλώς τις ίδιες αρνητικές απαντήσεις. Επιεικώς δε, χρησιμοποιήθηκε ο όρος ναυάγιο. Κανονικά, με βάση τα δυο, εκ διαμέτρου αντίθετα, δελτία Τύπου, θα έπρεπε να μιλήσουμε για Τιτανικό…

2. Ουδείς αμφιβάλλει πως η διοίκηση του δήμου Φυλής έχει την πολιτική βούληση να κάνει έργο και πολύ σωστά οφείλει να την εκφράζει στην κεντρική πολιτεία. Η αλήθεια είναι βέβαια πως μόνο με την πολιτική βούληση και τίποτε περισσότερο δεν νοείται να προχωράς σε εξαγγελίες.

3. Η ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ είναι σε θέση να γνωρίζει τις ενέργειες που έχει κάνει (και κάνει) ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Σχίζας και τη σύσταση επιτροπής για το θέμα του 8ου δημοτικού σχολείου. Σε καμία φράση του δημοσιεύματος δεν αμφισβητήθηκε η πολιτική βούληση.

4. Η διοίκηση Παππού δε δεσμεύθηκε ότι θα εξασφαλίσει χρηματοδότηση, δεσμεύτηκε ενώπιον δεκάδων κατοίκων ότι θα ανακοινώσει σύντομα πότε θα ξεκινήσει το έργο! Ενάμιση μήνα μετά, με άλλο δελτίο Τύπου, πληροφόρησε τους κατοίκους ότι το έργο είναι μετέωρο και δεν υπάρχει χρηματοδότηση!

Για την απαλλοτρίωση του χώρου, ασφαλώς και οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν επακριβώς τι συμβαίνει, εικάζουμε ωστόσο ότι θα είναι μέσα στα δεκάδες συμβόλαια για απαλλοτριώσεις οικοπέδων που έφερε στο δημοτικό συμβούλιο την προηγούμενη τριετία η διοίκηση του Δημήτρη Μπουραίμη και τα οποία η τότε αντιπολίτευση του Χρήστου Παππού ουδέποτε ψήφισε, καταγγέλλοντας πολιτική real estate. Αν δεν απατώμαι ο σχεδιασμός, μέσα από αυτές τις απαλλοτριώσεις, ήταν να γίνουν σχολεία, παιδικοί σταθμοί, πλατείες και κοινόχρηστοι χώροι.

Όσο για τα δυο σχολεία που, όπως λέτε, πέτυχε η διοίκηση Παππού να κατασκευάσει την τριετία 2007-2010 ήταν πράγματι κάτι σημαντικό για τις ανάγκες της περιοχής. Αξίζει να υπενθυμίσουμε όμως ότι οι διαδικασίες για τα δυο αυτά σχολεία (2ο Λύκειο και 4ο γυμνάσιο Άνω Λιοσίων) είχαν ξεκινήσει από τη διοίκηση του Νίκου Παπαδήμα, ο οποίος έτρεξε ένα μαραθώνιο προκειμένου να εξασφαλίσει τη χρηματοδότησή τους. Η δε προεργασία και οι προγραμματικές συμβάσεις έγιναν επί δημαρχίας Βαγγέλη Χριστοφιλάκη το Μάιο του 2006, ο οποίος τα άφησε όλα έτοιμα για την επόμενη διοίκηση.

5. Η μελέτη για το Ειδικό Γυμνάσιο στη Λίμνη είναι έτοιμη εδώ και 5 χρόνια, όπως και οι απαλλοτριώσεις, με χρηματοδότηση από τον ΟΣΚ. Μάλιστα, πρόκειται για μια μελέτη η οποία απέσπασε βραβείο στη Θεσσαλονίκη. Η πραγματικότητα είναι πως η διοίκηση Μπουραίμη, όσον αφορά στο συγκεκριμένο σχολείο, «σκόνταψε» πάνω στις ίντριγκες που υπάρχουν στη διεύθυνση Ειδικής Αγωγής, με αποτέλεσμα ο ΟΣΚ να μην την εντάξει σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

6. Ουδείς αμφιβάλλει ότι η διοίκηση Παππού προσπαθεί σε όλα τα επίπεδα. Γι΄ αυτό άλλωστε και την εξέλεξαν οι πολίτες. Αν έχει κάνει ή όχι περισσότερα από τη διοίκηση Μπουραίμη, θα κριθεί εκ του τελικού αποτελέσματος και όχι από τις αρχικές εντυπώσεις.

7. Η παραπληροφόρηση και η υπερ-πληροφόρηση έχουν, δυστυχώς, το ίδιο αποτέλεσμα. Προσθέτουν περιτύλιγμα και αφαιρούν ουσία. Άλλωστε μόνο έγκυρη και υπεύθυνη δεν μπορεί να είναι μια ενημέρωση που αλλάζει άρδην μέσα σε ενάμιση μόλις μήνα.

8. Για τη λογική της «καμένης γης» που αντιλαμβανόμαστε ότι προσπαθείτε να επικαλεστείτε (πολλάκις το τελευταίο διάστημα), η αλήθεια είναι πως η κάθε διοίκηση κρίνεται από τα στοιχεία που, αργά ή γρήγορα, βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Από εκείνα, πάντως, που μέχρι στιγμής έχουν βγει (και δεν έχουν διαψευστεί), η αλήθεια και πάλι είναι πως μόνο σήψη δε φαίνεται. Τουναντίον προκύπτει ότι η διοίκηση Μπουραίμη ξεχρέωσε αρκετό από το χρέος που παρέλαβε από τον πρώην δήμο Άνω Λιοσίων, χωρίς παράλληλα να δημιουργήσει νέο.

9. Όσο για το «πριν αλέκτωρ…» η ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ δε μπορεί παρά ταπεινά να υποκλιθεί μπροστά σε εκείνους που, έχοντας καταφέρει να τελειώσουν τη σχολή και να πάρουν το πτυχίο τους λίγο πριν τα… πενήντα, ανακαλύπτουν αίφνης ότι εκτός από την κίτρινη γλώσσα, υπάρχει και η γλώσσα του Ευαγγελίου…

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: