KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Μας άλλαξε το... κλίμα ο Μάιος

ΑΧΑΡΝΕΣ

Έτοιμοι να λειτουργήσουν οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί στις Αχαρνές

04/09/2010 16:33
3 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Με αφορμή τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με τη λειτουργία και την επάρκεια των Δημοτικών Βρεφικών και Παιδικών Σταθμών Αχαρνών, η ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ επικοινώνησε με την Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, Μαρία Χαριτίδη, προκειμένου να διαπιστώσει το κατά πόσο είναι έτοιμοι για τη νέα χρονιά που ξεκινά σε λίγες ημέρες.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Σύμφωνα με την κ. Χαριτίδη η φετινή σχολική χρονιά επεφύλασσε εκπλήξεις καθώς δεν παρατηρήθηκε η αναμενόμενη αύξηση στις αιτήσεις που κατατέθηκαν. «Πέρυσι είχαμε 998 και φέτος 1041 αιτήσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν και εκείνες της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑ) . Σε πρώτη φάση τα παιδιά που έχουν επιλεγεί είναι 480, δηλαδή από την Ε.Ε.Τ.Α και όλες οι επανεγγραφές μας , καθώς και παιδιά πολύτεκνων οικογενειών, μονογονεϊκών ή με προβλήματα υγείας. Τον Σεπτέμβρη θα επανεξετάσουμε τις αιτήσεις, προκειμένου να αρθούν τυχόν αδικίες και με το δεδομένο ότι ο όγκος των αιτήσεων είναι μεγάλος και μπορεί να υπάρξει ανθρώπινο λάθος. Βεβαίως, έχουμε υπολογίσει ένα ποσοστό γύρω στο 10% που μπορεί να απορροφηθεί ενώ υπάρχει πάντα χώρος για ανθρώπους που χρήζουν βοηθείας», τονίζει η κ. Χαριτίδη.

Αυτή τη στιγμή, στον Δήμο Αχαρνών λειτουργούν 6 παιδικοί σταθμοί που υπάγονται στο Νομικό Πρόσωπο, ενώ μέσα στον Σεπτέμβρη να παραχωρηθεί από τη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής και ο παιδικός σταθμός της Αγίας Παρασκευής. Όσον αφορά, δε στη λειτουργία των παιδικών σταθμών, η πρόεδρός τους ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το προσωπικό.

«Είμαστε πλήρεις και μάλιστα με εξειδικευμένο προσωπικό. Παρόλο που κάποιες «Κασσάνδρες» έσπευσαν να μιλήσουν για έλλειψη προσωπικού θέλουμε να τους ενημερώσουμε ότι το προσωπικό μας είναι πλήρες, εξειδικευμένο και έτοιμο να παρέχει τις υπηρεσίες του στα παιδιά των Αχαρνών. Αξίζει να πούμε ότι έχει γίνει μια μεγάλη προσπάθεια να μην μείνουν, ποτέ οι παιδικοί σταθμοί χωρίς προσωπικό. Από τον Δεκέμβρη, μάλιστα, οι συμβάσεις θα είναι 11μηνες , πλέον, και όχι 8μηνες», διευκρινίζει η κ. Χαριτίδη.

Στο ερώτημα, αν οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί αντιμετωπίζουν τα προβλήματα που εμφανίζονται πανελλαδικώς με απλήρωτους εργαζόμενους και τι επιπτώσεις μπορεί να έχει κάτι τέτοιο στην λειτουργία τους, η κ. Χαριτίδη αναφέρει ότι σύντομα θα έχει λυθεί το θέμα με τις πληρωμές των συμβασιούχων έργου και τις οκτάμηνες συμβάσεις. «Το θέμα είναι καθαρά οικονομικό, λόγω της στενότητας που επικρατεί και κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε, σύντομα, να έχει τακτοποιηθεί. Δεν σκοπεύουμε να αφήσουμε κανέναν απλήρωτο. Επιπλέον, πρέπει να αποσαφηνισθεί ότι το θέμα αφορά αποκλειστικά και μόνο στους συμβασιούχους και όχι στους μόνιμους και αορίστου».

Η κ. Χαριτίδη επισημαίνει ότι καμία στενότητα και κανένα πρόβλημα δεν πρόκειται να εμποδίσει το Νομικό πρόσωπο να υλοποιήσει τις υπηρεσίες που εδώ και δύο χρόνια έχει εντάξει στο πρόγραμμά του. Μουσικοκινητική, ζωγραφική, συμβουλευτική, ιατρικός έλεγχος , αγγλικά, παιδοψυχολόγος και ίντερνετ θα υπάρχουν , χωρίς εκπτώσεις, στο πρόγραμμα των παιδικών σταθμούς προσδίδοντάς τους μια αίγλη που , δύσκολα, συναντάς ακόμα και στους ιδιωτικούς.

Τέλος, διευκρινίζει ότι τα τροφεία θα παραμείνουν τα ίδια καθώς δεν έχουν αυξηθεί όλα αυτά τα χρόνια, με σεβασμό στις ανάγκες των οικογενειών. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί εντάχθηκαν στο πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Αυτοδιοίκησης με αποτέλεσμα οι 150 οικογένειες που εγκρίθηκαν, να μην χρειάζεται να πληρώνουν τροφεία εφόσον οι θέσεις αυτές επιδοτούνται.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: