11.4 C
Athens
3 Μαρτίου 2024
spot_img
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΥΛΗΑιφνιδιασμός Χρήστου Παππού με διώξεις εργαζομένων από τη Χασιά. Του καταλογίζουν ρεβανσισμό...

Αιφνιδιασμός Χρήστου Παππού με διώξεις εργαζομένων από τη Χασιά. Του καταλογίζουν ρεβανσισμό και πολιτική σκοπιμότητα

- Advertisement -

Σε διώξεις εργαζομένων που προέρχονται από τη Χασιά, με καθαρά πολιτικά κίνητρα, προχωρά η διοίκηση του δήμου Φυλής. Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Χρήστος Παππούς – εν μέσω θέρους – σε 13 υπαλλήλους (που είχαν προσληφθεί στον πρώην δήμο Φυλής από το Δημήτρη Μπουραΐμη και οι οποίοι βρίσκονται στις θέσεις τους με δικαστικές αποφάσεις), πρόκειται άμεσα να μετατρέψει τις συμβάσεις τους σε ορισμένου χρόνου ενώ τους μετακινεί παράλληλα σε άλλη θέση.

Ήδη προχώρησε σε περικοπή του μισθού τους με βάση τη νέα σύμβαση (αγνοώντας ότι στα τέλη του μήνα επίκειται η τελική δικαστική απόφαση για την τύχη τους) ενώ αρνήθηκε ακόμα και να ικανοποιήσει το αίτημα του σωματείου εργαζομένων για αναβολή της απόφασης για ένα μήνα, με το δεδομένο ότι βρισκόμαστε εν μέσω καλοκαιριού και οι δικηγόροι των εμπλεκόμενων πλευρών είναι σε διακοπές και δε μπορεί να υπάρξει ένα ξεκάθαρο τοπίο.

- Advertisement -
- Advertisement -

Αιτιολογώντας την απόφασή του να προχωρήσει απροειδοποίητα και μονομερώς σε δυσμενή αλλαγή της θέσης των δεκατριών υπαλλήλων, ο κ. Παππούς, σύμφωνα με πληροφορίες, επικαλέστηκε «ανώνυμες καταγγελίες» για το γεγονός ότι, αν και η σύμβαση που υπέγραψαν το 2013 ορίζει τις θέσεις τους στον τομέα της πυρασφάλειας, εργάζονται όλο αυτό το διάστημα σε διοικητικές θέσεις. Εξέφρασε, επίσης, το «φόβο» του καταλογισμού σε σχέση με τη μισθοδοσία τους, εφόσον αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών.

Από την πλευρά του, κατά τις ίδιες πληροφορίες, το σωματείο εργαζομένων ( το οποίο πιθανότατα θα εκδώσει αύριο Παρασκευή και σχετική ανακοίνωση) ζήτησε από το δήμαρχο να μην προχωρήσει τώρα στην απόφασή του αλλά να περιμένει την επιστροφή των δικηγόρων τόσο των εργαζομένων όσο και της ΠΟΕ – ΟΤΑ, προκειμένου να ξεκαθαριστεί τι μπορεί και τι δε μπορεί να γίνει. Αίτημα που προσέκρουσε, πάντως, στην αδιαλλαξία του κ. Παππού, παρά το γεγονός ότι του επισημάνθηκε ότι ήδη υπάρχουν στο δήμο εργαζόμενοι με εποχιακές συμβάσεις στον τομέα της πυρασφάλειας, οι οποίοι εργάζονται στην καθαριότητα ή σε άλλες υπηρεσίες.

Όπως τονίζουν, πάντως, κύκλοι των εργαζομένων, πρόκειται για απόφαση που ελήφθη προφανώς με εκδικητικά κίνητρα, δεδομένου ότι μόνο η τελευταία σύμβαση που υπέγραψαν οι συγκεκριμένοι 13 εργαζόμενοι αφορά στον τομέα της πυρασφάλειας ενώ τα προηγούμενα χρόνια κάλυπταν διοικητικές θέσεις. Κυρίως, ωστόσο, έχουν ήδη κερδίσει θετική δικαστική απόφαση για το γεγονός ότι, εδώ και 17 χρόνια, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε διοικητικές θέσεις του δήμου ενώ, σε λιγότερες από 20 ημέρες, περιμένουν την τελική απόφαση του δικαστηρίου.

Το σημαντικότερο είναι, ωστόσο, ότι ο «επιλεκτικός» τρόπος με τον οποίο θέλησε να κινηθεί η διοίκηση καθιστά έωλα τα επιχειρήματα του δημάρχου Φυλής, δεδομένου ότι αρκετοί είναι οι εργαζόμενοι που εργάζονται σε άλλες θέσεις από αυτές που ορίζει η σύμβασή τους. Πρόσφατα, για παράδειγμα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΦ Γκίκας Χειλαδάκης ανέφερε ότι αρκετοί εργαζόμενοι «χρεώνονται» στην Κοινωφελή ενώ εργάζονται σε άλλες υπηρεσίες του δήμου ενώ κοινό μυστικό είναι ότι πολλοί εργαζόμενοι έχουν προσληφθεί σε άλλες ειδικότητες και εργάζονται σε άλλες.

Για παράδειγμα, το πρόβλημα της φύλαξης στα σχολεία θα είχε λυθεί, αν οι εργαζόμενοι που είχαν προσληφθεί ως σχολικοί φύλακες απασχολούνταν στα σχολεία και όχι σε διοικητικές θέσεις του δήμου ενώ η καθαριότητα, ενδεχομένως να ήταν ακόμα καλύτερη, αν κάποιοι υπάλληλοι βρίσκονταν στα πόστα τους και όχι στα γραφεία αντιδημάρχων και συμβούλων.

Μάλλον η διοίκηση του δήμου – αν επιμείνει να προχωρήσει στην αλλαγή του στάτους των 13 εργαζομένων – θα πρέπει να εφεύρει άλλο επιχείρημα από εκείνο της θέσης και της ειδικότητας, ειδάλλως είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει στη μετακίνηση και άλλων υπαλλήλων στις θέσεις για τις οποίες προσλήφθηκαν. Ακόμα καλύτερα, ίσως, θα πρέπει να περιμένει την απόφαση της δικαιοσύνης για τους 13, προκειμένου να μην της καταλογίσουν – εκτός από ρεβανσισμό – και πολιτική του ράβε-ξήλωνε…

 

- Advertisement -


Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ