KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΑΧΑΡΝΕΣ

Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την κεντρική πλατεία Αχαρνών

22/07/2015 07:23
2 '
ανάπλαση κεντρικής πλατείας Αχαρνών
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Με Αρχιτεκτονικό διαγωνισμό,  παρεμβάσεις που προβλέπονται στην υπάρχουσα μελέτη (Ράπτη-Βενετσάνου) καθώς και εφαρμογή των όσων περιγράφονται στο Ρυθμιστικό Σχέδιο για τη βέλτιστη λειτουργία κεντρικών σημείων της πόλης θα πορευτούν οι αλλαγές στην Κεντρική πλατεία Αχαρνών.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Οι βασικοί άξονες πάνω στους οποίους επιδιώκεται πρόοδος, είναι τρεις, όπως αναφέρει ο δημοτικός σύμβουλος-υπεύθυνος για θέματα πολεοδομίας Στέργιος Πεδιαδίτης.

“Πρώτος και βασικότερος είναι να “ανασάνει” ο χώρος της πλατείας με την άμεση απόδοση στους δημότες ελεύθερου χώρου και διαμόρφωσης αυτού ώστε να υπάρχει εύκολη πρόσβαση, απρόσκοπτη προσπέλαση και λειτουργική παραμονή. Ο 2ος και ο 3ος έχουν να κάνουν με την “εδραίωση” και “προστασία” των καταστημάτων μέσω της “συμφωνίας κύριων” ώστε για πρώτη φορά κάθε επιχείρηση να γνωρίζει εκ των προτέρων τον χώρο κατάληψης που της αντιστοιχεί (πριν την οποιαδήποτε οικονομική επένδυση) αλλά και τη συγκεκριμενοποίηση των χώρων των επιχειρήσεων ενόψει του αναφερόμενου αρχιτεκτονικού διαγωνισμού”.

Το ερώτημα,βεβαίως,παραμένει γιατί θα πρέπει ένας δήμος-από τη στιγμή που διαθέτει ένα είδος μελέτης- η οποία μάλιστα βρισκόταν στο στάδιο της κατάρτισης των τευχών δημοπράτησης, να προχωρά σε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό; Η απάντηση, προφανώς, έχει να κάνει με τις σκέψεις και προσδοκίες της εκάστοτε δημοτικής αρχής, με το κατά πόσο επιθυμεί να προχωρήσει ή να υλοποιήσει προγενέστερες μελέτες καθώς και την ωριμότητα και τη δυνατότητα εκτέλεσης των υφιστάμενων μελετών. Πάντως, ένα είναι το σίγουρο!

Ο δήμος Αχαρνών έχει άφθονες μελέτες, απομένει κάποτε να τις εφαρμόσει!

Δείτε εδώ τι προέβλεπε η μελέτη που παρουσιάστηκε το 2012.

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: