KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

HOT STORY

Θορυβημένη η Περιφέρεια για τις συνοικίες των Ρομά ζητά μέτρα. Με drone και περιπολίες ο έλεγχος στον Δήμο Φυλής

12/04/2020 09:39
Ανανεώθηκε 12/04/2020 09:40
1 '
συνοικίες Ρομά, Δήμος Φυλής
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ARIS BANNERARIS BANNER

Να συνεχίσουν και εντατικοποιήσουν τα προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της διάδοσης του κορωνοϊού σε συνοικίες που διαμένουν Ρομά, ζητά από τους Δήμους, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Το θέμα που ανέκυψε σε καταυλισμό της Λάρισας και, κυρίως, οι έντονες αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η καραντίνα στο τσιγγάνικο στοιχείο, έχει θορυβήσει τους υπευθύνους που προθυμοποιούνται τώρα να παρέχουν και σχετική βοήθεια σε Δήμους που το επιθυμούν.

Στο Δήμο Φυλής, ωστόσο, η ανησυχία που υπήρξε, από την πρώτη στιγμή, οδήγησε στη λήψη μέτρων, πολύ πριν τα προτείνουν οι αρμόδιες αρχές. Στο πλαίσιο αυτό, ξεκίνησαν νωρίς εντατικοί έλεγχοι τήρηση των μέτρων τόσο από την ελληνική, όσο και από τη δημοτική αστυνομία, ενώ η κίνηση στους δρόμους των συνοικιών ελέγχεται, από αέρος, με drone και σε βάρος των παραβατών επιβάλλονται πρόστιμα.

Παράλληλα, η Δημοτική Αστυνομία μπαίνει μέσα σε συνοικίες των τσιγγάνων, τους οποίους ενημερώνει διαρκών με μεγάφωνα να εφαρμόσουν τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων καθώς, η συντριπτική τους πλειονότητα δε γνωρίζει ανάγνωση και γραφή.

συνοικίες Ρομά, Δήμος Φυλής
συνοικίες Ρομά, Δήμος Φυλής

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: