KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

HOT STORY

«Πρώτο κουδούνι» με μάσκες, ευχές και αισιοδοξία στα σχολεία του Δήμου Ιλίου

14/09/2020 14:10
2 '
Με τον καθιερωμένο αγιασμό και την παρουσία ελάχιστων εκπροσώπων από μαθητές εκπαιδευτικούς και γονείς χτύπησε, σήμερα Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020, το πρώτο κουδούνι για τους μαθητές των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Ιλίου
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Με τον καθιερωμένο αγιασμό και την παρουσία ελάχιστων εκπροσώπων από μαθητές εκπαιδευτικούς και γονείς χτύπησε, σήμερα Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020, το πρώτο κουδούνι  για τους μαθητές των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Ιλίου. Ήταν η πρώτη φορά που οι σχολικές αυλές δε γέμισαν με γέλια και φωνές, αλλά με τις ευχές όλων το ιδιαίτερο ταξίδι που καλείται να κάνει φέτος η εκπαιδευτική κοινότητα να συνοδεύεται από ευθύνη, αισιοδοξία αλλά και δημιουργικότητα.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Ο δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος παραβρέθηκε, συνοδευόμενος από τον εντεταλμένο Σύμβουλο για θέματα Παιδείας Φώτη Μαρκόπουλο, στον αγιασμό του Μουσικού Σχολείου Ιλίου, ο οποίος τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα. Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Παιδείας, στο προαύλιο υπήρξαν εκπρόσωποι των μαθητών και των εκπαιδευτικών και όλοι οι υπόλοιποι βρίσκονταν στις τάξεις, ενώ αισθητή ήταν φέτος και η έλλειψη γονέων. Άξιο αναφοράς είναι, επίσης, το γεγονός πως όλοι οι μαθητές φορούσαν μάσκες, επιδεικνύοντας υπευθυνότητα και σύνεση.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Ζενέτος ζήτησε από μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να υπερβούν τις δυσκολίες, τους προέτρεψε να γίνουν παράδειγμα μίμησης και υπευθυνότητας για όλη την κοινωνία και επανέλαβε ότι ο Δήμος θα συνεχίσει, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του, να προσφέρει στα σχολεία ότι χρειάζονται.

Και πρόσθεσε: «Η επιστροφή στα θρανία θα είναι φέτος διαφορετική αλλά στις τσάντες τους οι μαθητές θα κομίζουν ένα σημαντικό μήνυμα: ότι, παρά την πρωτόγνωρη περίοδο, το σχολείο μπορεί και επιβάλλεται να ξεπεράσει τα εμπόδια και να μετατραπεί σε χώρο προσδοκίας, ελπίδας και αισιοδοξίας. Με υπομονή και προσοχή θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε το πρόβλημα και να μείνουμε ασφαλείς».

Αμέσως μετά την τελετή του αγιασμού, ο Μητροπολίτης πέρασε ξεχωριστά από την κάθε αίθουσα, όπως ακριβώς προέβλεπαν οι οδηγίες που είχαν σταλεί για τη σημερινή ημέρα.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: